MBP i fluo rasvjeta
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

MBP i fluo rasvjeta

03.12.2011 | 22:52
Danas sam uzeo novi MBP 13" 2,3 i5 i kada ga uključim u utičnicu za struju i budem u blizini akvarija koji ima fluo rasvjetu neradi mi trackpad.

To nebi bio problem da mi radni stol nije do akvarija! ;(

dali je netko imao takvo iskustvo? kako to rješiti?
03.12.2011 | 23:39
Da. Meni ga plazma lampa uredno onesposobi:

[img=http://www.justmushroomstuff.com/catalog/IMG_4433.jpg]

Mislio sam da sam poludio. Očigledno i jedno drugo generira neko polje koje interferira sa touchpadom. Vjerojatno bi olovna pregrada pomogla. :)
04.12.2011 | 04:12
CooL kaže:
Danas sam uzeo novi MBP 13" 2,3 i5 i kada ga uključim u utičnicu za struju i budem u blizini akvarija koji ima fluo rasvjetu neradi mi trackpad

Ma daj ne vjerujem
Cekaj a kad ti MacBook nije na punjacu trackpad radi?!?
04.12.2011 | 04:39
Ako je istina da smeta, onda je sve otišlo u krasni k***** ,... još malo pa ćemo morati paziti i u što smo obučeni jer eto neki materijali stvaraju smjetnje,... katastrofa,...
04.12.2011 | 09:15
da kad nije spojen na punjać onda radi ali samo ako sjedim metar dalje, ali isto zna zablokati!

Sad opće netnam kaj napraviti kao što sam napisao radni stol mi je do akvarija koji je 150x50x50 tako da mi baš nije opcija pomaknuti negdje akvarij.

moram vidjeti jel se može napraviti nešto sa fluo rasvetom da to riješim!
04.12.2011 | 09:49
Probaj još izvući kabel iz utičnice i okrenut ga za 180 stupnjeva , hoće li i dalje to raditi. Ako da onda je veći zez.
04.12.2011 | 09:56
probao sam i produžnim kablom sa druge utičnice ali ako sam u blizini akvarija neradi! nije problem u utičnici jer ako ukopčam u utičnicu kraj akvarija ( ista faza i osigurač) i odmaknuo se 2m sve radi čim dođem bliže trackpad poludi i počne skakati preskakivati.
04.12.2011 | 10:31
Vidiš, tu je Tesla bio doma, samo njega više nema pa tapkamo gdje je on bio. Trafo radi magnetsko polje koje smeta, pretpostavljam. Ako imaš komad pleha staviti između trackpada i akvarija, da vidiš hoće li se što poboljšati. Ili možda kompu smeta, dok ne probaš ,nećeš znati.
04.12.2011 | 10:52
Mani se pleha, za prvu silu par slojeva alu folije. To nije skupo, a sigurno imaš doma pri ruci.
04.12.2011 | 11:23
Što se čudite? Pa gotovo da nema elektronike kojoj dimmer od fluo rasvjete ne smeta. To šprica smetnje u jako širokom spektru frekvencija.

Kako reče Žabac, probaj s par slojeva aluminijske folije. Zapravo je dosta i jedan sloj, samo ga treba uzemljiti. Običan finožičani (licnasti) bakreni vodič spojiti na uzemljenje u utikaču, utikač uštekati u utičnicu (dakle *SAMO* jedna žica - uzemljenje - ne one dvije koje služe za napajanje!), a drugi kraj (ako nemaš lemilicu) spajalicom za papir pričvrstiti na alu foliju.

Druga mogućnost je promijeniti način paljenja fluo cijevi. Umjesto elektroničke prigušnice staviti klasični kondenzatorski starter.

Treća je mogućnost promijeniti lampu od akvarija. Umjesto fluo cijevi staviti LED-traku.
04.12.2011 | 14:02
vidim da se kužiš u neke stvari a u drugima si u krivu! Led traka bi bila preskupa pošto bi trebala biti neka kvalitetna pošto je akvarij jako osjetljiv na svjetlost i spektar svijetla!

Trenutno su u akvariju 4 sylvania T5 fluo 865 cijevi od 24w i elektronsku prigušnicu!

Probat ću prigušnicu staviti u neki " kavez " možda pomogne!
04.12.2011 | 16:42
Čudna neka pojava. Kod mene recimo je ista stvar s akvarijem pored radnog stola. Ali macbook radi normalno, trackpad itd. Nikakvih nuspojava. Radi se o macbooku 3.1
04.12.2011 | 18:37
uspio rješiti promjenio žice na rasvjeti i sad je sve ok valjeda je negdje "curilo" uzemljenje!
04.12.2011 | 19:04
Super. "Jeftino" si prošao.

Točno je da se u akvarije ne kužim uopće. Kad sam predložio LED traku umjesto fluo lampe, to je bilo sasvim općenito rečeno. Nemam pojma o tome kakvu rasvjetu i spektar zahtijeva akvaristika. Iako, moram dodati, fluo rasvjeta je u smislu popunjenosti vidljivog spektra najlošija. Čak i najjeftinija bijela LED ima manje loš spektar od nadprosječno dobre fluo lampe. A Sylvania ne slovi čak niti kao nadprosječna (opet govorim o lampama opće namjene, ne znam da li imaju neke superspecijalne fenomenalne modele za akvarije).
04.12.2011 | 19:05
To sam odmah i napisal, samo možda nisam bio dovoljno precizan. Od rasvjete izvuć kabel i okrenut ga, a ne od kompa. Neki put je bitno kak uštekaš, zbog faze i nule, jer negdje ima lagani proboj ili neadekvatno uzemljenje. Glavno da si riješio.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 1 sat
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.29 Seconds

Provided by iJoomla SEO