Macbook Air 13" + cinema 27"
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Macbook Air 13" + cinema 27"

27.01.2012 | 11:28
Trenutno imam setup posložen na sljedeći način:

Macbook Pro 15", 2,53ghz, 4gb ram.
Kada sam u uredu Macbook je spojen na cinema display 20".
Na računalu se radi od 7 ujutro do nerijetko 19h navečer.
Tjedno barem dvaput Macbook ima i terenski izlet negdje.

Na računalu se radi klasični uredski posao + nešto sitno grafike.

Razmišljao sam obnoviti u dogledno vrijeme strojni park.

Privlači me prenosivost Macbook Aira, jači model.
CPU MB Air 13" i5 Dual-core 1.7GHz/4GB/256GB flash/Intel HD Graphics 3000 CR KB
Uz taj prijenonsik kombinirao bi se i Cinema display 27".

Koliko je pametno da MacBook Air radi 16h na dan? Da li je arhitekturno zamišljen na taj način? Hlađenje, negašenje po 2 mjeseca i sl.? Koliko je pouzdan i robusan u usporedbi sa Macbook Pro 15"? Činjenica jest da je Macbook Pro 15" u ove 2 i pol godine prošao svašta i sve uredno izdržao.

Dilema je da li novi Macbook 15" sa Cinema 27" ili Macbook Air 13" opet sa Cinema 27"?

Također trenutno radi dijagonale od 20" radim na dva ekrana. Tj. 20" + 15".
Kada bi prešao na Air + 27" radilo bi se naravno isključivo na jednom ekranu od 27". Mislim da je tu komocija dovoljna.
Što se tiče terenskog rada mislim da bi Air sa 13" zadovoljavao.

Vaša mišljenja?!
27.01.2012 | 11:50
Ja sam isto sklon vjerovati da je Air više šminkica i tako to, te da nije baš za heavy duty use, ali moram priznati da ga nisam nikad imao prilike koristiti dulje od 15-20 minuta pa možda i griješim. Ali ima ovdje Air korisnika, oni će bolje znati.
27.01.2012 | 12:19
Za uredski posao + "nešto sitno grafike" trebao bi biti ok. Doduše šuška se da će iz novih MacBookovoa biti izbačen optički drive što ja s nestrpljenjem čekam pa možda ne bi bilo loše počekati ako se to i dogodi.
Air + thunderbolt cinema je zgodna kombinacija jer ako sam dobro shvatio preko thunderbolta na cinemi dobiješ i dodatne USB portove, sve preko jednog kabela.
27.01.2012 | 15:37
Hmmm Smayoo produbio si dubiozu

Riba, tako je. Jednostavno spajanje samo sa jednim kablom i usb portovi.
Kada izlaze novi MacBookovi? Optički je relikt prošlosti koji mora biti što prije izbačen. Bolje jedan ssd manji disk + običan hdd.
27.01.2012 | 16:28
Trebali bi negdje sredinom godine.
27.01.2012 | 16:40
MacBook Air Thunderbolt editing 4K video shows why the Mac Pro as we know it can die
blogs.adobe.com/jnack/2012/01/editing-re...n-a-macbook-air.html
27.01.2012 | 17:12
Samo sto su eksterni dodaci skuplji od samog Aira i to nekoliko puta
21.02.2012 | 15:28
Pitanje za pokretača teme, ali i ostale.

Da li je Intel HD 3000 grafika sposobna vrtiti 2560x1440 rezoluciju bez "trzanja" kod jednostavnih animacija (expose, switchanje po desktop-ovim itd.)? Ima li netko iskustva? (radi se o istoj graf. kartici koju ima i spomeniti Air)

Kupio bih 27" ekran za moj Mini 2011 s Intel HD 3000, ali se bojim da je za ovu grafičku ova reza malo too much.
21.02.2012 | 18:08
nije sposobna

EDIT;
To je samo moja pretpostavka - nije temeljena na iskustvu. Najbolje bi bilo isprobati, a možda netko već ima takvu kombinaciju!
21.02.2012 | 18:35
tomislav.c kaže:
Da li je Intel HD 3000 grafika sposobna vrtiti 2560x1440 rezoluciju bez "trzanja" kod jednostavnih animacija (expose, switchanje po desktop-ovim itd.)? Ima li netko iskustva? (radi se o istoj graf. kartici koju ima i spomeniti Air)

Ovdje piše da može.
21.02.2012 | 22:00
tomislav.c kaže:
Pitanje za pokretača teme, ali i ostale.

