MBP 13", loša slika preko miniDP - HDMI adaptera
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

MBP 13", loša slika preko miniDP - HDMI adaptera

30.11.2011 | 22:44
Danas sam, nakon dovoljno godina hackintosharenja, kupio MBP 13", late 2011 model i dođem kući, spojim 24" Dell monitor preko mini Display Port na HDMI adaptera i iznenadim se činjenicom da je slika očajno loša. Kao upscaleani žestoko komprimirani JPG. Monitor i HDMI kabel su ispravni, jer rade na drugom laptopu bez ikakvih problema. Probao sam mijenjati rezoluciju, ali sve je lošije od nativne 1920x1200.

Malo sam googlao i ispada da je problem s Intel driverima, ali ne mogu vjerovati da si Apple takvo što dopušta, pa tražim možda ipak ima kakvo riješenje. Ako je stvarno problem u driverima, onda jedan veliki minus za Apple.

Ima li netko sličan setup, a da mu sve radi, možda je ipak problem u adapteru. Kupio sam ga, i preplatio, u iStyleu.
30.11.2011 | 23:10
Hvala,

dobra vijest je da mi monitor ima 2xDVI ulaza (jedan je već zauzet), pa mogu kupiti miniDP - DVI adapter. Loša vijest je da adaptere prave od suhog zlata, pa mi nije baš jeftino kupiti adapter i onda vidjeti da to nije riješenje.

Kako si ti riješio problem, iako mi se čini da imamo različit problem? Tebi su boje loše, dok je meni slika baš totalna katastrofa. Kao da je slika upscaleana s duplo manje rezolucije.
30.11.2011 | 23:34
Ja bi im vratio taj adapter, te trazio DVI. Nevjerojatno je da nisu upoznati sa tim problemem, a ocito nije izolirani slucaj...
30.11.2011 | 23:43
Adaptere kupuj preko E-baya umjesto u iStyleu, a za razliku u cijeni počasti sebe i curu večerom.

Problem se riješio onim postupkom kalibracije za koji mi je netko tamo dao link i mijenjanjem podešenja na monitoru (raw scan, ili just scan, ili tako nešto)
30.11.2011 | 23:49
Mozda over/under scan?
30.11.2011 | 23:54
To je podešenje na Macu. Utječe na to koliko veliku sliku prikazuje na ekranu (preko cijelog ekrana, samo dijelom... - sve piše u onom threadu). Ali na monitoru ima podešenje za HDMI ulaz - 4:3, 16:9, ovo, ono, letterbox, nešto još i "just scan" ili "raw scan". To zadnje treba odabrati
30.11.2011 | 23:59
Koliko sam skuzio problem bi i mogao biti u podesenju na Macu ili u tom adapteru, a ne monitoru, jer kaze da sa drugim lapom i kabelom monitor prikazuje normalno. Inace, ima over/underscan podesenja i na monitorima, konkretno jedan Sony u firmi ima to
01.12.2011 | 01:25
Mne... To što monitor sliku nekog drugog kompa prikazuje normalno ne znači da se ova neće popraviti promjenom podešenja. Zato što nije unificirano kakav HDMI signal šalju kompovi.
01.12.2011 | 08:10
Adapter je kriv. Mora biti najveća rezolucija, sve ostalo je loše. Bez obzira na sve adapter je ispravan. Ja sam adapter kupio u VIPnetu.
www.vipnet.hr/privatni-pretplatnici/mobi...a/-/accessories/3612
01.12.2011 | 09:14
svakak kaže:

Ima li netko sličan setup, a da mu sve radi, možda je ipak problem u adapteru. Kupio sam ga, i preplatio, u iStyleu.

