02.02.2012 | 23:01
smayoo kaže:
Pa, ako ćemo po istini, ja sam ovdje od dvojice korisnika pročitao da iPad koriste za nešto čime se zarađuje novac + Performita koja slika na njemu i ona aplikacija za upravljanje bespilotnom letjelicom u Afganistanu. Od svih ostalih čitam samo kako im služi za čitanje knjiga i novina, mailiće, facebook i tako to, po kafićima, u krevetu, na kauču... Hoćeš reći da se to kvalificira kao "uglavnom rad"? Meni je to "uglavnom zabava".
Ma stoji, ali kako ipad tako i mac sami po sebi ne znace rad ili zabavu... Kao sto ni mobitel ne mora biti striktno u sluzbi posla kao sto je nekad bio. Ima nekih potreba danas koje se krecu izmedju zabave i potrebe, pa ti mailici, forumi, drustvene mreze, novine ne proizvode direktnu dobit, ali se indirektno ticu posla. Citam Novi List svaki dan, i nije da se radi o nekoj mega zabavi... Sutra ga mogu citati na ipadu recimo (ne nadam se tome, hipotetski). Eto taj dio koristenja ne mozes svrsati striktno ni u posao ni u zabavu, zato mi je taj nametnuti dualizam "ili radis ili se igras" ogranicavajuci.
Ispada da je ipad uglavnom hir, ali i iphone je krenuo kao hir jer smo i bez njega disali (i mogli bi disati i dalje) ali ja danas vidim svog oca od 60 godina kako placa racune slikajuci uplatnicu iphoneom. Svakako moze i bez toga, i mozda bi ozbiljnije izgledao da to radi na kompu, ali u ovom slucaju ovo je brze i prakticnije. Puno takvih malih stvari mozes odraditi, i bit ce ih sve vise
Puno ljudi, zapravo velika vecina, ne zivi od rada na kompu, ali komp im svejedno ne predstavlja zabavu ili ne samo zabavu. Taj dio koji trzista koji nije "pro" ali treba komp moze naci u ipadu jako dobru spravu. A pro korisnici mi ne mogu reci da 100% vremena na kompu rade jer to nije tako. I oni mogu placati racune ipadom ili iphoneom, citat novine, slati mailove i u nekim situacijama biti brzi nego na macbooku.