Blu-ray recorder
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Blu-ray recorder

04.11.2011 | 17:48
Polako je došlo vrijeme za raditi Blu-ray filmove od Renate i plesne škole i dječjih rođendana, ljetovanja, zimovanja i svega ostalog, možda ne sad, ovaj čas, ali možda za 6 mjeseci ili za godinu dana.

Koji Blu-ray recorder je dobar za iMac 20' model 5,1?
Radim s Final Cut Express 4 i ne znam da li da s njime napravim i Blu-ray od videa koji su bili snimljeni s starijim DV kamerama ili ne (videi su snimani od 1999 do 2009 s JVCom, Sonyem i Panasonicom)?
Sada imam kameru Canon HV-30 i sa njom sam zadovoljan.

S kojim softwareom da napravim Blu-ray diskove?
Da li samo s Toastom ili?
05.11.2011 | 00:12
Imali smo tu temu... pogledaj malo za BR pržilicu koja sigurno radi ok, Final Cut Studio ti to može raditi, ali može i Toast uz BR ekstenziju. Player je sada konačno izašao, ali u punoj verziji košta 59$:

www.macblurayplayer.com/
05.11.2011 | 07:54
Hvala ti na odgovoru.
Može li to raditi uz FCP i Final Cut Express 4?

Toast može isto raditi, ali isto košta nešto USD?!

Zar nema neki Blu-ray recorder kojega mi možeš preporučiti?
Meni treba uređaj za snimati video od Renatine škole za suvremeni ples 3x godišnje i ljetne i zimske happeninge i rođendane od Nine i Luke?
Ukupno imam nekih 90 miniDV kaseta (od prošle godine imam Canon kameru s kojom snimam u većoj HD rezoluciji).
05.11.2011 | 12:26
Ima koji mogu preporučiti, zaboravio sam oznaku, to je u toj temi, pretraži forum, ugradio sam dvije takve BR pržilice u Mac Pro-e za klijente i rade super. Ta Toast ekstenzija se obično lako nađe "ispod tezge" ako želiš prvo malo eksperimentirati. Koliko znam Express nema BR podršku, to provjeri kod Applea.
05.11.2011 | 12:56
Bluray nema smisla raditi od DV snimki. Za to je DVD idealno, te daleko jeftinije rjesenje.
05.11.2011 | 13:32
Možda nema za miniDV kasete za obične DV snimke, ali ja imam već godinu i pol Canon HDV kameru sa 1080i i 25fps.
05.11.2011 | 13:46
Za takve poslove bi ti Final Cut Pro X legao odlicno. Vrlo je jednostavan za rad, a i nativno podrzava przenje Bluray diskova.
  • campo
  • Posjetitelj
05.11.2011 | 13:55
www.mcetech.com/blu-ray/

kupi ovaj i toast to je dovoljno, toastom možeš hd materijal pržit i na obični dvd sa plug inom,.sve što ti treba kasnije je neki bluray player kućni pa uživaj
  • campo
  • Posjetitelj
05.11.2011 | 13:57
mislim može na tv i sa maca ali jeftinije je ima ih sad jeftino ai da djeca ne diraju kompjuter
11.11.2011 | 13:21
Ja imam iMac 2.16GHz i MacBook Pro sa 2.16GHz koji su stari 4 godine. Da li mogu sa njima snimati DVDe na vanjski LG snimač ili ne?
Negdje sam bio čitao da za BR snimače treba imati nešto jače Macove.
I još da pitam koliko minuta stane sa QuickTime odn FCE4 na DVD (da ga gledam na BR na TV 1080i)?
11.11.2011 | 14:37
Ja sam snimao na vanjski LG DL s Mini-a prva verzija. Radilo. Mislim kako je bitno kod pržilice da ima veći buffer i zaštitu od prekida snimanja (valjda imaju svi to).
15.11.2011 | 09:09
Predloženi software izgleda o.k. , no kako vidim treba ili USB 3.0 ili FireWire 800. Dobro da sam kupio PCExpress karticu 34 sa 2 USB 3.0 izlaza (jedan za CCC -vanjski disk), izgleda da će sad oba biti zauzeta ...
17.11.2011 | 12:16
Nisam još našao na webu opciju snimanja DVDRa s Blu-Ray zapisom, i poslije gledanja na TVu u Full HD rezoluciji.
Ako netko zna, koliko minuta videa s Full HDom stane na običan DVDR (od koliko do koliko), i na DVDR DL?
17.11.2011 | 18:59
BD ima brzinu od 40Mbit/s, a DVD od 9,8Mbit/s. Faktor je 4,08. (en.wikipedia.org/wiki/Bit_rate)
To ti znaći kako jej 180min na DVD-u jenako 44,1min BD.
Teško je reći koliko je točno, jer ovisi od kompresije.
BD koristi MPEG-2 Part 2, H.264/MPEG-4 AVC i SMPTE VC-1, a audio je višekanalni.
DVD koristi MPEG-2 kompresiju, a audio je višekanalni (sigurno manje nego kod BD-a)
S time kako su gore navedene maximalne brzine, DVD je tipično 6Mbit/s, a BD valjda 35Mbit/s.
Ovo sam nabrzaka iščupao s neta.
17.11.2011 | 19:03
Znači da BD snimljen na DVDR stane 10 min materijala, možda 15min?
Ili je krivo računam?!
18.11.2011 | 00:38
Preracunaj 40/8 MB/s podjeli s 4300MB dobijes oko 14min. Da. Ali opet ovisi o bitrate-u. Mozes nesto i vise stisnuti.
18.11.2011 | 08:24
Budem pokušao (kada se malo obogatim i kada kupim običan Blu-ray player ili recorder).
Da li mogu snimiti BD i na DVD DL (8.5GB)?

