Pitanje RAM memorija
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Pitanje RAM memorija

19.12.2011 | 21:04
@dpasaric
Predstavlja se kao 1333, ali i dalje radi na 1066 MHz. System Bus je 1066MHz pa bas nema smisla da ti memorija radi na 1333MHz.
19.12.2011 | 23:00
Neki Macovi po tipu memorije mogu prilagoditi brzinu busa. To sam 100% siguran za Mac Pro koji imam, ali za Mini nisam. Baš ću sutra pogledati da li je možda dignuo brzinu sabirnice ili je ovo samo "formalna" informacija da je taj RAM u pitanju.
20.12.2011 | 00:04
ima li tko iskustva s kupnjom RAM-a preko OWC sajta (Mac Sales)? vidim da imaju odlične ponude pa bih naručio nešto...
20.12.2011 | 00:25
@Finn
U vise navrata. Topla preporuka.
20.12.2011 | 00:29
Da, OWC je zakon za Mac memoriju... nema brige s njima!
20.12.2011 | 03:16
Mylo182 kaže:
Hm ocito da i 1333mhz radi na late 2008, ali pitanje dal je brze.
Ja cu vjerovatbo uzet iz linksa jedno od ta 2 proizvođača, 1066mhz, pa imat uz transcendov

Dakle, stavio sam 2x2 GB Kinston=a na 1333 Mhz i radi super, osjeti se da je to sada bitno bolje...
Serijski je islo 2x1 GB i nije mi jasno kako mi je komp uopce vrtio sve to...sada dok radim na kompu vidim da je slobodno cca. 1gb rama, a akitvne su mi uvijek iste stvari...neznam...
20.12.2011 | 09:46
dpasaric kaže:
Iz mojeg iskustva nikada niti na jednom Macu nije smetalo da se stavi brže deklariran RAM.

Macbook 3,1 mi ne zeli raditi ako stavim 2x800 MHz module. Ako je samo jedan 667, onda vec moze.
20.12.2011 | 11:22
Kad smo se već dotakli OWC-a i memorije, zna li netko koliko je otprilike normalno vrijeme dostave memorije kupljene preko OWC-a?

Uze sam 8GB za Macbook i 24. će biti točno mjesec dana od kupovine a memorije još nigdje.
Inače ćesto imam dostavu iz USA i uvijek dođe za cca 14 dana, ovo mi se već čini malo podugačko.
20.12.2011 | 11:52
Ok je to.
Inače mi stvari naručene preko njih dolaze za nekih 10-14 dana, ali od cca. kraja 11. mjeseca, pa do poslije Nove godine čeka se prilično duže. Blagdani su to, blagdani
Evo i ja čekam neke stvari od njih i za sad je prošlo 3 tjedna.
20.12.2011 | 12:25
@velejaj
Iz mojih iskustava, 2-4 tjedna. Sta kaze tracking number, di je zapelo?
20.12.2011 | 12:57
Nemam tracking number, za najjeftiniju poštarinu ga ne daju.
20.12.2011 | 12:58
Strpljen - spasen!
20.12.2011 | 14:45
@Teddy&Davor: hvala na odgovorima. jel memoriju kači još i carina/porez?
20.12.2011 | 14:51
@Finn
Da kucnem u drvo...meni za sada proslo sve bez carine, mislim da je to pitanje srece, jer nekima carine a nekima ne.
20.12.2011 | 17:42
Do sada sam uvezao više desetaka puta informatičku opremu (HDD, SSD, RAM, HUBovi) i uvijek je isto što se carine na IT opremu tiče, nema je.
Odnosno službeno se kaže "carini se po carinskoj stopi od 0%" .
Plaćaš samo PDV od 23% na ukupnu cijenu pošiljke i to je to.
20.12.2011 | 18:24
Potvrđujem Soffokla, carina na ram 0% plaćaš samo PDV, nedavno stigao Ram iz OWC-a, meni je putovao 5 dana, ali platio sam Fedex...
20.12.2011 | 21:42
ne pratim cijene ram-a pa ne znam - isplati li se ovako izvana to uzimati, s obzirom na poštarinu i pdv, jel i s tim još toliko znatno jefitinije nego kod nas?
21.12.2011 | 07:25
martyn kaže:
Kupih 8 GB G.Skill-a, ovaj iz Linksa:

Memorija SO DIMM PC-10666, 8 GB, G.SKILL F3-10666CL9D-8GBSQ, DDR3 1333 MHz, kit 2x4 GB

i evo potvrda da radi:

Ovih 8 GB je plaćeno 279,00 kn pa nisam niti gledao koliko je na OWC-u, sumnjam da je povoljnije, a ovako je jednostavnije.
21.12.2011 | 08:15
Postoji li u Hrvatskoj trgovina koja prodaje DDR2 memorijske module od 4 Gb (za iMac 8,1)?
21.12.2011 | 08:22
@Finn: Nisam gledao po raznim trgovinama, nazvao sam "snažna računala" gdje sam i kupio mac-a i cijena za 24GB ram-a koliko se sjecam bila je cca 2700 kn, a rok isporuke cca 15 dana. Sa OWC-a me koštalo 1400kn + 275kn Fedex, + pdv (385kn) + troškovi fedex-a u hrvatskoj cca 120kn sve zajedno je izaslo 2180kn i stiglo je u roku 5 dana...
21.12.2011 | 10:00
DrAle kaže:
Postoji li u Hrvatskoj trgovina koja prodaje DDR2 memorijske module od 4 Gb (za iMac 8,1)?

Ja nisam nasao. Ali sam narucio u sloveniji ovo priroki.si/izdelek/1014i29937/patriot-ddr2-sodimm-1x-4gb-800mhz

Ako nemas nikog u slo, onda mislim da mozes narucit u brezice na postu (postno lezece ili tako nesto), ako se dobro sjecam i ako ti je to blizu.

I sad sam se skoro rasplakao jer je kad sam ja kupovao bila 75 eura
21.12.2011 | 17:38
@lukarak
Hvala ti! Imam neku ekipu u Sloveniji pa bi to možda mogao riješiti ako to njima bude odgovaralo.
22.12.2011 | 17:51
Evo, stiglo mojih 8GB sa OWC-a.
Malo sam čekao ali radi ko urica.

Stiglo u kaslić, znači ništa od dodatnih davanja:) .

Sve skupa me sa poštarinom koštalo $54 i mislim da je to odlična cijena, barem ja nisam našao jeftinije kod nas.
22.12.2011 | 22:28
Meni je jedan 4GB modul naručen s OWC-a nakon 2 mj korištenja počeo uzrokovati kernel panic-e. (Mini 2011)
U 3 rečenice sam im objasnio problem. Bez ikakvog natezanja i dodatnih pitanja rekli su mi da pošaljem ram nazad (20 kn poštarina) i oni odmah šalju novi, tako je i bilo.
Pozitivna iskustva.
24.12.2011 | 20:28
Ostao sam dužan informaciju je li Mac mini digao brzinu sabirnice s obzirom da je prepoznao brži tip RAM-a... NIJE!
25.12.2011 | 10:35
dpasaric kaže:
Ostao sam dužan informaciju je li Mac mini digao brzinu sabirnice s obzirom da je prepoznao brži tip RAM-a... NIJE!

To bi donijelo citav niz problema, morao bi se smanjivati mnozitelj, sto nije uvijek moguce uz zadrzavanje istog takta. A onda vec ulazimo u over i downclocking, a tu Apple ima svoju politiku koju vrlo jasno pokazuje mogucnostima prilagodjavanja taktova na svojem hardveru.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 2 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.34 Seconds

Provided by iJoomla SEO