05.01.2012 | 10:50
Da sada ne razvlačim temu u forumu pod
MAC OS X, nekoliko pitanja o SSDu kao takovome.
Nakon ugradnje Crucial M4-CT128M4SSD2 SSDa, uspio sam sve posložiti da mi radi (barem koliko sam sada primijetio). Ugradnja je prošla u savršenom redu a vodio sam se uputama sa OWCa odakle je i došao SSD.
Nakon što sam dobio potrebite informacije o tome da li treba ili ne, ipak sam skinuo
Trim Enabler 2.0 beta i instalirao. Sada se u sistemu ipak vidi da je "TRIM Support: Yes"
Stroj sada sam po sebi diše puno bolje. Napravio sam test sa xBenchom i razlika na diskovima je drastična.
Ono što sam primjetio do sada, no mislim da nema veze sa SSDom je to, da Finder svako malo zauzme 99%-125% procesa. Tada se i temperatura na CPU diže i do 75˚C. Ne znam zašto? Očito moram vidjeti koji je proces ispod u igri.
Interesira me, kako i da li je uopće potrebno kontrolirati temperaturu samog SSDa? Kada pokušam vidjeti s iSTAT MENUom temperaturu, pokraj oznake za SSD M4-CT128M4SSD2, stoji samo crtica "-".
Kako instalirati (u obzir dolazi samo softverska nadogradnja) neki od "kontrolera" za temperaturu? Da li je uopće to i moguće?
E da, možda važna stavka, SSD je ugrađen na mjesto DVDa tako da su sada u stroju 2 diska (HD+SSD).
.