USB Ethernet adapter
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

USB Ethernet adapter

21.11.2011 | 13:45
Pozdrav! Treba mi adapter iz naslova za MBA, buduci da osim Wirelessa (i USB-a) ne postoji druga mogucnost spajanja na mrezu. http://store.apcom.hr/usbethernetadapter-p-154.html

Problem je sto adaptera nigdje nema. Pitao po svim Apple trgovinama u ZG. Svi mi odgovaraju da bi trebalo doci kroz tjedan dana i da ce me zvati. Od tada je proslo vise od dva tjedna, a adaptera nema. Osim toga i skup je. Ima li netko iskustva s nekim lijevim adapterima? Pitao sam u Ventexu i tamo isto nemaju, ali mi kazu da bi Chipoteka mogla imati. Hoce to raditi na Macu?
21.11.2011 | 14:41
Šanse su da neće, jer za takav USB uređaj treba postojati driver za Mac OS X. Ja ne bi kupovao niti jedan osim onog za koji izričito piše da podržava Mac OS X, ili nekog za koji ti ovdje članovi kažu da radi.

Mislim da Đuro koristi neki non-apple koji mu radi na starom Powerbooku ili tako nekako...
21.11.2011 | 15:30
Koji je razlog kupovine takvog adaptera?
21.11.2011 | 15:31
Imam ja jedan doma, mogu provjeriti prepoznaje li ga OS X. Podsjeti me privatnom porukom u subotu jer se onda vraćam doma.
21.11.2011 | 16:01
zabac kaže:
Koji je razlog kupovine takvog adaptera?

Neusporedivo veća i stabilnija brzina prijenosa Ethernetom u odnosu na WiFi (zbog USBa ne možeš postići 1 Gb/s, ali možeš 400 Mb/s, što obično ispadne oko 25-30 MB/s (mega BAJTA) sustained transfer rate po lokalnoj mreži, ako ne radi baš puno ljudi istovremeno).

Osim toga, čovjek možda iz ovog ili onog razloga nema wifi (npr. kod nas u bivšoj firmi wifi se nije koristio iz sigurnosnih razloga).

Osim toga, možda ga ne voli (kao što ga ni ja ne volim).
21.11.2011 | 16:36
Ali, kada je kupovao Air, valjda je vodio računa o konformnosti, sigurnosti ili zračenju.
Uzeti maleni router s objje mreže, ako ne nađe odgovarajući adapter.
Ja imam doma mješano, mobilno na Wi-Fi, a fiksno na kabel.
21.11.2011 | 18:10
Ja imam edimax 4230 koji koristim na iMacu kojem je udar groma spržio ethernet port. Stvar radi savršeno; instaliral sam driver još kad je na kompu bil 10.5 i radi provjereno i na 10.6 i sad na 10.7.

www.edimax.com/en/produce_detail.php?pd_...1_id=5&pl2_id=26

Bilo je za kupiti kod nas, mislim u Zagriji (www.zagria.hr) i koštalo je nekih 150-170 kuna, ako se dobro sjećam.....

Edit.

Našel sam ovaj, 4207 koji radi sigurno i košta 150 kuna, ako me vid dobro služi....
zagria.hr/products/1321-edimax-eu-4207-u...thernet-adapter.aspx
21.11.2011 | 19:52
Ja na iBook-u G4 933 imam Edimaxovu EW-7811Un nano koja je mini kartica i vrlo malo viri iz USB utora a radi savršeno. Kupio sam je u hgspotu prije dva tjedna za cca 150 kuna. Ima osx driver.
21.11.2011 | 20:31
Sorry, nisam dobro čitao, ovo što sam ja napisao je Wi-Fi adapter a ne žični ethernet.
21.11.2011 | 21:44
Evo, i ja sam razmišljao da si kupim taj adapter. Na eBayu su od 6.13 dolara pa na više, i baš piše da su za air, dakle trebalo bi raditi bez problema.
Novi je, samo je jedina mana što se čeka po cca 20-ak dana

Trenutno sam odustao od kupnje jer mi uistinu nije potreban.
22.11.2011 | 01:13
Hvala svima na odgovorima. Pregledat cu predlozene varijante. No ukoliko mi je rizik da mozda nece raditi onda cu radije platiti 290 kn i kupiti ono sto sigurno radi.

@zabac: na dosta mjesta nije dostupan wireless nego iskljucivo zica, a zbog prirode posla ne smije mi se desiti da radi glupog adaptera ne mogu na Internet.

Hvala!
22.11.2011 | 09:03
Gogh, Edimax radi PROVJERENO. Ima drajvere za OSX i sve šljaka ko grom, tj. koliko USB2 dopušta, kako je Smayoo već primjetio. Ali, sam adapter fercera i nema nikakvog straha oko toga....

K vragu, ako hoćeš, ja ti mogu posuditi svoj pa isprobaj....
22.11.2011 | 20:14
Ja danas pokupio Air i onda usput do Zagrie po adapter i stvar radi. Iako dolazi neki CD ne treba ništa instalirati. E sad, kad sam ga prvi put utaknuo, nije mrežni kabl bio utaknut unutra nego sam najprije utaknuo adapter i u trenu kad sam ubacio ethernet kabl u adapter, komp se zablesio tj. pokazao one japansko - kineske znakove.

