19.01.2012 | 17:58
Upravo ovih dana se i ja educiram po pitanju SSD-a u MBP (ali i iMac-u) tako da imam neke friške informacije.
DataDoubler je proizvod tvrtke OWC i, zapravo, je komad plastike koji u potpunosti oponaša vanjske gabarite SuperDrive-a. Na njemu se nalazi i elektronika sa svim konektorima za spajanje novog SSD-a ILI HDD-a na mjesto optičkog diska.
Činjenica jest da je to, mišljenja sam, najjednostavnije riješenje za ugradnju diska na mjesto optike. Sve zajedno 6 ili 7 šarafa, i to je to.
Da li stavljati HDD na mjeto gjde je bio Superdrive ili ne, još nisam odlućio. Trebalo bi biti svejedno jer se mora moći podesiti sa kojeg se SATA kanala diže OS, ali me osjećaj simetrije
tjera da sistem dižem sa istog mjesta gdje je bio dizan i do sada... Lud čovjek, šta da ti kažem...
Što se tiće servisa, cijela procedura je relativno jednostavna tako da bi ju mogao odraditi sam. Postoji više uputa i filmova na netu koji vrlo detaljno opisuju i prikazuju postupak. Proizvođać DataDoublera na svojoj stranici ima odlične tutoriale za to.