SSD na MBPRO 3.1
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

SSD na MBPRO 3.1

01.12.2011 | 14:05
Poz,

molim za savjet oko zamjene HDD-a u MBPRO 3.1

malo me zulja novcanik pa sam odlucio promjeniti disk na kompu,
najpovoljniji koji se da nabaviti je
''SSD 128.0 GB KINGSTON V100, SATA, 2.5'', SV100S2N/128G, maks. do 250/230MB/s'', brzi mi ne treba jer imam SATA1,

vidio sam na ''Davor Pasarić , 14. Lipanj 2011 - Mac Pro SSD dogradnja'' da je cjenjeni kolega stvljao bas ovaj KINGSTON V100 u svoj MACPRO,

ali dali je bolje dodati jos malo novcica, ili uzeti manji (80gb) pa uzet neki INTEL-ov, radi kompatibilnosti, performanci ili sl.

Hvala
01.12.2011 | 15:34
Ja sam za svoj MB pro odabrao slijedeci:
eshop.macsales.com/shop/internal_storage...rce/Solid_State_Pro/
i mogu samo reci da sam se preporodio
01.12.2011 | 17:06
Bujo uzmi si jos i Optibay, 2nd HDD i umjesto dvd drajva ugradi jos jedan HDD. SSD za sistem + normalni za podatke. Ja bih volio i da mene zulja novcanik malo
01.12.2011 | 18:35
Defou kaže:
Bujo uzmi si jos i Optibay, 2nd HDD i umjesto dvd drajva ugradi jos jedan HDD. SSD za sistem + normalni za podatke. Ja bih volio i da mene zulja novcanik malo

Slažem se s ovim (pogotovo žuljanjem), s time da u tom slučaju možeš ići i na manji kapacitet SSD-a (čitaj jeftiji) jer će na njemu ionako biti samo OSX i alati koje često koristiš,...
02.12.2011 | 20:44
u identičan MBPRO sam stavio ADATA SSD od 128 giga i letiiiiii
02.12.2011 | 21:49
Kad smo vec tu....

Dali netko zna ima li u Hrvatskoj tih OptiBay 2nd HDD adaptera za MacBook Pro 3,1. Da ne cekam iz Kine to 3g.da stigne??
03.12.2011 | 00:15
onaj kingmax vise nema

mislim da ce ic ovaj:
www.ocztechnology.com/ocz-vertex-2-sata-ii-2-5-ssd.html
10.01.2012 | 17:01
Da ne otvaram novu temu pa sam se odlucio u ovoj nadovezati.
Ja bi isto za svoj mbp 13 i5 2,4 uzeo ssd od 256 pa ako mi netko moze dati neki prijedlog koji. Unaprijed se zahvaljujem!
10.01.2012 | 17:52
ja sam u moj 13" MBP ugradio 256 KINGSTON SVP100S2256G super radi, i opet bi. Šta te interesira?
Ovdje sam ja par stvari objasnijo:
www.jabucnjak.hr/forum/hardver/54944-ssd-za-macbook.html
10.01.2012 | 19:41
I ja bi uzeo 256 gb, cijena mi nije toliko presudna ali opet nebi niti neki top model. Gledao sam testove i odusevljen sam kad sam vidio razliku tako da sam se definitivno odlucio na tu investiciju. Vidim da se razlikuju u brzini tako da nebi uzeo neki stariji model nego nesto novije zato bi mi dobro dosao svaki savjet.
10.01.2012 | 20:41
Moraš paziti da ti controler ima Garbage Collection jer inače moraš ukljućiti TRIM na OSX-u.” SuperUnknown” je napisao da sa SandForce controlerima ne treba TRIM nego da im je dovoljan Garbige Collection koji je u controleru, i moram priznati da se do sad pokazalo da je u pravu. Moji SSD-ovi su radili na uljučenom TRIM-u i sad sam izključio TRIM i mjerim brzinu svaki dan i ostaje ista ili čak malo brže.

