Vase dijagonale...
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Vase dijagonale...

02.01.2012 | 19:14
Ukrako, zanima me kakve su dijagonale uredjaji sa kojima ste se okruzili sada, i koja bi bila vasa idealna kombinacija!
Nekada smo imali komp doma, 13" ili 15" monitor i sva paznja je bila okrenuta hardveru i softveru!
Danas vec i telefoni mogu odraditi stvari za koje nam je prije bio potreban komp, a od kad je izasao iPad, nasao sam se u situaciji da se za moje potrebe njegova svrha cesto preklapa sa macbookom! Tu se i rodilo ovo pitanje o dijagonalama... Poceo sam razmisljati o svom idealnom setupu, i sad sam u fazi gdje vidim sebe sa desktop macom i ekranom od 22" - 24" incha, tabletom od 10" i smartphonom do 4"!

Macbook obozavam, i bio sam poceo razmisljati o airu, ali od kad sam kupio prvi ipad, MB-a sam par puta izvukao iz sobe i uglavnom je na stolu! Ne koristim ga vise za casual surfanje, i kad izbivam par dana iz kuce, ipad odradi sve sto mi je potrebno! Dakle za moje potrebe tablet je izgurao laptop i vratio zelju za desktop racunalom koje mi sluzi za neki ozbiljniji posao, organizaciju slika i ostale multimedije i opcenito kao neki sync centar (ipad, iphone, ATV2).

Zanima me vas pogled i potrebe?
Air 11", mac pro + 2x cinema, iphone... ili macbook + cinema, iphone... Ili mini + monitor 22", ipad... I tako unedogled?

Na jednom forumu sam pokrenuo ovakvu temu ali je rasprava krenula u drugom pravcu, razlicitom od meni zamisljenog, pa su se pocele nabrajati karakteristike kao "i7 procesor i 16gb rama"! Nisam valjda bio dovoljno jasan u postavljanju teme! Zanima me samo koncept, a ne tehnicke specifikacije koje se ionako svakih 6 mjeseci mijenjaju!
02.01.2012 | 19:55
Na poslu Mac Pro i 30" Cinema.
Za po doma i na terenu combo Air '11 i Thunderbolt 27" displaya je nenadjebiv.
iPad i iPhone se podrazumijevaju, prvi za pred TVom poslije radnog dana, drugi za uvijek pri ruci feeling.

Kad smo na putu, uvijek su tu i Air i iPad.

Realno, mislim da je combo Aira i 27" + vanjski FW disk koji je prikopčan na monitor najbolja kombinacija.
Za jači rad, Mac Pro definitivno, iMacovi se prebrzo izraubaju u tom okruženju IMHO.
02.01.2012 | 20:11
30" Cinema "since 2004" spojena na Mac Pro za rad i igre, a za filmove je Mac spojen na 42" LCD i to mi je baš jako ugodan setup. Ne bih ništa dirao. Da baš padnu pare s neba, uzeo bih 52" TV.
02.01.2012 | 20:48
24" Sony za komp.
52"=132cm je dobro, ali LCD sa slikom od 79" je još bolje. LOL
(nije spojen komp već DVD i WDTV)
02.01.2012 | 22:20
Na poslu i doma Mac Pro i 2x 24" Za mene idealno i optimalno
02.01.2012 | 22:49
doma Mini + 24" LG, MBP 15", u uredu PC kanta i 27" Samsung za AutoCAD. Prilično zadovoljan. iPad mi nikako ne bi mogao zamijeniti MBP na terenu (neka mi nitko ne zamjeri, ali meni se čini da oni kojima je iPad dovoljan kad su u pokretu - zapravo u pokretu ni ne treba ništa jer ni ne rade ništa s njim, već ga samo koriste za razonodu - čitanje, surfanje i sl.) jer ga koristim za pisanje, slaganje predavanja, komunikaciju (mail), vođenje projekata, ponekad crtanje u CAD-u, analize i kalkulacije, surfanje...

Da li bi što mijenjao? Kad bude vrijeme, ako bude budžeta, možda bude 17" MBP. Ako dotle to uopće bude još postojalo i ako bude upotrebljivo (tj. ako Mac OS totalno ne upropaste iĐiđa forama). Osim toga - iPad ću kupiti kad za njega bude raspoloživ softver za prepoznavanje rukopisa barem onoliko dobar koliko je bio onaj na Newtonu.
02.01.2012 | 22:50
iMac 24" + (odnedavno) valjnski monitor 23" 16:9 Viewsonic - to mi je za slike. iPhone je uvijek pri ruci, a ozbiljno razmišljam o iPadu, laptopi me ne zanimaju.
02.01.2012 | 23:29
imac 27" posao i doma
02.01.2012 | 23:34
smayoo kaže:
iPad mi nikako ne bi mogao zamijeniti MBP na terenu (neka mi nitko ne zamjeri, ali meni se čini da oni kojima je iPad dovoljan kad su u pokretu - zapravo u pokretu ni ne treba ništa jer ni ne rade ništa s njim, već ga samo koriste za razonodu - čitanje, surfanje i sl.) jer ga koristim za pisanje, slaganje predavanja, komunikaciju (mail), vođenje projekata, ponekad crtanje u CAD-u, analize i kalkulacije, surfanje...