Kupio bih 27" ekran za moj Mini 2011 s Intel HD 3000, ali se bojim da je za ovu grafičku ova reza malo too much.

Odi u neki ducan i nek ti spoje monitor na air pa isporobaj.
22.02.2012 | 00:00
Igrom slučaja sam danas završio usput u iStyle-u u Arena centru. A kako oni tamo imaju svega izloženog, imali su i kombinaciju Thunderbolt displaya i Mac Mini-a s Intel HD 3000 grafickom. Ko naručeno za test.

Kombinacija ove grafičke i 27" ekrana je sasvim upotrebljiva za rad.
Kod switchanja s jednog desktopa na drugi osjeti se manji pad frameratea, ali nije tolko kritčno. Kod exposea (6, 7 prozora otvorenih) se također vidi da animacija nije skroz smooth, ali nije tolko loše.
Veći pad frameratea sam osjetio kod maksimiziranja aplikacije.

Inače, nisu meni animacije i framerate toliko bitni, ali kad su već tamo i kad se vjerojatno nedaju isključiti, nebih volio da u svakodnevnom radu moram gledati nekakve trzave animacije.
26.02.2012 | 04:02
Može li mi tko reći kakva je razlika između Apple Thunderbolt Display i Apple 27" LED Cinema Display.Vidio sam cijene u jednom dućanu i one su u lipu iste 7.362,36 kn??
26.02.2012 | 10:11
Pa pretpostavljam da je Thunderbolt display za Macove koji imaju Thunderbolt port, a ovaj drugi je za one koji imaju samo obični Mini DisplayPort.
26.02.2012 | 10:40
Netko je ovdje kukao kako je kupio Mac Pro i krivi monitor, te je tražio rješenje za spojiti. U biti isti su. Kako ti je smayoo rekao, razlikuju se u portu.
26.02.2012 | 11:24
Renzo kaže:
tomislav.c kaže:

Ovdje piše da može.

napišu oni i da automobil taj i taj troši toliko i toliko, a u svakodnevnoj uporabi znamo da je to u pravilu više...
26.02.2012 | 20:42
Sad sam u dilemi,planirao sam potpuno zanemariti windowse i kod kuće imati mac.Razmišljao sam o kupovini imac 27" a kad sam pogledao ovu kombinaciju air i 27" displeja,pomislio sam da bi mogao proći u pola cijene.Ta kartica u air_u mi se ne čini lošom,jel je kolega kupio neki gotov htpc za oko 6.500 kn i ta je kartica bila unutra.Šta vi mislite jel se isplati štedjeti ili kupiti imac?
26.02.2012 | 23:20
imac 27" je poveci kombi a air je skuter, pa ti vidi sta ti vise treba!
svo ovisi o tome sto mislis na macu raditi. ova intelova grafika nije losa, ali je elementarna i mislim da bi i ne zahtjevan korisnik brzo dosao do njenih granica, pogotovo na thunderbolt displeyu.
27.02.2012 | 06:35
kinsif kaže:
imac 27" je poveci kombi a air je skuter, pa ti vidi sta ti vise treba!
svo ovisi o tome sto mislis na macu raditi. ova intelova grafika nije losa, ali je elementarna i mislim da bi i ne zahtjevan korisnik brzo dosao do njenih granica, pogotovo na thunderbolt displeyu.

Ak moze 9400m vrtit 2560x1600, moze i ova 2560x1440. Spaces radi super, jedino kad minimalno zatrza je prilikom ulaska u mission control, al to nekad bude i na hacku s GTX 580, taj da nije samo do graficke.
27.02.2012 | 11:59
ma naravno da moze, elementarne stvari nisu problem. taman posla da ne moze "vrtiti" mission controle!
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 2 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.31 Seconds

Provided by iJoomla SEO