Macbook Pro beep
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Macbook Pro beep

23.10.2011 | 20:03
Pozdrav!

Evo imam pitanje vezano uz beep tokom bootanja OS-a Snow Leopard, znači prije onog "bong" čuje se kratki beep (kao da nema RAM memorije) i sve dalje ide normalnim tokom, bez smrzavanja ili sličnih nuspojava. Da li je itko imao sličnih iskustava? Guglao jesam no nisam ništa našao slično mome slučaju. E da, ne događa se svaki puta, nego tu i tamo....

Macbook Pro 2.0 1.1 Dual Core

Damjan.
30.10.2011 | 23:24
Hm...vidim nije nitko imao takvih iskustva....ugl, primjetio sam kada se to dogodi, taj beep da pod About This Mac - More Info - Diagnostics piše Power On Self Test: Passsed...
jel moguće da je to samo nekakav random test koji se tu i tamo sam od sebe pali?
30.10.2011 | 23:27
Ne bih rekao. To bipanje obično ima neke veze s nekim hardverskim kvarom.
30.10.2011 | 23:29
Meni je tri puta bipnulo kad je Ram memorija crkla. Za ovo još nisam čuo.

DOPUNA: Apple suport kaže više toga neodređenoga. Probaj RAM izvaditi i ponovno staviti, možda kontakt zeza. Jeli je na bateriji u tom momentu, ili je na punjaću. Piše da može biti i da tad treba biti priključen na napajanje. Uglavnom kako je gore rečeno, hardwerski problemčić.
30.10.2011 | 23:40
Nema random testa, to je znak nekog harvderskog problema.
31.10.2011 | 00:00
Pozdrav! da na bateriji je u tom momentu, inače kada je na struji tj na chargeru to se ne događa, može li biti da je baterija rahmetli? ili?
31.10.2011 | 00:02
Ma znam da je neki vrag samo meni ništa ne crkava (jedino se baterija čudno ponaša ali drži 2 sata, hm...sada jednino mogu sumnjati na nju s obzirom da sve ostalo normalno funkcionira...
31.10.2011 | 09:26
Možeš probati kalibrirati bateriju ili ju napuniti i isprazniti do kraja itd. Probaj !
31.10.2011 | 09:34
Da nije baterija od sata realnog vremena? Samo što ni ne primjetiš da ti je sat resetiran ako si spojen na net, jer ti se odmah NTP sinkronizira, još tokom bootanja, prije nego si napravio login.
31.10.2011 | 13:37
jzelko kaže:
Možeš probati kalibrirati bateriju ili ju napuniti i isprazniti do kraja itd. Probaj !

Baterija je kalibrirana i sada pokazuje realno vrijeme, tj na 76 % ali varira, bilo je i Check battery, pa Service battery, onda se vrati na Normal. No ne znam, jedino taj beep se zna dogoditi nekad pri bootanju, ali samo kada je na bateriji kako sam rekao, kada je na chargeru onda je sve ok.

Imam priliku nabaviti novu Apple-ovu bateriju tako da budem vidio, mislim da je kod nje problem jer se čudno ponaša. Power on Self Test je uvijek Passed, memoriju normalno prepozna i sve ostalo. Hvala na savjetu..
31.10.2011 | 13:40
smayoo kaže:
Da nije baterija od sata realnog vremena? Samo što ni ne primjetiš da ti je sat resetiran ako si spojen na net, jer ti se odmah NTP sinkronizira, još tokom bootanja, prije nego si napravio login.

hm..iskreno nisam baš razumio, no proguglao sam ovaj NTP pa sam malo povezao. Hm, ne znam, iskreno sa time nisam upoznat, no očito se sve vrti oko baterije.
31.10.2011 | 14:28
Detektirao si problem. Baterija ili modul regulacije punjenja, ali prvo sumnjam na bateriju. Znači, nije ništa opako u kompu a baterija je ionako potrošni materijal. Usput jesi li očistio kontakte ? Na bateriji i na nasjedu u kompu.
31.10.2011 | 17:24
jzelko kaže:
Detektirao si problem. Baterija ili modul regulacije punjenja, ali prvo sumnjam na bateriju. Znači, nije ništa opako u kompu a baterija je ionako potrošni materijal. Usput jesi li očistio kontakte ? Na bateriji i na nasjedu u kompu.

Da, baterija mi je već duži period trn u oku (stara je iskreno) ali recimo u 7 mj je bila 85%, a sada je 73% (još jučer je bila na 76%) uz 200 punjenja no ok...nova baterija definitivno Probat ću još malo kontakte očistit kako si preporučio ali vjerujem da je baterija dala svoje, s obzirom na kalibraciju sada je pokazala definitivno u kakvom je stanju.

Charge Information:
Charge remaining (mAh): 1879
Fully charged: No
Charging: No
Full charge capacity (mAh): 4106
Health Information:
Cycle count: 200
Condition: Check Battery
Battery Installed: Yes
Amperage (mA): -1915
Voltage (mV): 11174

eto
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 1 sat
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.33 Seconds

Provided by iJoomla SEO