U vezi običnih DV fileova koje imam na miniDV kasetama (ne HDV) i računalu, njih mi je dobro snimiti na DVDR, ne na Blu-ray?
18.11.2011 | 09:12
MiniDV nisu FullHD, tako su DVD-i OK po meni. Ja tako radim godinama i snimke su OK.
18.11.2011 | 09:19
Znači da su DVDRovi sa 120min u redu za video sa HDV rezolucijom?
HDV ima 1080 pix visinu videa, a običan DVD ima visinu od 576 pix. Meni to baš i nije isto.

Što sa normalnim miniDVom (visina 576 pix)?
Da li da njih snimim na DVDR 120min?
18.11.2011 | 15:37
Rekao si kako nije HDV. Inaće 1080 je širina, visina je manji broj i opisuje se kao broj linija (to je slično kao i kod računala, ali nije isto - valjda ostalo od katodnih cijevi koje su imale linije, a ne točke). HDV bi ičao na DVD ali malo bi toga stalo gore.
Na ovo zadnje sam mislio miniDV materijal na DVD.
HD materijal bi ja nimao na BD diskove (s njima se nisam susretao jer sve što radim, radim amaterski).
Naravno ovisi i o stupnju kompresije koliko će film u HD-u zauzimati na običnom DVD-u.
Mišljenja sam kako BD još nije u fazi (zbog cijene) masovne primjene za amatersku upotrebu. Kad cijena padne, a i računala još malo ojačaju, bilo bi zgodno razmišljati u kupnji BD snimača.
Nisam sigura, ali miniDV kazeta je jeftinija od BD-R diska.
18.11.2011 | 16:11
HDV recorder koji već 18 mjeseci koristim je Canon HV30 i sa njime sam zadovoljan (koristim i širokokutni objektiv za neke stvari). 1080 pix je visina (bar ja tako mislim?) videa, širina je na HDVu 1440pix koji u stvari kada gledamo video postaje 1920 pix. Ima i HD video formata 1280 x 720 pix.
Kako si i bio napisao, na DVDR stane najviše 13min snimljeno na BD način.
Za sam BD treba pričekati još 1 ili 2 godine da se još spusti cijena kako bi se mogao video prebaciti sa miniDV kasete na BD. Ja imam dosta dobre veze pa mogu BD nabaviti direktno od uvoznika u HR.
18.11.2011 | 16:28
sorry, sorry, 1080 je visina. Malo sam se zeznul. to je broj linija.
18.11.2011 | 19:27
diplodocusIII kaže:
Za sam BD treba pričekati još 1 ili 2 godine da se još spusti cijena kako bi se mogao video prebaciti sa miniDV kasete na BD.

Opet ti po istome. Ponavljam, DV je potpuno besmisleno prebacivati na BD. Za to je optimalan DVD.
18.11.2011 | 19:45
@^SuperUnknown^ to mi je jasno, DV je besmisleno prebacivati na BD. Ovdje razmišljam o DVDRu koji bi snimio tako da može prikazivati 1080 pix i 14min ako je disk od 4.3GB i 23min ako je DL disk.
Za neko vrijeme, kada (i ako) padne cijena BD, prebaciti ću HDV video na BD.
18.11.2011 | 19:58
Pod DVD mislim na PAL izlazni format, dakle 720x576, a ne HD, kojeg onda prziti na DVD. To nema nikakvog smisla niti ces ista dobiti s time. Kad i ako budes imao HD materijal, sa HD kamere, onda da.
18.11.2011 | 20:04
@^SuperUnknown^ sve mi je jasno, ako se ikada pokaže potreba da HDV materijale (npr Lukin i Ninin rođendan) snimim na DVD DL (27min), da ga pogledaju na BR playeru u 1080 pix, onda ću to napraviti.
Samo glasno razmišljam, ništa više od toga. Hvala još jednom.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 1 sat
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.37 Seconds

Provided by iJoomla SEO