Mac mini kao kućni multimedijalni centar
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Mac mini kao kućni multimedijalni centar

29.02.2012 | 09:18
Instalirao sam novi Mac mini na projektor u dnevnoj sobi.

Dojmovi fantastični.

Još će dugo "pametne" televizije nove generacije morati kruha jesti da bi ovo dostigle

1. Surfanje sa trackpadom po youtubu, surfanje po portalima...

2. oyo.hr servis koji i nije tako loš kako se priča

3. skidanje filmova i titlova te odmah gledanje istih

4. eye tv i usb kartica te potpuna funkcionalnost televizije sa odličnim programom za snimanje

5. radio u sklopu eye tv

6. mac mini povezan na zepelin mini koji daje bolji zvuk u filmovima i audio zapisima nego kucno kine vrijednosti 3000 kn

7. komunikacija sa wirelles trackpadom i tipkovnicom

8. max tv kao nepotreban luksuz

Definitivno preporuka za ovakav setup u dnevnoj sobi te korištenje svih blagodati Apple tehnologije.

Vaša iskustva?
29.02.2012 | 09:27
Lijepo si to složio..

Da li koristiš samo Eye Tv software ili imaš baš njihov i usb stick za gledanje( i ako imaš koji si uzeo) ?
29.02.2012 | 10:26
USB EYE TV DTT.
Pošto imam i satelitsku spojenu kupiti ću eye sat free tv tuner kako bi mogao gledati i satelitske programe.
29.02.2012 | 10:33
A da li koristiš onu njegovu malu antenicu ili si spojio sa vanjskom(kućnom) antenom, i kakav ti je signal, da li je na 100% ili?
29.02.2012 | 11:33
Na vanjsku antenu.
Signal je u tom slučaju 100%.

Imao sam prije na laptopu taj usb i njegovu malu antenicu ali tu je znalo biti problema ovisno o položaju i smještaju iste. Npr, 2-3 programa rade super a 2-3 ne rade. Ona je premjestiš pa rade ova druga 2-3 a prva ne i sl. Nije baš neko najsretnije rješenje za ozbiljniju uporabu.
29.02.2012 | 11:41
I ja sam imao problema što se tiče te male antenice, isto tako kada sm spojio na vanjsku signal je full pun. Iskreno ja sam mislio da je greška do sticka, ali ispostavilo se da je greška u antenici.
29.02.2012 | 11:55
Ta priča o DVB-T i maloj anteni koja "je dovoljna" je jedan od boljih scamova u novijoj povijesti. Kako ono, "siđimo s krovova".

tsergo, što misliš, ima li u tvojem projektu dovoljno zanimljivih informacija o hardveru i softveru te volje za pisanjem da složiš jedan članak za naslovnicu? Mene ovo isto zanima jer imam jednog minija kojeg bi upogonio.
29.02.2012 | 11:59
Hvala na prijedlogu.
Ako nadjem vremena i entuzijazma za vikend napišem.
Mislim da bi tako ako ništa drugo platio dug za sve što sam od Vas na Jabučnjaku naučio.
29.02.2012 | 12:09
Korisne tekstove cijenimo više od svega. Možeš slobodno složiti sve u texteditu kao RTFD zajedno sa slikama/screenshotima u tekstu i poslati mi na mail. Ako ima pitanja stojim na usluzi!
29.02.2012 | 13:13
Nešto slično je objašnjeno u ovom članku Mac i iOS kao media centar
29.02.2012 | 13:28
Sve je to vec trebalo da bude Podrazumevano.....znaci Intel MiniMac...i onda XBMC+Plex+Boxee+EyeTV....i sve na jednom mestu...pravi Full SmartTV se dobije....a da ne pricam da moze i Skype,i slicne Djakonije....koje tek sad nude ovi novi Televizori....a tek igrice..pa Streaming....pa Chat...pa IZIVLJAVANJE.....a on kao mala bela(bijela) kurva cuti pored Tv-a......svaka preporuka....i obavezno Snow Leo..jer garant sve radi stabilnije,bar za Multimediu...
Uzivaj prijatelju
29.02.2012 | 14:01
O slicnom setupu ved duze vrijeme i ja razmisljam samo nikako da financije poslozim kako treba. Uglavnom ja sam razmisljao o malo starijem miniju koji bi po meni obavezno trebao imat dvd rom, al moja ideja je bila da ga direktno spojim na ruter na kojem je spojen i nas uredjaj i onda sve fino finalizirat sa apple tv. Mislim da bi to trebalo sasvim pristojno radit.
29.02.2012 | 15:10
Riba kaže:
Ta priča o DVB-T i maloj anteni koja "je dovoljna" je jedan od boljih scamova u novijoj povijesti. Kako ono, "siđimo s krovova".