Ja mislim da na Snow Leopardu u životu to nisam vidio, nikad mi se komp nije srušio, a eto Lion mi je to priuštio nakon prvih pola sata. Svejedno, nakon restarta i ponovog ubacivanja Edimaxa u komp, sve radi ok. Valjda će tako i ostati.
23.11.2011 | 13:07
Djuro genijalac kaže:
Gogh, Edimax radi PROVJERENO. Ima drajvere za OSX i sve šljaka ko grom, tj. koliko USB2 dopušta, kako je Smayoo već primjetio. Ali, sam adapter fercera i nema nikakvog straha oko toga....

K vragu, ako hoćeš, ja ti mogu posuditi svoj pa isprobaj....

Hvala! Evo bas sam nasao neki na ebayu za par funti. Nadam se da ce raditi. Pise Mac OSX.
  • num
  • Korisnik
  • 3
23.11.2011 | 13:27
Originalni Apple USB-Ethernet adapter podržava 100MBps Ethernet, ne podržava gigabitni ethernet, tako da brzina USB 2.0 sučelja ne igra ulogu.
S druge strane sa MacBook Air Wifi vezom uredno postižem brinu od 300MBps (802.11n 5GHz AirPort Extreme), pa ako ti je bitna brzina prijenosa ostani na WiFi ili zamijeni WiFi router da postigneš veću brzinu.
No, ako na ebay nađeš gigabitni USB-Ethernet adapter to bi trebalo biti najbrže, no pitanje je da li će raditi ispravno na Mac-u. Svojedobno sam htio kupiti takav adapter, no odustao sam (i kupio Apple original) nakon što sam pročitao da npr. ne radi mreža nakon što se Mac probudi iz sleep-a.
23.11.2011 | 14:17
Tnx za info. Brzina mi nije bitna, jer mi treba iskljucivo za spajanje na Internet, a jos mi nigdje do sada nije bila dostupna potencijalna brzina koja bi bila veca od podrzive ovog Ethernet adaptera. Ovo sa sleepom cu istestirati. Hvala na hintu.
23.11.2011 | 20:51
num kaže:
S druge strane sa MacBook Air Wifi vezom uredno postižem brinu od 300MBps (802.11n 5GHz AirPort Extreme),

Teorija. Pusta teorija. Setup u kojem je tih 300 Mb/s stvarno "sustainable transfer rate" promatran kroz normalno korištenje je takav da ga manje od 1% wifi korisnika može postići i trajno održati.

100 Mb/s ethernet žicom, mjereno u višesatnom radu s intenzivnim up i down prometom garantirano u 99% slučajeva ima barem 20% bolji efektivni transfer rate od 300 Mb/s wifija.
23.11.2011 | 23:35
Poluvezano za temu, jete li primjetili wifi utility koji dolazi na Lionu? Djeluje korisno baš za mjerenja jačine signala.

/System/Library/CoreServices/Wi-Fi Diagnostics.app
23.11.2011 | 23:46
Nemam Lion. Onako općenito, jačina signala (signal level) je tek druga bitna stvar. Prva je kvaliteta (signal quality). Možeš imati super jačinu, ako je puno interferencije (puno wifi korisnika u neposrednom okolišu), kvaliteta ti je u banani jer je bit error rate jako visok.
24.11.2011 | 00:32
Daje recimo i prikaz signal/noise pa je to valjda dobar pokazatelj situacije:

johnmccombs.inmap.net/2011/08/27/lion-and-wifi/
24.11.2011 | 00:39
Zapravo i ne. BER može biti loš ne samo zbog šuma (kad se to dogodi, to je zato što je signal level ekstremno nizak), nego čak češće zbog interferencije s drugim bliskim izvorima na istom kanalu ili bliskim kanalima.

Ovo što vidiš ti može poslužiti da ocijeniš otprilike koji ti je wifi izvor koliko udaljen i da li ga hvataš direktno (line of sight) ili od neke refleksije, i tako to.
  • num
  • Korisnik
  • 3
24.11.2011 | 12:16
Dok mi u Activity Monitor-u dok se izvršava Time Machine Backup piše da brzina prijenosa na takvoj WiFi vezi varira od 25-30 megabajta u sekundi ja nemam želju da se vratim na stomegabitni ethernet na kojem takva brzina predstavlja znanstvenu fantastiku. Toliko o teoriji.
Navodno Wifi na novom MacBook Pro postiže i 450 megabita u sekundi, no to nemam da bih mogao isprobati u praksi.
24.11.2011 | 14:27
Ako postižeš 25-30 MB/s "sustainable", to znači da imaš takav setup i okruženje da si u onih spomenutih 1% korisnika WiFi. Što je super za tebe, ali ne znači da je općenito primjenjivo za svakog.
08.12.2011 | 14:01
Samo da javim, uzeo sam neki zamjenski adapter preko e-baya za par dolara. Radi ko grom, cak i izgleda isto kao i Appleov. Nadam se da mi nece napravit neko sranje pa da mi se skrtost obije o glavu
08.12.2011 | 19:35
Nema tu što napravit sranje osim da ti dođe prenapon po instalaciji. A to ti nema veze s adapterom.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.32 Seconds

Provided by iJoomla SEO