LaCie 2big na Lionu
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

LaCie 2big na Lionu

23.11.2011 | 01:35
Tražio sam po Jabučnjaku da li se spominje izraz "legacy AFP services" i čini se da ne pa da zabilježim nešto što bi moglo nekome pomoći oko spajanja na network diskove.

Dakle, kupio ja danas MacBook Air i sve super, osim mase problema

Neću sad o debilnoj instalaciji Xcoda preko AppStorea gdje nemaš pojma kako ide download i koliko još vremena treba kao nekad kad se to skidalo iz browsera, a u pitanju je download od 1.8 Giga. OK, sljedeća stvar na koju sam naletio je bio pristup mom LaCie 2big network drajvu sa kojeg sam mislio poskidat sve stvari pošto Air nema DVD pogon. Ali šipak.

Lion ne može pristupiti takvim diskovima jer je to kao nesigurno sad ili što već. Trebalo mi je dosta googlanja da naletim na ovu stvar: OS X Lion: Connecting to legacy AFP services.

Jednostavno se napravi to što dokument opisuje i sve redi kao nekad. Mrak. Isto tako bih rekao da mi je ona USB-2-Ethernet tema pala točno na vrijeme - hvala gogh. Mislim da bih dobio mlade da moram sve preko zraka. Air je mrak stroj, ali prvi setup bez diska i žičane mreže bi stvarno bio pre naporan. Inače, imam vanjsku DVD pržilicu, ali mi sad nije pri ruci i ovaj usb2ethernet me spasio.
23.11.2011 | 16:38
IgorD kaže:
Neću sad o debilnoj instalaciji Xcoda preko AppStorea gdje nemaš pojma kako ide download i koliko još vremena treba kao nekad kad se to skidalo iz browsera, a u pitanju je download od 1.8 Giga.

Nemam pojma što je debilno? Klineš na Purchased tab i vidiš kako ide instalacija, sasvim isto kao u browseru. Bit će da nisi proučio MAS pa se nisi snašao IMHO je MAS genijalna stvar, više ne zaostajem za updejtima, i samo čekam nove verzije svog softvera koje imam, pa da prebacim sve na MAS.

Mislim da bih dobio mlade da moram sve preko zraka. Air je mrak stroj, ali prvi setup bez diska i žičane mreže bi stvarno bio pre naporan. Inače, imam vanjsku DVD pržilicu, ali mi sad nije pri ruci i ovaj usb2ethernet me spasio.

Mislim da pretjeruješ, i ja sam neki dan uzeo novi Air, stavio ga na stol, pokrenuo Migration Assistant i rekao mu da mi prebaci sve sa starog Aira, kojih 55GB podataka... Nisam štopao vrijeme, ali bilo je gotovo relativno brzo i bezbolno.
23.11.2011 | 23:18
Vanjuška kaže:

Klineš na Purchased tab i vidiš kako ide instalacija, sasvim isto kao u browseru. Bit će da nisi proučio MAS pa se nisi snašao

Da, čim sam kliknuo na download bacio me u onaj Launcher pa sam tamo pokušavao right-click. Nije mi palo na pamet da to kao u iTunesima radi dok traje download, dakle da moram nazad u AppStore.

Mislim da pretjeruješ, i ja sam neki dan uzeo novi Air, stavio ga na stol, pokrenuo Migration Assistant i rekao mu da mi prebaci sve sa starog Aira, kojih 55GB podataka... Nisam štopao vrijeme, ali bilo je gotovo relativno brzo i bezbolno.

Vjerojatno imaš neki noviji wireless. Na mojem ide oko 4-5GB po satu pa ti vidi koliko bi to trajalo.