tsergo, što misliš, ima li u tvojem projektu dovoljno zanimljivih informacija o hardveru i softveru te volje za pisanjem da složiš jedan članak za naslovnicu? Mene ovo isto zanima jer imam jednog minija kojeg bi upogonio.

Ma što je najgore, nažalost to i nije scam! Uvjerio se sam, u Berlinu ili Kölnu bez problema uloviš signal, između hrpe zgrada i zidova u stanu na laptopu s tom mini antenicom (od optičke vidljivosti na o, kao ni sva ostala sranja koje kod nas trkeljaju).

I još ko ekstra šamarčina na kraju stream je bio DVB-T (ne DVB-T2), a slika vrhunska, čista kao sa DVD-a (bitrate od 6,5 do 9,5 Mbps.

Pa sad je pravo pitanje zašto nama OiV prodaju muda pod bubrege.
29.02.2012 | 15:48
Renzo, dobro zboriš.
  • mileni
  • Posjetitelj
29.02.2012 | 18:07
Koristim playstation 3 + imac kao kucno multimedijalno kino. Spojen ps3 na tv, imac je na drugom katu. Preko ps3 uredno ucitavam sav sadrzaj sa imaca, od slika, muzike, videa pa sve do itunes playliste. Sve radi bezicno i besprijekorno dobro, nemam problema cak ni sa Blueray sadrzajem kad isti ucitavam sa imaca.
Ukoliko netko zeli, objasnim relativno jednostavan postupak. Ovo je odlican nacin za sve vlasnike ps3-a ili pak xboxa da ucitavaju filmove na tv bez potrebe przenja istih, ili pak spajanja mac racunala na tv. Bolje od ovoga mi ne treba iskreno, jer imam sve sto je potrebno. Cak i surfanje webom na tv-u preko ps3
29.02.2012 | 19:01
...pa to sto radis,radimo i mi sa AppleTv....u principu to moze da se radi sa svim Media Playerima i SmartTV.... koji imaju DNLA sertifikat....i nije nikakva nauka...dovoljno je na Mac,ubaciti neki od UpNp Media Servera,mada nekad ne mora ni to,ako Player ima Sambu:)..u Svakom slucaju,jako korisno,i nema vise kablova po gajbi.....
  • mileni
  • Posjetitelj
29.02.2012 | 20:05
Znam i za apple tv, kao i za media playere. Imao sam dva media playera, prvog sam platio 1800kn, katastrofalan je bio ako se koristi wireless. Vracen i zamjenut za drugi, koji je vec ok radio. Onda je izasao jedan fantastican software koji od ps3 napravi pravi mali media centar. Od svih media playera koje sam vidio i imao prilike probati, ps3 je uvjerljivo najbolji. Nema pucanja konekcije, nemam problema cak ni sa bezicnom mrezom ako mi je komp kat iznad tv-a i ps3. Sve radi odlicno, cak i hd sadrzaj. Najjeftinije i najbolje rjesenje za one koji posjeduju ps3 ili x360 (navodno na njemu radi jednako dobro, no nisam imao prilike probati).
29.02.2012 | 20:42
ako nije tajna,kako se zove taj mali program,imam drugare koji imaju Ps3....i da li si probao tvoj PS3 u kombinaciji sa programom Serviio....mozes da gledas dosta Sat HD kanala....
  • mileni
  • Posjetitelj
29.02.2012 | 21:28
Nisam, zanimljiva informacija, bas cu isprobati serviio, hvala na infou

