Popravak baterije MacBook Pro
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Popravak baterije MacBook Pro

01.12.2011 | 21:38
Znaci pala mi na pamet luda ideja i vjerovatno nije moguce. Vjestinu imam samo mi fali teoretsko znanje oko baterija i nadam se da ce mi netko tu pomoci.

Imam dvije baterije od MacBooka koje su mrtve.

Mene sad zanima uzrok zasto laptop pokazuje health 0% i charge 0. Dali je problem u 1 celiji samo. 2 ili 3? ili su sve mrtve. Kako to ispitati najefektivnije.

Ideja je da izkombiniram dobre celije iz baterija i napravim funkcionirajucu bateriju.

Itko?

Smayoo?
01.12.2011 | 22:11
Da, vjerojatno se može, ovako načelno govoreći.

Netko je tu pisao kako je svaka ćelija zasebno spojena na elektroniku, tako da elektronika poslije kalibracije točno zna kako i koliko koju ćeliju puniti pa ih puni svaku nezavisno, ali ja mislim da to nije tako (bilo bi prekomplicirano i preskupo). No, ako je tako, onda health 0% može pokazati jedino ako je sama elektronika od baterije crkla.

Ako su baterijski članci spojeni u klasični slog (serija paralela ili paralela serija), onda je ili jedna od paralelnih grana u kratskom spoju, ili je serija negdje prekinuta.

Baterijski slog treba odpojiti od elektronike i voltmetrom premjeriti sve grane i sve članke.

Zamjena pojedinih članaka obično nije tako jednostavna jer su članci obično industrijski spojeni krimpanjem ili puntirani elektrostatskim zavarivačem. I to je spoj koji se lemljenjem baš i ne da regenerirati.

Isto tako, eventualno novo kupljeni baterijski članci s listićima primjerenim za lemljenje i baterijski članici za puntiranje ili krimpanje nisu isti članci i teško ih je kombinirati.

Osim toga, životni vijek svih članaka je podjednak, tako da je velika vjerojatnost da bi ti baterija nakon zamjene crknutih članaka drugima (bilo novima, bilo onima iz druge baterije) opet mogla crknuti u vrlo kratko vrijeme.
01.12.2011 | 22:17
Jedino sto ti za sad mogu potvrdit je da su spojene u klasicni slog, nije svaka celija posebno spojena i imaju listice sad nisam siguran kako tocno su spojeni.

Imam nesto vremena, novaca bas i ne pa cu probati nesto. Laptop mi sad uzasno sporo radi. Benchmark 1700 umjesto 3600.

Znaci. Sd ne znam dali cu dobitav ista od voltaze na unimer ako su baterije bile dugo odspojene, jedino cekirat za kratki spoj...
02.12.2011 | 00:41
Evo zaboravio sam da imam cak 3 baterije. Od prijatelja nekih 1 napuhana je bila.

Stanje:

Ima celija koje daju 0V, 0,92V npr.

Imam 2x1,95V, 2x2,32V, 2x3,03V i 1x 1,19V

Neke su bile zalemljene neke zavarene.
02.12.2011 | 01:30
Pisi kuci propalo. Ne radi kombiniranje celija.
02.12.2011 | 09:12
Ukoliko i uspiješ promijenit članke, trebalo bi resetirati i elektroniku u bateriji. Ako je zadnje stanje 0% tako će i ostati iako baterija s novim člancima ima puni kapacitet. Znaći, članci mogu biti OK i sve radi OK ali ne znaš koliko imaš vremena ili % napunjenosti.
Po ovome ni jedna čelija nije dobra jer je napon čelije 3.6-3.7V, ukoliko je čelija prazna tada bi ti ove 2x3.03V možda bile dobre.
02.12.2011 | 09:28
Nije. Nominalni napon članka je 1,22 V. Pa onda ovisi koliko je elementarnih članaka spakirano u jednu ćeliju (što veći napon, to manji kapacitet), ali ide u višekratnicima, dakle napon jedne ćelije može biti:

1,2V
2,4V
3,6V
4,8V
6V

Moguće je i to da u ove tri baterije nisu članci istog napona.
02.12.2011 | 18:45
Mah.
Drugi put. Hvala na informacijama.
Kupit cu neku kinesku kopiju opet pa koliko potraje...
02.12.2011 | 19:10
Mislio sam na konkretne baterije u kompu. Barem sam to uspio iskopati na internetu. Znam kako ih ima raznih, a i različitih gustoča (Wh/kg i Wh/m3)
Na keu od ovih sam mislio www.baterijski-centar.hr/popis_proizvoda.asp?idKategorije=44
Kako nisam nešto raspisan, mislio sam kako je jasno. LOL
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 1 sat
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.12 Seconds

Provided by iJoomla SEO