Igor
24.11.2011 | 17:34
Ako imaš 2Big Network 2 preporuča se nadogradnja NAS OSa na 2.0 verziju koje i potpuno kompatibilna s Lionom
www.lacie.com/intl/products/product.htm?id=10567
25.11.2011 | 01:16
Hvala na linku, vjerojatno ću napraviti ovaj update iako mi paše da mi je komp naštiman da se može spajati na sve živo.
25.11.2011 | 12:53
Ako ovo sta pise na apple supportu bude radilo ja neznam sta cu od srece! Od prvog dana liona intenzivno al bezuspjesno trazim neko rijesenje!
25.11.2011 | 15:45
Drek, za 2Big Network (bez dvojke) ništa ne govore!
25.11.2011 | 16:51
Da, tek sam sad primjetio. Dobro da sam update odgodio za vikend, možda bih i neku štetu napravio.

Tetanus, ono gore funkcionira. Baš je dan naš slučaj kad treba eliminirati DHCAST128 sa popisa. Ostale opcije idu valjda za neke druge mrežne diskove, ali za LaCie treba baš to.
25.11.2011 | 18:43
Mislio sam da cu stic danas probat al nemam vremena, javim sutra kako je proslo.
26.11.2011 | 19:26
Do nikakvog popisa ja nisam stigao, mozda ja nesto krivo radima al promjene nema
26.11.2011 | 19:45
Evo da malo pojasnim o ovom modelu nasa se radi: ICY BOX IB-NAS3221 ako to ima kakve veze
26.11.2011 | 20:18
Računao sam da znaš engleski i da znaš što je terminal. Ako nije tako kaži točno što te muči. Sve što treba je napraviti točno ono što piše u dokumentu i sve će biti ok.
26.11.2011 | 20:44
Cuj engleski znam i tocno sam napravio ono sta pise na doticnom linku al i dalje mi ne prolazi spajanje na server.
26.11.2011 | 23:25
Znači ušao si u terminal i kucao: sudo chmod o+w /Library/Preferences pa te pitao lokalni password i to si upisao pa si onda upisao ovo: sudo defaults write /Library/Preferences/com.apple.AppleShareClient afp_host_prefs_version -int 1 i onda si se probao spojiti na svoj drajv i tamo ukucao remote username i password i tu se nisi upio spojiti?
27.11.2011 | 10:03
Uspio sam se spojit al mi daje ograniceni pristup, odnosno read only, i dovrsio sam i zadnju tocku naredbi u terminalu. Cak sam kao i receno restartao comp pa ponovio proceduru i nista! Ukucah i onu liniju za vracanje defoltnih postavka pa probao opet sve ispocetka al i dalje imam ogranicen pristup.
27.11.2011 | 15:16
Ok, tu se onda vraćamo na one četiri stvari koje su disabled a koje ti read naredba treba prikazati. Na to sam mislio u onoj ranijoj poruci. Probaj onda varirati što stavljaš u write naredbu dok ne proradi. Probaj umjesto one tri opcije koje ostaju u njihovom primjeru staviti jedino ovu DHCAST128.
29.11.2011 | 12:27
Malo kasnim sa odgovorom al eto nakon svih mogucih kombinacija i dalje nemogu pristupit serveru. I dalje imam samo read permissions. Cini se da nema pomoci
29.11.2011 | 20:00
Da, šteta. Izgleda da ovo pomaže za LaCie diskove, a za neke druge baš i ne. Recimo na ovom linku dosta ljudi nije ništa uspjelo napraviti. Neki su skinuli zadnji firmware za disk i tako postigli nešto, neki ne.

Još sam negdje vidio da neka organizacija veli da za spajanje na njihove servere treba staviti onu prvu vrijednost na 15 (mislim da je 10 default za Lion, ali tko bi to znao) pa tako ide: sudo defaults write /Library/Preferences/com.apple.AppleShareClient afp_host_prefs_version -int 1 i onda varijanta sa DHCAST128. Ak ti se još da i to probati...
30.11.2011 | 00:02
Probao sam i probaj pogodit? Naravno da se nista nije desilo. No sta je tu je, kad tad cu nac neko rijesenje! Moja greska je bila ta sta sam se prenaglio i nisam kupio time capsule! Sad mi jos ostaje samo da pricekam da icy box izbaci neki novi firmware. Svejedno hvala na strpljenju
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.38 Seconds

Provided by iJoomla SEO