17.02.2005 | 02:33
Imam ga doma i tri na poslu, svi su updateani na 10.3.8 i nema nikakve razlike u ponašanju strojeva po pitanju ventilatora. Dakle, mislim da se radi o čisto umišljenom problemu - netko na netu počne lavinu, a na kraju ispadne da onda svi viču "I ja! I ja!", a da prije uopće nisu išli za time kada se ventilatori ubrzavaju. Ne bi bilo prvi put da ljudi tako reagiraju nakon nekog updatea.
Ja doma posebno pazim na to jer sam učinio sve da stroj bude što tiši (vjerojatno si čitao ovdje cijelu epizodu s NV5 silencerom), pa ako ja nisam primjetio razliku, onda vjerujem da je nema jer sam sitničav.
Da, ventilatori se lagano ubrzaju kada se starta System Prefs, ali tako je bilo i prije. Kod Safarija se isto zna dogoditi da cooling management krivo procjeni situaciju, pa bez razloga digne uzbunu (npr. na nekim stranicama gdje ima puno animiranih smajlića), ali to traje par sekundi, pa se smiri. Da ima prostora da management hlađenja bude još diskretniji to svakako stoji, ali pustimo da to vremenom dotjeraju - ovo je prvi stroj koji ima ovako sofisticirani sustav i nije čudo da niti Apple nema iskustva kako tko savršeno napraviti iz prve.