MacBook Air 11" Za i Protiv...?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

MacBook Air 11" Za i Protiv...?

14.02.2012 | 20:06
Poštovani svi,

istina je da sam više-manje odluku donio, ali ipak bi volio cuti vaša razmišljanja, a pogotovo onih koji koriste MBA 11"

Naime, zbog prirode posla "moram" reducirati gabarite opreme koju nosim, pa je tako došlo na red i pitanje prijenosnika. Do sada sam koristio MBP 15" međutim nakon nabave MP pokazo se previše svakom smislu. I što se tiće težine, dimenzija i posla kojeg bi trebao obavljati.

Osnova je da bude mali i lagan.

Čak sam razmišljao da uzmem ipad2, jer bi uglavnom služio za web, mail, pages, numbers, iCal i sl. Međutim trebam nešto na što mogu "iskrcat" CF kartice kad sam na terenu a varijante koje se nude za ipad nisu mi dovoljno pouzdane. Dakle preko njega bi praznio kartice, s tim da bi sve fotke išle na vanjski disk a ne na njega. Na Air-u bi ostao samo Lightroom katalog kroz koji bi ponekad odradio samo najgrublji izbor fotografija (samo bacanje totalnog smeća), nikakva obrada i ništa zahtjevno. Tako da ste strane imam osjećaj da bi i osnovna varijanta (64GB +2GB RAM-a) bila dovoljna. Al ajde, LR voli RAM pa bi možda bilo bolje uzeti 128GB + 4GB RAM-a. To je prva dilema. Druga je veličina samog ekrana, da li bi 11.6" moglo biti dovoljno za takav površni pregled fotografija ili ipak treba razmišljati o 13" ?

I posljednja stvar, oko koje se mislim, je izlazak novih Air-a. Hoće li se dogoditi uskoro ( MacBuyer's Guide kaže da je Air negdje na sredini ciklusa) i može li se očekivati nešto revolucionarno, zbog čega bi mi moglo biti žao, ili će možda ovi "stari" Air toliko pojeftiniti izlaskom novih, da ću se sav pojest od muke

Toliko za sada, unaprijed zahvaljujem svima na sugestijama i iskustvima...
14.02.2012 | 20:23
ja bi svakako optirao za 4gb rama, jer Lion ga je prilicno gladan, sta god da radio!
za svoj gust 13" mi je idealno, i air 13 bi bio moj izbor da sam birao prijenosni komp, ali nikad ne znas dok ne probas. obzirom da si imao 15", prijelaz na 11" moze biti grub. ne treba ni autonomiju zaboraviti. deklarativno kod veceg aira imas 2 sata vise "fore".

sto se tice novih airova, mislim da tu nece biti velikih promjena, jer je linija imala svoj veci redizajn prije nesto vise od godine dana. novi modeli ce biti za stupanj jaci u performansama. sumnjam da ce biti nesto dramaticno.
vece promjene bi trebale zahvatiti seriju MB pro, ali sumnjam da ce od nje napraviti neki ultrabook (kako se sad to popularno naziva), a koliko vidim tebi je prenosivost na prvom mjestu.
ukratko, ako imas mogucnosti za air "13, mislim da neces pozaliti. radi ssd-a imas puno veci osjecaj brzine nego kod bilo kojeg stock MB proa.
14.02.2012 | 20:30
Kupiti ili ne kupiti je uvijek dilema. Obično kupujem (3x do sada) kad MAC izađe. Drugi MAC (a prvi MBP) sam čekao u prvoj pošiljci koja je došla u RH. Kaj se tiće prežnjenja kartica, postoje posebni uređaji (mada si već upoznat s time) koji imalu SD/CF utore za istovariti kartice.
Recimo www.vosonic.com/product.php?PA=feature&kind=1&id_1=9
Tome dodaš iPad recimo.
14.02.2012 | 20:45
@kinsif da, mobilnost je definitivno na prvom mjestu, tako da je najvjervatnija opcija 11" Zaboravio sam da Lion traži isto dosta RAM-a tako da je opcija 4GB ipak izglednija. Bar je bila dok se žabac nije ubacio....

