11.10.2011 | 10:54
mislim da ti ikona TM ionako nestaje kada se ne izvršava backup, a pojavi kada je backup u proceduri, barem je meni tako kada se radi backup na moj NAS.
Ovo je jedan od razloga zašto treba gledti NAS sa dobrim i možda malo složenijim software-om, jer na kraju ispadne da su apetiti veliki a mogučnosti ograničene kada je pitanje konfiguracije.
@Saint, pristup NASu dali preko žice ili wirellesa bi trebao biti izvediv korištenjem mrežne adrese samog NASa. Ideja je da se pristupi sa bilo kojeg uređaja nekom drugom mrežnom uređaju tako da se unese njegova adresa i podaci se prikazuju. Ok ovo je karikirano, ali tako bi to trebalo raditi.
GoFlex, nakon konfiguracije agenta na računalu (PC/Mac) podešava 3 foldera kao mrežne diskove kojima se može pristupit. Private/public/backup
Sa GOFlex bi trebalo prvo, nakon inicijalnog setupa napraviti usere (korisnike) tog NAS uređaja za servise koje nudi. Objašnjeno ti je lijepo u 5. koraku na 15 stranici manuala.
Nakon toga treba dodati uređaje u GoFlex Home (PC/Mac..), sve to je objašnjeno u 6. koraku u nastaku.
Pretpostvljam pošto ti backup radi da si onda kreirao usera, a NAS je napravio public/private/backup foldere.
Korištenjem Seagate Dashboard može se pregledavati sve što se nalazi na NASu preko bilo kojeg stroja.
Prsitup share folderima putem ipad-a mora ići preko appa, i trebao bi raditi ako postoji definiran user i ako je uređaj vidljiv drugim računalima na mreži onda nema baš nekog razloga da se ne vidi i na iPhoneu/iPadu