ma kakvo zamjeranje... bas zato sam pokrenuo temu jer svako ima svoje potrebe i svako se trudi pronaci adekvatan nacin da ih zadovolji!
sto se mojih "terenskih" potreba tice, ipad mi je optimalan kao prezentacijski stroj za pokazivanje klijentima sta i kako mozemo napraviti, mailanje, moderiranje jednog foruma o satovima, slaganje jednostavnih prezentacijskih videa, hendlanje malih numbers data baza o klijentima, i 2do aplikacija! ostalo je surf i zabava! bio bi mi savrsen i za organizaciju foto albuma, ali radi nekih debilnih nedostataka u syncu ne mogu ga koristiti u te svrhe!

ko misli koristiti autocad na putu nema sta traziti od ipada, nema se tu sta puno reci! ja sam se u svom malom pronasao u tom nekom krugu iphone, ipad i uskoro mini nadam se!
kad je bio izasao ipad, razmisljao sam o tome gdje se misli smjestiti izmedju iphonea i macbooka (pogotova aira) jer mi se nekako ucinilo da "grize" komad kolaca sa obije strane. na kraju se u mom slucaju ispostavilo da je ugrizao veci komad kolaca na strani macbooka!
03.01.2012 | 00:58
23" cinema u mene, i to ADC:

100 godina već radi, mislim da je nekad bila od Vanjuške
  • mileni
  • Posjetitelj
03.01.2012 | 02:47
Nedavno sam ovdje pokrenuo temu kad sam uzimao svoje prvo apple racunalo uopce. Uzeo sam iMaca "27, i moram priznati da sam vise no zadovoljan!
Uzeo sam ga radi programiranja iphone i ipad aplikacija, u buducnosti mozda i OSX aplikacija. Od firme sam dobio na koristenje iPhone 4s i iPad2. To je za sada sto imam pri ruci od Apple proizvoda.

Sve je to doma kod mene + PC + win7 laptop koji mi sluzi za rad na terenu.
PC je spojen na 2 monitora, oba su Dellova "24 sa IPS matricama. Odlicni monitori i jako sam zadovoljan istima.

iPhone koristim jos od prve verzije, pa sam onda kupio i 3gs. No najugodnije iznenadjenje za mene je iPad2. Nisam vidio svrhu takvog tableta, barem u mom slucaju. No kako dosta citam, posebice knjige vezane usko uz programiranje, iPad2 mi je dosao kao narucen. Nemam zivaca cekati na 2 tjedna da dobijem knjigu sa Amazona, pa radje kupim pdf izdanje. Sad umjesto mucenja sa laptopom, ili pak sjedenja za stolicom i citanja na kompu, izvalim se na kauc/krevet, ipad2 u ruke i uzivam.

Iako za programera nije potrebna velika dimenzija monitora, volim imati sto vise prostora, a dual monitor sucelje koristim vec dosta dugo, i bez toga sam kao riba na suhom. Samim time jedan od monitora cu spojiti i na iMac, pa prebacivati 'program' po potrebi. A mozda se i sveukupno rijesiti jako mocne PC konfiguracije, jer Visual Studio na virtualnim win7 na imacu radi jako dobro, tako da nema smisla da odlican PC propada.

Radje se rijesiti PC-a, kupiti od te love "27 Dell monitor, spojiti na iMac i jos mi ostane nesto love u dzepu
03.01.2012 | 09:55
MacBook Pro 13" i MacBook 13" (Ženin) i Iphone (ali Iphone mi ide na živce). Razmišljam ozbiljno u zadnje vrijeme kupiti IMac za stol i Air za puta jer sam stalno negdje i treba mi nešto lagano za ozbiljnog rada i kad dođem doma da to mogu dalje raditi na velikom ekranu.
Slažem se u potpunosti sa Smayoom šta se Pad-a tiče, moj ga kolega ima i nikad ga ne vidim da nešto ozbiljno radi sa njim, a kad dobijem od njega Mail odmah znam da ga je poslao sa Pad-a jer je pun grešaka (vjerovatno zbog automatskog popunjavanja rijeći kod pisanja). Na putu se samo igra, a u zadnje vrijeme sve češće nosi i MacBook Pro 13" sa sobom. To je nedvojbeno znak da je Pad nedprečen u svakom smislu i navlakuša.
03.01.2012 | 11:38
tino1 kaže:
To je nedvojbeno znak da je Pad nedprečen u svakom smislu i navlakuša.