@žabac, svojevremeno sam bio upoznat sa takvim uređajima, ali sam ih potpuno smetnuo s uma. Na ovom linku nigdje ne mogu pronaći cijene...?
Imaš li još koji link, možda neki drugi proizvođač? Sad si me totalno omeo, jer bi to bilo idealno (ukoliko je pouzdano), koliko vidim ovome se mogu lako mijenjati diskovi, tako da bi za sigurnost mogao odma raditi dvije kopije
14.02.2012 | 22:59
Stain - iz prve ruke info. Koristim Air 11" 1.4/2GB/128GB za potpuno iste stvari koje si ti naveo da ti trebaju. Prije sam za to koristio MB Pro 15" ali verziju prije unibody kucista. Razlika izmedu Aira 11" i MB Pro bilo kojeg je ogromna. Aira neces ni osjetiti da ga imas u ruksaku, za terenski rad savrsen stroj. Lightroom na mojoj verziji s 2GB RAMa radi sasvim OK, katalog, selekcija, neke osvnovne korekcije - bez problema ide. Radim s RAW fajlovima od Nikona D700. Cak brze od tog 15" Proa. Po meni bolje investirat u 128GB disk, RAM ti nije tolko presudan. Na Airu je 10.7.3 + Lightroom 3 i sve radi bez greske.
14.02.2012 | 23:10
Evo, moj skromni doprinos u odluci autora. Moje iskustvo je također pozitivno (Air 1.6/2GB/64GB)

Šaljem sliku s količinom trenutno iskorištenog rama. Dolje vidiš koje aplikacije su aktivne. (s tim da je još Growler i Hardware growler u pozadini). I ja mislim da je 2 GB dovoljno jer sistem sam odlično optimizira i preraspodjeljuje RAM. A za flash u safariju, neće ti ni 4 GB RAMa pomoći - i tada će ti se ventilator vrtiti brže i postati bučan.

Jedino, mislim da je teško postići (čitaj nemoguće) deklarirano vrijeme baterije, i tu ipak ooooogromnu prednost dajem iPadu (uskoro izlazi 3). Ukoliko ćeš imati uključen wireless ili USB broadband modem, nemoj računati na duže od 4 sata normalnog aktivnog rada.

Sa Lightroomom ne radim, ali tu ti je kolega iznad sve rekao!

Fullscreen-5027fd7a8c82dd9b3fc3a7651512188b.jpg
15.02.2012 | 00:40
Ja sam prešao sa 27" monitora na 11" Air i sve je prošlo ok šta se toga tiče. Ako ti novci nisu problem, ubodi 4 Gb rama i ćao! Toga ionako nikad dosta, poslije ga ne možeš nadogradit u Air, a držat ćeš ga godinu-dvije-tri pa da ti nebi bilo žao kasnije..
2Gb rama će još malo imat mobiteli tako da..
15.02.2012 | 01:29
Sve OK što se tiše MBA 11", ali obavezno 4 GB.
15.02.2012 | 01:53
www.mydigitaldiscount.com/search.php?mode=search&page=1
Jedino mi nije jasno da li proizvode jos uređaj. Ideja je po meni odlična.
15.02.2012 | 02:19
Obavezno 4GB RAM-a jer je zalemljen na plocu i ne moze se dogradjivati kasnije
15.02.2012 | 04:08
A koji prenosivi Mac bi mi preporucili za rad u Logic Pro-u i mozda nesto ne prezahtjevno u Final Cut-u i iMovie-u? Mini, Air ili MBP? I koliko rama, dali ssd itd.
Tnx!
15.02.2012 | 10:47
Logicno, sto jaci to bolji, a samo ti znas koliko love moze iskrcati...
15.02.2012 | 15:13
@zabac, gledam cijelo vrijeme neku od tih "media storage" varijanti ali nekako mi ne zapinje za oko nista zanimljivo. Cijene su relativno velike, kapaciteti mali. Nisu baš brzi, software mi ne djeluje pouzdano.... Jedina prednost je potpuna mobilnost iako bi onda morao nositi i ipad tako da i u toj kategoriji ne pobjeđuje u potpunosti.

S druge strane Air je ipak laptop sa stablnim, punokrvnim OS-om. 11" iako malo, mislim da je za surfanje, mail i sl. sasvim dovoljno a 13" bi mi ipak tražio svoju torbu, mislim da bi 11" mogao ugurati i u postojeću sa foto-opremom...

E sad, šta sa SSD-om na Airu, odnosno nije SSD već flash memorija zalemljena na matičnu (ako sam dobro shvatio), šta ako krepa, jeli to uopće moguče mijenjati ili se mijenja cijela matična? Kakvo je stanje sa RAM-om i grafikom i to je sve zalemljeno. Jeli to znači da u slućaju bilo kojeg od ova tri kvara moraš "bacit" cijeli Air?
15.02.2012 | 15:22
i ram i ssd su zalemljeni za maticu, ali ssd mozes i mijenjati. naravno, nije bas user friendly, ali se moze. uglavnom koncept je slicniji ipadu nego MB prou.
naravno, uvijek se nesto moze pokvariti, ali ne vidim neke negativne povratne informacije po forumima.
15.02.2012 | 16:41
^SuperUnknown^ kaže:
Logicno, sto jaci to bolji, a samo ti znas koliko love moze iskrcati...

