02.01.2012 | 19:14
Ukrako, zanima me kakve su dijagonale uredjaji sa kojima ste se okruzili sada, i koja bi bila vasa idealna kombinacija!
Nekada smo imali komp doma, 13" ili 15" monitor i sva paznja je bila okrenuta hardveru i softveru!
Danas vec i telefoni mogu odraditi stvari za koje nam je prije bio potreban komp, a od kad je izasao iPad, nasao sam se u situaciji da se za moje potrebe njegova svrha cesto preklapa sa macbookom! Tu se i rodilo ovo pitanje o dijagonalama... Poceo sam razmisljati o svom idealnom setupu, i sad sam u fazi gdje vidim sebe sa desktop macom i ekranom od 22" - 24" incha, tabletom od 10" i smartphonom do 4"!
Macbook obozavam, i bio sam poceo razmisljati o airu, ali od kad sam kupio prvi ipad, MB-a sam par puta izvukao iz sobe i uglavnom je na stolu! Ne koristim ga vise za casual surfanje, i kad izbivam par dana iz kuce, ipad odradi sve sto mi je potrebno! Dakle za moje potrebe tablet je izgurao laptop i vratio zelju za desktop racunalom koje mi sluzi za neki ozbiljniji posao, organizaciju slika i ostale multimedije i opcenito kao neki sync centar (ipad, iphone, ATV2).
Zanima me vas pogled i potrebe?
Air 11", mac pro + 2x cinema, iphone... ili macbook + cinema, iphone... Ili mini + monitor 22", ipad... I tako unedogled?
Na jednom forumu sam pokrenuo ovakvu temu ali je rasprava krenula u drugom pravcu, razlicitom od meni zamisljenog, pa su se pocele nabrajati karakteristike kao "i7 procesor i 16gb rama"! Nisam valjda bio dovoljno jasan u postavljanju teme! Zanima me samo koncept, a ne tehnicke specifikacije koje se ionako svakih 6 mjeseci mijenjaju!