Ubit cu sebe i onog ko smislja portove na macu
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Ubit cu sebe i onog ko smislja portove na macu

02.12.2011 | 22:23
Bok ja sam Timy. Animator po struci.

Evo napokon sam skupio pare da si kupim radnu stanicu, koja bi sada baš fino štrikala da nisam naručop Thunderbolt monitor. ARRRRRRRRG

Kaj da radim sada jel mogu to reklamirat. Znam da je moja greška ali nije mi palo napamet da nece biti kompatiblini.

UBIT CU SEEEEEEEEEEEEEE
02.12.2011 | 22:29
Baš i nisi nešto precizirao problem, već samo posljedicu, to kaj se buš ubil.
Meni se čini kako si kupio PC koji nema Thunderbolt, a nazvao si ga radna stanica, te kako si naručio (ali ti nije stigao) monitor koji ima Thunderbolt.
Jesam li u pravu?
02.12.2011 | 22:34
Kupio sam MAC PRO radnu stanicu. Koja nije kompatibilna sa novim Thunderbolt monitor koji sam isto kupio.

Kaj da radim?
02.12.2011 | 22:50
E, nemaš sreće. Tražim i ne mogu naći nikakav adapter osim ovoga na kraju stranice www.apple.com/thunderbolt/
Ne znam dali se prodaje i da li riješava ovaj problem.
Žao mi je što je tako ispalo.
Možda imanade u zamjeni grafičke kartice (koja kod Apple-a sigurno nije jeftina).
02.12.2011 | 23:08
A reklamacija?!?!
Znam da je moj zajeb... Ali com'on danas sam ga otovrio i vratio natrag u kutiju
02.12.2011 | 23:26
Reklamirati nemas sto ako je sve ispravno, odnosno reklamacija ti nece biti uvazena. Ali to da ti nisu napomenuli da proizvod od preko 20k kuna i proizvod koji je skoro 10k kuna nisu kompatibilni, a vise je nego ocito da ti je namjera spojiti jedno s drugim, mi je totalno pederski i da su fer izasli bi ti u susret. Gdje si to uzeo, ako nije tajna?
02.12.2011 | 23:30
Google je nas prijatelj, pogotovo prije svake kupovine
02.12.2011 | 23:35
Možeš ih probat nagovorit na zamjenu za Apple LED Cinema Display bez TB-a.
02.12.2011 | 23:55
Ne mogu vjerovati, pa tko ti je to bio u stanju prodati, pa svi znaju da to ne radi zajedno! Imaš na Apple forumu više rasprava na tu temu i ljudi su s pravom frustrirani, ali nitko od njih nije monitor zaista i kupio. Ah... da si barem ovdje pitao za iskustva i koji savjet prije tako skupe kupnje, a ne javiti se "nakon bitke"...

Inače i ptice na grani pjevaju da se očekuje nasljednik Mac Pro koji će imati Thunderbolt, navodno negdje u prvom kvartalu.

Žao mi je zbog svega...

No, ako se malo(?) strpiš, velika je vjerojatnost da će grafička kartica iz te dolazeće Mac Pro generacije imati Thunderbolt port, pa bi to bilo rješenje problema.
03.12.2011 | 01:00
Ma nema se ništa strpjeti. Ako je kupljeno u Hrvatskoj, po zakonu ima pravo da proizvod unutar 15 (30) može vratiti.
Ne kužim uopće kako je netko mogao ti to prodati, ali u najmanju ruku, moraju izaći u susret i bar ti zamjeniti monitor.
  • Sank
  • Moderator
  • 221
03.12.2011 | 01:37
Prva varijanta: Možda bi mu i rekli da sami znaju što prodaju.
Druga varijanta: Zanijemili od ljubomore što čovjek ima para takvo nešto kupit.

Hrvatska realnost. I onda bi još htjeli bolju vlast!?
03.12.2011 | 06:00
Možda je "nekakvo" rješenje da kupiš ovo:

www.thunderbolt-peripherals.com/thunderbolt-adapter

pa prikopčaš utikač Thunderbolta na monitor, a fireWire 800 na MAC pro.
03.12.2011 | 10:02
Mislilm da ne bi trebalo biti problema sa zamjenom.
Da li si to kupio u kompletu ili si kupovao odvojeno?
Ako si kupio u kompletu onda su mučka đubrad
03.12.2011 | 10:36
Idi tamo gdje si kupio i ne izlazi iz trgovine dok ti ne prime nazad ili zamjene monitor. Imas apsolutno pravo na to ako nije proslo duze od 15 dana. Sretno
03.12.2011 | 10:37
HardcoreMAC kaže:
Možda je "nekakvo" rješenje da kupiš ovo:

www.thunderbolt-peripherals.com/thunderbolt-adapter

pa prikopčaš utikač Thunderbolta na monitor, a fireWire 800 na MAC pro.