OK, slažem se...
Ali opet... Koja je minimalna konfa koja može vrtiti bez problema navedene programe?
15.02.2012 | 17:52
Vidim kako si čvrsto odlučio uzeti MBA. Samo tražiš potvrdu odluke.
Kako amaterski slikam, kupio sam 16BG karticu i ne razmišljam o pražnjenju iste (600 fotki u max. kvaliteti i kompresiji bez gubitka). Kad bi mi trebalo još prostora, vjerojatno bi kupio još koju karicu ili dvije. Vanjski disk (mehanički) ni nebi rabio, a čak se ne bi oslonio ni na neki komp jer si CF kartice višestruko sigurnije nego bilo koji komp, disk ili već nešto treće.
Kao fotograf-amater, uzmi MBA, par CF-a i poštenu (čvrstu) torbu. I koga vraga buš kaj obrađival, slikaj i uživaj. LOL
15.02.2012 | 18:18
Odlučio da, ali ipak ne toliko čvrsto da bi tek tako "pljuno" 10-tak tisuća (teško zarađenih kuna)

Međutim 600 fotografija je meni cca trećina snimanja, a da ne spominjem kako su sve fotografije u raw formatu...
Ponekad snimam 3-4 dana u nizu i tek se peti vraćam u studio, Jedan dio posla treba obaviti i na terenu, ako ništa drugo isprazniti i osloboditi kartice za drugo snimanje, a ako ima vremena napraviti i najgrublju selekciju.

Nadalje, "velike" kartice ( tu mislim na one preko 8GB ) ne dolaze u obzir jer, nije se jednom desilo da "krepa" kartica, a u tom slućaju je puno bolje kad je ona manja, manja je šteta napravljena. A pošto snimam paralelno sa tri fotoaparata uvijek sam pokriven, bar dijelom ako se desi da kartica otkaže....

Naravno da sam donio odluku, ali želio sam čuti iskustva ljudi koji Air koriste, kao i kad se očekuje eventualni izlazak novih Air-a...
15.02.2012 | 19:21
do lipnja tesko da ce ih apgrejdati, ali niko ti ne moze garantirati naravno.
15.02.2012 | 20:55
vedranius kaže:

Ma nije se jednom pokazalo da su to samo puuste želje korisnika. Naravno, dio od toga će stvarno i biti implementirano u novi proizvod, al bilo bi predobro kad bi ovi sve pogodili...

EDIT:
Čak mi počne to ići na živce i odmah prestanem čitati kad vidim da hoće cjelodnevni rad sa jednim punjenjem baterije. HALOO??
Činjenica je da razvoj i napredak komponenti ide drastično brže nego razvoj baterija. Neznam zašto?! - Valjda se svi nadaju nekakvom čudu, ludom izumu koji će promjeniti iz korijena izvor napajanja...

OP. Istina je da baterija Appleovih proizvoda traje uglavnom nešto duže od usporedivih proizvoda ostalih firmi, aaaaali daleko je to od odličnog. Neka mi netko dođe sa Airom (ili s MBPro i dokaže da u NORMALNIM, svakodnevnim uvjetima korištenja, može postići deklarirano vrijeme. Nemoguće, čak niti blizu. Znam to iz vlastitog iskustva. I smatram da je to uglavnom najveća mana današnjih laptopa.
Kako sam i napisao, tu skidam kapu iPadu, jer uistinu ima jaaako dugo trajanje baterije...
15.02.2012 | 23:13
Stain,

