06.11.2011 | 17:24
Bok ljudi,
htio bih ovdje okupiti ekipu koja ima macbook pro 15" mid-2010 generacija (onaj sa nvidia 330M) koji imaju problem da otkako ste se prebacili na lion, svako malo, nasumično vam nestane slika na ekranu i morate restartati laptop.
problem je široko raširen na tim laptopima, apple ga je službeno priznao i ljudi po forumu kažu da ovisno o sreći, apple zamijeni matičnu ploču besplatno.
nedavno je izašao fix preko software update-a koji nekima rješava problem, nekima ne, mada izgleda da većini ne rješava sudeći po forumu.
pa evo par korisnih linkova:
* apple knowledge base article:
support.apple.com/kb/TS4088?viewlocale=en_US
* apple support forum thread:
discussions.apple.com/thread/3191083?start=1635&tstart=0
ja ću još neko vrijeme izdržati ovako jer mi laptop treba za posao, pričekat ću da vidim kako će se apple ponašat prema problemu s vremenom pa ću onda odnjet laptop na servis, nebi htio da bude par tjedana kod njih pa da mi kažu da je sve u redu..
javio sam se svim našim autoriziranim apple service providerima, i svi su mi rekli da nema problema da nek donesem laptop kod njih, odvrtit će službene appleove testove pa će vidjet. Navodno je problem da ti apple testovi za taj problem ne otkrivaju problem u 100% slučajeva (opet sudeći po iskustima ljudi s net-a) pa treba pažljivo pristupit problemu.
pa eto, javite se mbp vlasnici, nadam se da nisam jedini s ovih prostora