www.jabucnjak.hr/forum/mac-os-x/80907-li...ivanje-podataka.html
10.01.2012 | 21:23
jel mi mozes neke modele preporuciti za koje ti znas da su dobri? izvini ako sam dosadan!
10.01.2012 | 21:47
Pa napisao ti je čovjek. 256 KINGSTON SVP100S2256G
10.01.2012 | 21:53
Jeste, napisao je ali koliko vidim da je on ugradio svoj ssd prije 1 godinu i 3 mj. od tada do danas je izaslo 100 novijih modela. Noviji su sigurno bolje doradjeni nego predhodni.
10.01.2012 | 23:24
Pošto ti cijena nije bitna navali, svi su dobri, mislim iz gornjeg cjenovnog razreda. Ja bih se opredjelio za ocz.
10.01.2012 | 23:33
Kingston je još uvjek vrh. Američka vojska koristi samo njih, ako ti je to neki predikat, OCZ Vertex EX je jedan od bržih momentalno od Highend SSD-ova. Ja mislim da je svejedno dali ima 267 MB/s pisanje ili 190 MB/s to se u praxi ne osjeti, SSD-ovi su perverzno brzi i to je to. Šta se SSD-ova tiće tu se nešto značajno ne može ni pobljšati jer šta bi to bilo? Firmware, ali za to postoji Update. Koliko sam ja informiran sve je isto kao i prije godinu dana.
Navali i gotovo.
Prilozi:
10.01.2012 | 23:40
Evo linka pa uzivaj u svim mogucim benchmarcima hrpe SSDova, frisko iz 2011e. www.tomshardware.com/charts/ssd-charts-2011/benchmarks,129.html
11.01.2012 | 00:04
ovo je mjereno sad.
Ohne_Titel.jpg
11.01.2012 | 00:05
Zahvaljujem se na info svima! imam samo jos jedno pitanje, Vidim da ima i ovi Hybrid
tj. da je jedna particija ssd a druga hdd, ima li tko kakvih iskustva snjima?
11.01.2012 | 00:09
Sad sam gledao preko neta neke ponude i vidim dosta razlike u pisanju i citanju,na nekim modelima cak i troduplo. Mislis da se to bas nista ne osjeti?
11.01.2012 | 00:17
Hybridi su isto riješenje. Ali pravi SSD je bolji. Ako imaš love samo 100% SSD. Ili i SSD i HDD na mijesto DVD-a.
11.01.2012 | 00:28
Iduci tjedan idem definitivno po njega! danas sam gledao po gradu i nasao sam pretezno OCZ i kingston ali se nisam usudio uzeti dok ne vidim tocno koji model bi bio najbolji izbor. Kad zamjenim hdd neznam kako cu pokrenuti instalaciju kad nisam dobio Cd uz kompjuter.
Puno Hvala za sve informacije!
11.01.2012 | 00:30
neko od dečki je ugradio Momentus® XT Solid State Hybrid Drives i ja mislim da je zadovoljan. Potražit ću ko je to bio i pitaj ga sigurno će rado podjeliti iskustvo s tobom.
11.01.2012 | 00:35
Nebi vadio dvd zbog toga da ugradim na njegovo mjesto hdd, ipak mi treba a ionako imam dva externa hdd-a i to ce biti dovoljno za neke podatke!
11.01.2012 | 00:36
papittovenga

Seagate Momentus XT 500 GB

Disk Test
Sequential
Uncached Write 142.55 87.52 MB/sec [4K blocks]
Uncached Write 112.76 63.80 MB/sec [256K blocks]
Uncached Read 45.13 13.21 MB/sec [4K blocks]
Uncached Read 161.25 81.04 MB/sec [256K blocks]
Random
Uncached Write 7.63 0.81 MB/sec [4K blocks]
Uncached Write 203.07 65.01 MB/sec [256K blocks]
Uncached Read 91.27 0.65 MB/sec [4K blocks]
Uncached Read 155.11 28.78 MB/sec [256K blocks]

Super Bench!
11.01.2012 | 00:53
Mislim da ce ici unutra cisti ssd!
11.01.2012 | 00:55
Onda stavi SSD i to je to. Biti ćeš super zadovoljan.
11.01.2012 | 00:57
Ja sam super zadovoljan sa Kingston-om. Taj ti mogu svijetla obraza preporučiti. Ako ti nešto oko ugradnje treba pitaj me slobodno.
11.01.2012 | 01:07
Ako nadjem sutra vremena idem odmah po njega!
Vjerovatno da ce mi trebati tvoja pomoc prilikom instalacije!
11.01.2012 | 01:12
Tu sam.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 1 sat
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.36 Seconds

Provided by iJoomla SEO