digitalnom fotografijom se bavim cca 8god, i u rukama sam imao razne kartice. Nikada ni jedna nije krepala. Doslovce sam na jednoj Lexarovoj spusio 1 sliku i to gdje su me uslikali sa Cirom Blazevicem u Portugalu na EP ali.... toje svemir i to je sudjeno valjda Nakon toga, samo i iskljucivo SanDisk i mirno spavanje. Ovo za krepavanje kartica mi je malo cudno, moje su do sada bile CF. Mislim da bi ti kao fotografu trebao 13", ali to je samo moje misljenje, jer nije ti dosta ni 21" na iMacu ili cemu vec ako zelis biti siguran u detalje, koju fotku ostaviti, koju dati na obradu.... Imao sam 15" MBP sa sobom proslog ljeta kada sam 7 dana fotkao i birao fotke koje se obradjuju (minimalno, ne da mi se potrositi vise od minute po fotki) a koje ostaju u RAW samo za svaki slucaj. 15" je sasvim ok bilo za ono sto sam htio, 13" bi bio sjajan kompromis za mobilnost na terenu (ja nisam morao iznijeti MBP iz smjestaja u kojem smo bili) a 11".... Mozda bi ti bilo najbolje skociti do prvog ducana i pogledati "1 na 1" ta dva air-a i ne micati se bar 10ak minuta, uzmi defaultne fotke koje imaju na njemu i usporedi sto mozes uociti od detalja, sto uopce trazis od jednog ili drugog. Steta sto ne fotkas na SD kartice jer mislim da nebi dvoumio ni sekunde posto 13" ima SDHC ulaz, ovako si na slatkim mukama.... 11" je savrseno prijenosno, 13" nije puno vece ali se osjeti no i daje puno vise.... memorija, hard i baterija traje cini mi se cca 2 sata dulje.

Pozdrav, r
15.02.2012 | 23:34
@radar, i meni je bilo tesko za povjerovati dok mi se nije dogodilo. Proslo ljeto, 3 SanDisk kartice su otkazale poslusnost. Digitalnom fotografijom se bavim otkako se pojavila, i uvijek sam koristio SanDisk i nikad ni jedna nije krepala, pa eto, dogodilo se i događa se... Sto se rada tice, jasno mi je da je 11" malo, ali za rad me u studiju ceka MP + 2x24" a na ovome bi samo ponekad pobacao potpuno smece, ako i to. A sluzio bi iskljucivo kao veza sa nekim raid diskom za iskrcavanje kartica na terenu te naravno surfanje, mail etc. MBP 15" sam nosio do sada i stvarno mi ga se vise ne da teglit. Da je ikako moguce ovo sto meni treba obavljati na ipadu, ne bi se mislio ni trena
U svakom slucaju cu, kako i sam kazes skoknut do trgovine i malo se poigrat sa obe varijante te donjeti odluku.
16.02.2012 | 01:03
Ja imam 13" MBA već par mjeseci i to mi je u nekim stvarima najbolji stroj koji sam ikad imao. Kad u ruksaku nemam punjač kao da je ruksak prazan, dakle toliko je lagan da barem jednom tjedno stanem i guram unutra ruku za provjeru da ga nisam zaboravio. Prije sam teglio okolo iBook, pa PowerBook G4 pa MacBook i još neke PCije i sad su mi ti strojevi jednostavno preteški.

Baterija traje. Ne znam točno koliko ali u svakom slučaju izdrži cijeli dan ako ga koristim na terenu cijeli dan ono da pola vremena radi, pola je zatamnjen ili spava pa tako 10 i više sati. Opet, izgleda da postoji neki bug u Lionu ili je do stroja, ne znam, ali troši dosta u svleepu i to ako nije dulje restartan. Nakon restarta troši oko 3% po danu dok spava, ali onda kad par dana u njemu radim nešto počne gutati i do 20% baterije preko noći. Možda to update ispravi jednog dana, možda ne. Uglavnom, kad bih ga gasio ovo me ne bi pogađalo. Ovako ga restartam jednom tjedno kad me baterija počne nervirati.

Da imam manji ekran mislim da bi mi to smetalo. Ova veličina je taman a nisam siguran da bi ti leđa bila u stanju razlikovati koji model nose, 11 ili 13".
16.02.2012 | 09:29
Čekaj malo. Imam Nikon D300s, što i nije neki profi aparat, pa ima dva utora za kartice (CF i SD). Imam mogućnost zapisivanja paralelno na obje. Malo je za vjerovati kako bi obje krepale istovremeno ako je aparat ispravan.
A malo ozbiljniji D3X ima dva CF utora.
Ali to i nije važno. Ja bi se radije igrao s novim MBA, nego s nekoliko CF kartica. LOL
16.02.2012 | 09:36
Stain kaže:
Sto se rada tice, jasno mi je da je 11" malo, ali za rad me u studiju ceka MP + 2x24" a na ovome bi samo ponekad pobacao potpuno smece, ako i to. A sluzio bi iskljucivo kao veza sa nekim raid diskom za iskrcavanje kartica na terenu te naravno surfanje, mail etc.

ja sam imao prilike raditi na oba (11 i 13) i ukoliko je situacija koju opisuješ takva, onda mislim da bi ti jača varijanta 11" bila sasvim dovoljna
16.02.2012 | 10:18
@zabac, evo malo matematike, jednostavne...

