20.12.2011 | 23:09
Poštovanje, kao prvo, nakon relativno dugo nejavljanja!
Dakle, idemo odmah u glavu. Naime, uzeh prije par dana dotični stroj. Stroj je u, može se reći, skoro pa savršenom stanju, na moju veliku radost. Što reći, kada vidite da je baterijau originalna i da ima 48, dakle 48, punjenja! Novo! E, sada, budući da su se stvari od 2006 god. prilično promijenile, valjalo bi ga ubrzati koliko se može. Dakle, on je trenutno s 2 Gb DDR2 RAM-a. Na žalost, zbog čipseta, njegov max. je 3 Gb (naime može se ugraditi 4 ali on inicijalizira samo 3 Gb, dakle 32 bitni EFI). Isto tako HD je u njemu 160 Gb, 5400 RPM. E, sada, imam ideju da se bubne u njega 2 keksa RAM-a, svaki od po 2 Gb i nekakav SSD. Budući je ovo relativno star stroj, ali koji još uvijek radi više nego prihvatljivo (što da Vam kažem, Lion-a vrti kao lud, čak i Xcode radi fantastično!) zanima me ima li tko ovdje ovakav ili sličan stroj da je napravio iste ili slične "preinake" i koji su mu utisci? Dakle, čista praksa, ne teorija, jer to znam i sam
P.S.
Jedina "mana" koju sam mu našao je to da njegova vremešna grafička (radi se o ATI x1600 s 256 Mb VRAM-a) na žalost ne podržava Open CL tako da na žalost ništa od Aperture-a i sličnih "divota"