www.ps3mediaserver.org/
Program radi odlicno. Kao sto se jasno vidi sa pocetne stranice, radi na macu, winu i linuxu. Dakle barem sa tom stranom nema nikakvih problema. Instalirati program, upaliti isti i ako je ps3 u istoj mrezi kao pc/mac koji koristis, automatski ce ga prepoznati i automatski ce sve raditi, bez dodatnih podesenja. Cak cita iso, rar i sl datoteke, pa ako si film skinuo a isti se nalazi u 1000 rar/zp datoteka, nema problema, ne moras ih otpakirati, ps3media server prepoznaje njih kao folder, i tu radi bez problema.

No normalno, podesenja su pozeljna. Ja sam recimo odredio da mi ucitava samo music, pictures i movies foldere. Dalje od toga nema smisla, a program radi brze i bolje sto manje ucitavanja ima. Isto tako, ps3 media server ovisi o jacini kompa, tocnije samog procesora. Ako je nesto staro, jednojezgreni proc i tako, ima dodatnih podesenja. Ja sam ga prije koristio na pentium dual core bez problema, samo neka manja podesenja i sve ce raditi odlicno.

Ukoliko bude pitanja, slobodno pitaj
29.02.2012 | 21:43
aaa,ma znam ja za taj Ps3 Media server.....ja sam mislio da ima neki program bash za PS3....mene samo nervira sto trazi Javu...,pa ja umesto njega koristim Serviio,+ je bogatiji sto nudi i Rss Video fidove i Live Streaming...
29.02.2012 | 22:07
Nemam PS3, ali mi se ćini kako je to jedan od dosta jeftinih načina za napraviti media centar u kući (bonus je BD player, a i igrati se može na njemu).
29.02.2012 | 22:54
Kažeš "novi" Mac mini, koji točno model si uzeo? Onaj s običnom grafikom ili onaj s Radeonom?
  • mileni
  • Posjetitelj
29.02.2012 | 23:06
amsterdamxxx kaže:
aaa,ma znam ja za taj Ps3 Media server.....ja sam mislio da ima neki program bash za PS3....mene samo nervira sto trazi Javu...,pa ja umesto njega koristim Serviio,+ je bogatiji sto nudi i Rss Video fidove i Live Streaming...

Skida se servio, isprobat cu i njega naravno. No koliko vidim, i on je na javi...
01.03.2012 | 00:51
da,jeste na javi je...ali meni on vise odgovara.....bas zbog onih dodataka....
01.03.2012 | 01:05
Koristim ja XBOX na isti nacin, sve je super osim sto ne podrzava titlove ali me to toliko ne muci.
01.03.2012 | 01:32
Ribo..probaj za titlove da instaliras Majestic media server.na Mac...On salje titlove.....
imas na sajtu..i free verziju,koja super radi....
www.majesticsoftware.com.au/mms.lml
  • mileni
  • Posjetitelj
01.03.2012 | 04:28
Isprobao sam servio, i ipak ostajem pri ps3 media serveru. Bolje mi na ovoj udaljenosti radi, a radi zene, tu su i titlovi
01.03.2012 | 08:39
ok..naravno...kako tebi najbolje...odgovara........
samo da znas,da rade i titlovi na Serviio.....
01.03.2012 | 10:11
amsterdamxxx kaže:
Ribo..probaj za titlove da instaliras Majestic media server.na Mac...On salje titlove.....
imas na sajtu..i free verziju,koja super radi....
www.majesticsoftware.com.au/mms.lml

Možda bi sad i mogao, naime donedavno sam imao G4 Mini koji nije baš mogao raditi transcoding.
01.03.2012 | 13:52
meni je serviio u kombinaciji sa ATV2 otvorio novi horizont!
stvarno super stvar!
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 3 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.36 Seconds

Provided by iJoomla SEO