jao! ne zelim biti odvjetnik ipada ali isto tako znam ljude koji imaju imac pa ga koriste za gluposti... ne mozemo tako generalizirati!
da se ne pretvori ovo sad u raspravu "za" i "protiv" ipada, nekima odgovara, nekima ne i super u oba slucaja!
03.01.2012 | 13:08
Riba kaže:
100 godina već radi, mislim da je nekad bila od Vanjuške

Za što smo se ono đorali?
03.01.2012 | 13:21
Za 22" Cinemu! I dan danas mi nije jasna ta zamjena.
03.01.2012 | 19:33
Veličina je važna, Riba!
(u tebe je više cola) LOL
03.01.2012 | 19:47
Mac mini na 42" Phillips TVu, MBP 15" + 19" EIZO
04.01.2012 | 02:38
Dugo ne cuh i ne vidjeh EIZO, jos od CRT vremena. To je LCD?
04.01.2012 | 09:04
30'' HP LP3065 (3 DVI ulaza ftw) i na to je spojen x58 hackintosh koji mi vrti i virtualne masine (24GB rama ftw ) i mbp 13'' mid 2009. Imao sam jos par kompova za recenziranje, pa je tih 3 ulaza stvarno dobro doslo.
  • campo
  • Posjetitelj
04.01.2012 | 09:32
24" samsung 1920x1600 dovoljno za video stvaralaštvo...super zadovoljan.
04.01.2012 | 10:22
27" Dell Ultra Sharp U2711 (2560x1440) na Mac Prou + iMac 21,5"
04.01.2012 | 13:21
Riba kaže:
Dugo ne cuh i ne vidjeh EIZO, jos od CRT vremena. To je LCD?

Da, da. LCD - PVA matrica

Ma monitori su im legendarni i sada si sve više i više pikiram CG seriju njihovu, ali to će još pričekati jedno vrijeme.

Ne pašu po izgledu u Apple okruženje, ali po kvaliteti apple ne nudi tu kvalitetu prikaza niti na jednom monitoru. Možda oni malo stariji monitori, ali ovi thunderbolt su presmješni za bilo kakvu obradu fotografija...
04.01.2012 | 15:38
@Riba - je, mislim da se sječam. Tvoja 22" Alu cinema za moju 22" Graphite Cinemu. S obzirom da si ti to spajao na Cube, a ja na Mac Pro bilo je sasvim logično, ne?
BTW, zakleo bih se da je ta moja, sad tvoja Cinema ona PRVA koja je došla u RH
04.01.2012 | 15:45
2x23"
04.01.2012 | 16:26
Vanjuška kaže:
@Riba - je, mislim da se sječam. Tvoja 22" Alu cinema za moju 22" Graphite Cinemu. S obzirom da si ti to spajao na Cube, a ja na Mac Pro bilo je sasvim logično, ne?
BTW, zakleo bih se da je ta moja, sad tvoja Cinema ona PRVA koja je došla u RH

Kakva alu, bila je ista ovakva samo 1" manja!
04.01.2012 | 17:30
Na poslu - 30" Cinema
Doma - iMac 27"
Putno - Air 11"
  • campo
  • Posjetitelj
04.01.2012 | 20:18
moj nije 1920x 1600 nego 1920x1200

a što se tiče iPad dovoljno je da proguglate pa ćete vidjeti ozbiljnost upotrebe naprimjer u bolnicama ili sa raznim bazama podataka, u privatnim školama u USA.
iPad može sve osim photoshopa i video editinga ( možda još neko vrijeme) i programiranja na različitim platformama. pa da služi samo za čitanje bio bi ozbiljan.
igrice i ostale neozbiljne stvari samo potvrđuju ozbiljnost uređaja jer malo morgen bi se moj mali igrao na njemu umjesto na xbox u da nije dobar.
04.01.2012 | 23:13
Dell 27" U2711 na Hackint0sh-u. Apple Cinema 20" i Samsung 22" na Mac Mini
  • Sank
  • Moderator
  • 221
05.01.2012 | 02:29
27" iMac
27" Samsung FullHD + Mac Mini
13" MacBook Pro
10" iPad
05.01.2012 | 03:21
24" iMac early 2008.
15" MacBook Pro late 2008.
11" Macbook Air 2010. + 24" Dell LCD - ženin
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 2 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.33 Seconds

Provided by iJoomla SEO