Pregazilo me vrijeme
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Pregazilo me vrijeme

08.11.2011 | 22:27
ne zanimaju me ni telefoni ni tableti. epla ne zanimaju kompovi. tražim alternativu. pciji isključeni. lastane pomozi
08.11.2011 | 22:33
Nemoj prerano kukati, mislim da priča s kompovima kod Applea još uvijek nije gotova - iako pričaju o kraju PC ere.

Vidjet ćemo sve početkom iduće godine kada se pojavi ili ne pojavi novi Mac Pro ili njegova alternativa.
08.11.2011 | 22:38
ma nadam se da nije tako. al' kako objašnjavaš ponudu monitora i markentišku priču oko mogućnosti thunderbolta. meni je to sve spika na engri brds
08.11.2011 | 22:43
Jobs je do zadnjeg dana doma u radnoj sobi imao Mac Pro kao svoj komp, nekako bi mi bilo čudno da ubiju tek tako ono što i sami koriste.

Mislim da je vjerojatniji scenario da ga obnove na način da ne bude toliko skup i da možda u osnovnim verzijama ne koristi Xeone, nego neke jeftinije procesore... no, to je tema koju smo započeli ovdje:

www.jabucnjak.hr/forum/razno/76877-mac-pro-ide-u-mirovinu.html
08.11.2011 | 23:00
Mislim da ce prije zavrsiti na nekoj drugoj arhitekturi, nego ne koristit Xeone u high-end masinama, a mislim da im je najveci kamen spoticanja skupi razvoj i cijene Intelovih procesora, zbog cega i jest toliko skup pa samim time nezanimljiv siroj publici.
08.11.2011 | 23:05
znam, nešto sam i sudjelovao u tom topiku, al da vrag vraga hebe ne sviđa mi se apple više. da uz tu silnu lovicu ne mogu imat dio koji nije toliko profitabilan. logika je ista ko i kod provincijalne RBA banke. a di je tu dylan
08.11.2011 | 23:10
Da. Mislim da je vrijeme početi razmišljati o alternativi. Meni ne treba Mac Pro, ali procjenjujem da je samo pitnaje godine (2013. ili 2014.) kad će odustati od Macova kompletno. Ako prodaju cijeli Mac business nekom drugom, onda će to možda ostati upotrebljivo. Ako ne - trebat će naći alternativu. Trenutno - mislim da je nema. Dugoročno - vjerujem da će se pojaviti. Jednostavno - to je niša koja se nekom sigurno isplati.
09.11.2011 | 01:34
mislim da malo pretjerujete, jer macu prilicno dobro ide! zaprav, financijski nikada mu nije islo bolje! to sto je prije cinio vecinu prihoda za apple, a sada je na 20% (mozda i manje nisam siguran), nije uzrok pada maca, vec eto ogromne prodaje "novih" uredjaja!

isto tako cijeli medijski fokus se okrenuo na pametne telefona i tablete, pa se mozda stekne dojam da je mac zapostavljen, ali mislim da nije! sigurno ne u toj mjeri da ga misle prodati ili ne daj boze odbaciti!
vise je razloga zasto ce i dalje biti potreban appleu!
1. radi samog iOSa, jer developeri rade bas na macu, a appstore je jedna od glavnih uzdanica iOSa. tu je i iTunes.
2. 15ak % US trzista desktop i prijenosnih racunala bi odbacio samo ludjak! cak i da nema iOSa i cijelog tog biznisa, apple bi bio jak igrac sa MBPom, iMacom i airom!
3. svi ti ljudi koji rade u appleu nisu svemirci i mislim da im se navike ne razlikuju previse od nasih, a navike su takve da kad dodjem doma zelim imati neki ekran koji je veci od 10", i zelim tipkovnicu, moram odraditi nesto zahtjevnije, pohraniti nove slike u svoju povecu bazu i sl... sve stvari koje ne mogu obaviti na tabletu ili pametnom telefonu!
4. rade jednostavno najbolja prijenosna racunala! novi air je jos jedan dokaz tome! a i sama cinjenica da su razvijali air, redovite nadogranje MBP i iMac linije jasno govore da se nece povuci iz tog segmenta! to je jednostavno SF!

mac pro ce dobti neku svoju alternativu, siguran sam u to! i svo ovo pricanje koje se vodi oko toga je klasican primjer apple marketinga!
09.11.2011 | 09:52
Ja nisam ni rekao da će odustati kompletno od Macova sada, nego za 2-3 godine. U trenutku kad je IBM odustao od svog desktop/laptop programa isto je imao nezanemariv prihod od toga (dakle, nije prodao nešto na čemu gubi, samo su zaključili da se više ne žele time baviti) pa je svejedno odustao. I nisu radi toga propali, naprotiv.
09.11.2011 | 11:21
Hja, niš, onda bumo svi na linuxima ovim ili onim završili.... A hardveraj, tko zna?
09.11.2011 | 13:33
kakva je to pranoja usla u ove redove......cekajte ljudi da prezivimo 21.12.2012.....pa da vidimo posle sta ce biti.....a do tada ,ja uzivam u mom MacPro-ju....
09.11.2011 | 16:08
Baš sam maloprije vidio u novinama da nas najprije čeka "mali" smak svijeta već sad 11.11.11. a tek onda se moramo strpiti do 21.12.12.

Možda se ovaj asteroid koji nas je promašio za par centimetara zavrti zbog neke misteriozne sile i vrati za par dana. To bi bilo opasnje za Mac OS od svega ostalog.

Inače, mislim da tek sad Mac hardver dolazi na svoje, sitni procesori, sitni memorisjski i diskovni čipovi. PC izgleda identično već 20 godina. Tower koji je eto svake godine nešto brži nego prošle, malo veći disk, malo brža grafička i tako od kad je Compaq još bio živ.

Sad dolazi vrijeme Aira i Minija i za par godina će to biti glavnina tržišta. Sitno i dinamitno. Apple je tu glavni i nama razloga da to napuštaju.
09.11.2011 | 16:38
Bas me zanima kako ce proci prelazak sa MacPro na iMaca u firmi. Ulaganje od 25.000+ kuna za 1 komp nam vise ne izgleda privlacno kao prije par godina. Jos kad se doda i monitor cifra se penje na 30 tak tisuca kuna pa x 3... I zato sad radim na iMacu (i7). Znam da postoje poslovi di je MacPro zakon, ali kod grafickog dizajna, na srecu, nije tak, barem mislim da nije tako

P.S. Doma koristim iMac vec godinama i nemam nikakvih zamjerki (osim garancije - koja bi mogla biti koju godinu duza).
10.11.2011 | 08:50
Ako se ovih milijardu i 200-300 milja ljudi zahakla na Mac, onda mislim da ukidanje kompova ne dolazi u pitanje....

www.appleinsider.com/articles/11/11/09/a...ng_mac_purchase.html
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.69 Seconds

Provided by iJoomla SEO