Imam skoro identičan setup, MBP 13" 2011, Del 24" 1920x1200, ali adapter je miniDP->DVI i radi odlično, slika perfektna.
01.12.2011 | 11:06
nemam maca ali imam recentne hp strojeve koji imaju displayport (dakle nije mini ali je displayport).

uglavnom fućkaš HDMI, nabavi si taj DP na DVI. za laptop i dock imam baš HP-ov DP na DVI adapter za 80-90 kn u Hrvatskoj, miniDP neće valjda biti puno više od toga jer je doslovno riječ o pospajanom konektoru i niš više. moj laptop doduše ima nvidia quadro, ali svejedno...na drugim strojevima s intelom sam isprobao i uvijek mi je bolje radio ili native displayport ili DVI.

imam ja i displayport na HDMI kabel i to je puška, to koristim samo kad doteglim laptop nekamo i spojim na TV.

razlog... ne znam osim da DP ima drugačije naponske razine od HDMI (iako je signal isti). to je šugavo na nekim monitorima, plus HDMI ulazi na dosta monitora ne rade dobro ili nikako za rezolucije veće od 1920x1080 (!).

dakle, otkači HDMI i riješi to sa DVI-om
02.12.2011 | 10:57
U iStyleu mi nisu htjeli zamijeniti adapter, pa sam pristao na još jednu ženidbu i kupio miniDP -> DVI adapter. Sad je slika onakva kakva treba biti.

Žao mi je što mi je bilo hitno za adapter, jer ovakvi adapteri na ebayu koštaju 5 - 10$, dok kod nas traže 50$, a prodaju isto kinesko smeće.
02.12.2011 | 15:04
Kako 50$?????
179kn u Vipnetu! To je 30$. Preko ebaya bi te došlo oko 20$ i pitanje kaj bi dobio.
  • Sank
  • Moderator
  • 221
02.12.2011 | 16:13
zabac kaže:
Kako 50$?????
179kn u Vipnetu! To je 30$. Preko ebaya bi te došlo oko 20$ i pitanje kaj bi dobio.

na eBay bi došao 20$ sa poštarinom ili bez nje?
02.12.2011 | 16:27
S poštarinom valjda.
02.12.2011 | 18:35
zabac kaže:
Kako 50$?????

U iStyleu, kao i u ADM-u, košta ~250kn. U Vipnetu sam bio, nisu nikada ni imali takve adaptere, valjda nemaju u svim poslovnicama.

Evo jedan primjer s ebaya

www.ebay.com/itm/Mini-Displayport-Displa...;hash=item3f10191ad9

5.20$ i besplatna poštarina, dao bih ruku u vatru da će kvaliteta biti ista kao i ovaj za 250kn, barem sam do sada imao takva iskustva. Testa radi ga naručujem, pa ću javiti kakve je kvalitete. Jedina mana je što će mu trebati preko 3 tjedna da dođe.
02.12.2011 | 19:16
Ja sam kupio u Zagrebu u Gajevoj bez problema. Inače imam strahovito nisko mišljenje o Vipnetu i njihovim djelatnicima (djelatnice su za ukras i tu su odlični, kao uostalom i svojevremeno Marie-Helene Magenschab, za nju ne znam, ali je bila zgodna).
02.12.2011 | 21:08
Imam ViewSonic VX2739WM - 27" koji ima i HDMI i DVI-D ulaz. Isto tako imam i Mini -to-DVI-D adapter , kao i Mini port-to - HDMI adapter. Probao sam s obje verzije, automatski prebacuje sa/na jedne na drugu i nemam ama baš nikakvih problema. Mini-to DVI-D je kupljen preko MacSales-a, a Mini -To-HDMI u Njemačkoj preko Gravis-a. Možda je, kako ipak neki tvrde problem na strani lošeg adaptera.
03.12.2011 | 22:48
Vrlo iskreno sumnjam. HDMI je digitalni protokol, kao i DVI. To znači da preko tog porta putuju podaci, a ne signal. To znači da podatke generira Mac, a adapter samo prilagođava konektore i naponske nivoe. Dakle, Mac je taj koji zabrlja podatke HDMI protokola, ako ih zaista zabrlja (ako se ne radi po neusklađenim podešenjima).

Svakak, slažem se ti adapteri preko E-baya koštaju 3-7 USD, u pravilu s besplatnom poštarinom. I nisu ništa lošiji od ovih koji se prodaju za 250 kn u iStyle. Dapače, kladim se da su to *IDENTIČNI* adapteri.
07.12.2011 | 22:51
Slučajno danas vidio u Linksu miniDP -> DVI adapter za 130kn, što je ipak razumnija cifra od ovih gulikoža iz iStylea.
07.12.2011 | 22:53
E, al kad su ti iz iStylea tako stajliš....
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.32 Seconds

Provided by iJoomla SEO