3 snimanja za redom bez pristupa studiju.
Svako snimanje 4 kartice od 8GB, pa jos x 2 za paralelno pisanje.
Znaci 8 kartica dnevno x 3 dana je 24 kartice po 432 kn ispada 10368 kn i jos bi trebao ipad za ostale potrebe
16.02.2012 | 12:58
Ovo je možda zvučalo malo previše, ali žabac ne tražim ja ovdje opravdanje za svoju investiciju. Već mišljenja i iskustva korisnika. Kao i ideje za neku drugu varijantu, kao što je i ona tvoja sa "media storage" systemom.
16.02.2012 | 21:11
rusty kaže:
Stain kaže:
Sto se rada tice, jasno mi je da je 11" malo, ali za rad me u studiju ceka MP + 2x24" a na ovome bi samo ponekad pobacao potpuno smece, ako i to. A sluzio bi iskljucivo kao veza sa nekim raid diskom za iskrcavanje kartica na terenu te naravno surfanje, mail etc.

ja sam imao prilike raditi na oba (11 i 13) i ukoliko je situacija koju opisuješ takva, onda mislim da bi ti jača varijanta 11" bila sasvim dovoljna

I meni se tako čini, ali priznajem da su me malo poljuljali ovi komentari da je 11" premalo... U svakom slučaju treba to vidjeti uživo pa odlućiti, na kraju krajeva cijena jaceg 11" nije nešto drastično manja od isto toliko jakog 13"
16.02.2012 | 22:15
obavezno pogledaj sam; ja sam imao "stari" 20" iMac i doslo vrijeme da se uzme novi, naravno odmah pada na pamet 21.5", bilo mi kao puno para za uzet novi i gledam oglase, dodjem na jedan i skuzim da nesto ne stima, odustanem zbog cuvene prasine koja se bas nahvatala (stroj sam po sebi izvrstan) i dam si vremena za razmilsit. Otisao sam u iStyle i 1 na 1 stoje 21.5 i 27 iMac. Ne mogu vjerovat ali 27 mi je kao taman a 21.5 igracka (ovi izduzeni ekrani su ga pojeli u visinu i nizi je od "starog" 20") i tu totalno stanem. Uzeo sam samo za primjer neku stranicu na webu i pogledao ju na oba iMac-a. Otvorio sam par aplikacija i zakljucio da mi je 27" izbor i da ce sada lova koju "kao" nisam imao morat biti namaknuta. Kupio sam 27"; u prvi tren sam mislio da je to samo zbog moje komocije (pa i je), zena je skoro viknula "sta si to kupio, vece je od televizora" (skoro, ali nije) no vec za tjedan dana se toliko naviknula da i sama kaze kako je "to to".

I sam sam skuzio da mi je MBP samo stajao sa strane i da sto god ko rekao (imao sam svojevremeno air 1.1) to nije tako lagano i prenosivo. Odlucio sam ga prodati i uzeti "air" ili iPad. Citajuci ovdje na forumu postove na tu temu zapitao sam se cemu ce mi sluziti, ali fakat, cemu ce mi sluziti. Skuzim da na nj necu raditi ama bas nista sto ne mogu na iPad-u i da cu jos i proci skoro pa duplo jeftinije. To je bilo kljucno, sto gubim i dobivam. Dok sam gledao "air" stajao sam pokraj oba 11 i 13; jedna od vecih mojih potreba za njim je bila fotografija, a ona zaista trazi uvijek vise incha. Sada ti se mozda ta 2 razlike ne cine puno, ali ogromni su, zato i postoji 13 da te navuce na skuplje, no i nudi vise.

Slatke muke, ali ako ces ga kupiti na rate mozda ce ti odluka biti laksa, tada se razlika u cijeni gubi. Pozdrav, r

Ja definitivno uzimam iPad, 2 ili 3 vidjet cemo
22.02.2012 | 12:07
...evo ga, napokon pogledao 13" i 11" doduše one starije modele jer nove nisam uspio pronaci u Splitskim trgovinama. Definitivno 11" je ono što meni treba.13" je super, ako treba na njemu nešto "radit" a i to je vrlo upitno. U svakom slučaju 11" je ono što mene zanima, lagano, prenosivo, brzo i malo. Usudio bi se reći da će na 11" za nuždu biti moguče čak i odraditi neku brzinsku selekciju fotografija, ako ništa drugo bar pobacati u smeće ono što je totalno smeće

Sad mi jedino preostaje biti strpljiv i pokušati dočekati izlazak nove generacije da vidim hoće li se dogoditi nešto "revolucionarno" ili cu onda uzeti stari model po nižoj cijeni.... ako se uspijem toliko strpit
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 2 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.45 Seconds

Provided by iJoomla SEO