14.02.2012 | 20:06
Poštovani svi,
istina je da sam više-manje odluku donio, ali ipak bi volio cuti vaša razmišljanja, a pogotovo onih koji koriste MBA 11"
Naime, zbog prirode posla "moram" reducirati gabarite opreme koju nosim, pa je tako došlo na red i pitanje prijenosnika. Do sada sam koristio MBP 15" međutim nakon nabave MP pokazo se previše svakom smislu. I što se tiće težine, dimenzija i posla kojeg bi trebao obavljati.
Osnova je da bude mali i lagan.
Čak sam razmišljao da uzmem ipad2, jer bi uglavnom služio za web, mail, pages, numbers, iCal i sl. Međutim trebam nešto na što mogu "iskrcat" CF kartice kad sam na terenu a varijante koje se nude za ipad nisu mi dovoljno pouzdane. Dakle preko njega bi praznio kartice, s tim da bi sve fotke išle na vanjski disk a ne na njega. Na Air-u bi ostao samo Lightroom katalog kroz koji bi ponekad odradio samo najgrublji izbor fotografija (samo bacanje totalnog smeća), nikakva obrada i ništa zahtjevno. Tako da ste strane imam osjećaj da bi i osnovna varijanta (64GB +2GB RAM-a) bila dovoljna. Al ajde, LR voli RAM pa bi možda bilo bolje uzeti 128GB + 4GB RAM-a. To je prva dilema. Druga je veličina samog ekrana, da li bi 11.6" moglo biti dovoljno za takav površni pregled fotografija ili ipak treba razmišljati o 13" ?
I posljednja stvar, oko koje se mislim, je izlazak novih Air-a. Hoće li se dogoditi uskoro ( MacBuyer's Guide kaže da je Air negdje na sredini ciklusa) i može li se očekivati nešto revolucionarno, zbog čega bi mi moglo biti žao, ili će možda ovi "stari" Air toliko pojeftiniti izlaskom novih, da ću se sav pojest od muke
Toliko za sada, unaprijed zahvaljujem svima na sugestijama i iskustvima...