I dobit ce tocno sto?
03.12.2011 | 11:00
tetanus kaže:
Idi tamo gdje si kupio i ne izlazi iz trgovine dok ti ne prime nazad ili zamjene monitor. Imas apsolutno pravo na to ako nije proslo duze od 15 dana. Sretno

Po kojem to zakonu? Ozbiljno pitam, puno se ljudi referira na taj famozni zakon, ja ga još uvijek nigdje nisam pronašao.
03.12.2011 | 11:23
Nažalost, nismo mi Amerika da nešto kupiš i vratiš zato jer si se predomislio.

Kao što je rećeno, ako je kupljeno u istom dućanu onda eventualno može očekivati zamjenu za drugi monitor, makar ni to nisam siguran s obzirom da smo u Hrvatskoj.

Meni su u iStyle-u rekli da nema zamjena i vraćanja ničega čim se otvori proizvod. Naravno, govorim o ispravnom proizvodu ne o reklamaciji kvara.

Kupovao sam airport extreme i pitao da li mogu vratiti za 1 sat ako vidim da mi signal nije ništa jači od mog postojećeg routera. Odgovor je decidirano NE.

Da li stvarno takav zakon o kojem se priča postoji ili ne, neznam, ali evo broj od državnog inspektorata koji drage volje šalje inspektora na teren ako potrošač ima ikakva prava koja mu trgovac uskraćuje.

01/6503016
01/6503017

Meni su dolazili na poziv za odbijanje reklamacije za cipele a kamoli za ovako skupe stvari.
Ako ima osnove, takve jedva čekaju.
03.12.2011 | 11:42
Neznam po kojem zakonu al ako sacuvas originalnu ambalazu i racun nebi trebao imat problema. Mozda ti nece vratit novac al bi ti definitivno trebali zamijenit proizvod.
03.12.2011 | 11:47
Kao kupac imaš pravo na: na otklanjanje nedostatka, na sniženje cijene ili povrat plaćenog iznosa, ako si ga pravodobno(8 dana od otkrivanja nedostatka) obavijestio o skrivenom nedostatku(nedostatku koji se nije mogao otkriti prilikom preuzimanja) proizvoda. Ovo vrijedi za sve proizvode, usluge, ugovore i nije vezano samo za elektroniku - članak 5. zakona o zaštiti potrošača. Prodavači su skloni prešućivati stvari kupcima koji ne poznaju dovoljno svoja prava. Link na zakon: www.huzp.hr/novosti031022.htm Copy-paste sa hzup.hr "Zakon o zaštiti potrošača je lex specijalis, a Zakon o obveznim odnosima je lex generalis, te treba naglasiti da ako neko pitanje između trgovca i potrošača nije ugovorom uređeno primjenjivat će se Zakon o zaštiti potrošača, kao poseban propis, a tek supsidijarno Zakon o obveznim odnosima kao opći propis obveznog prava." Ukoliko odbiju zamjenu za ispravni ili povrat novca, a na vrijeme su obaviješteni možeš ih prijaviti državnom inspektoratu.
03.12.2011 | 12:02
Ej ljudi hvala na savjetima.

Necu jos dizat nikakvu frku. Moram pricekati da prođe vikend pa da se cujem s prodavateljom. Mozda mi se smiluju.
03.12.2011 | 15:27
Uh koji glupi za*eb
Kao sto i sam kazes tvoja je greska ali stvarno mislim da je dealer mogao malo upaliti mozak pa ti ukazati na potencijalni problem.
Mi smo se prije jedno pola godine isto fino nazivcirali jer smo uzeli dvije 27" cineme (stari model), raspakirali ih, stavili na stol i skuzili da su majmuni u Appleu zamislili da Mac Pro moze jedino stajati na stolu pored monitora te mu stavili vrlo kratak kabel sa kojim nema sanse da je kuciste na podu a monitor na stolu! Sto je jos veca majmunarija, nazvali odmah dealera da uzmemo i produzni ali ovi ih nemaju niti su ih imali! Na kraju narucili iz vana, uzeli hitnu dostavu i popusili jedno 3-4 dana zbog toga. Sva sreca da smo imali i stare monitore pa smo mogli dalje normalno raditi.
16.12.2011 | 02:58
a evo ja ti mogu pomoći pa se zamjeniti za monitore, moj je star 6 mjeseci ima garanciju:)besprijekoran je
16.12.2011 | 23:46
evo i ja nudim svoj 27" cinema minidisplay port, naravno uz nadoplatu, monitor u odlicnom stanju, vrlo malo koristen.. koristim ga kao monitor za MBP za po doma a nema me nikad doma
eto, mozes i zaradit..
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 2 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.36 Seconds

Provided by iJoomla SEO