Kako od Pioneerova DVR 109 napraviti A09 i zašto
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Kako od Pioneerova DVR 109 napraviti A09 i zašto

• MAK
  • Korisnik
  • 13
16.03.2005 | 02:12
Na linku
[url=http://www.hardmac.com/niouzcontenu.php?date=2005-03-15#37 57
]http://www.hardmac.com/niouzcontenu.php?date=2005-03-15#3757
[/u rl]
naš omiljeni francuski hackerski site (na indijanskom engleskom) uz probrane vijesti opisuje kako se Pioneerovu OEM DVD pržilicu DVR-109 može izmjenom firmvera preobratiti u pržilicu A09, vanjsku Pioneerovu optičku napravu čiji je rad mnogo ugodniji, DVD-ovi se ripaju brže, a pri reprodukciji videa s DVD-a smanjuje mu se brzina kako ne bi za vrijeme filma pravio buku.

Tko ima PC i DVR-109 da ga preko njega sfleša doista može uživati!
  • mosca
  • Posjetitelj
20.03.2005 | 01:05
Gosp. Mak, nije da Vas proganjam ali htijući na forumu potražiti odgovor u vezi Pioneerove DVD pržilice "nabasao" sam opet na Vas. Svjejedno, neka odgovori tko ima vremena, a ja svoje pitanje postavljam tu jer se donekle nadovezuje na gore napisao (barem glede komada hardwarea).

Problem je slijedeći: nikako mi ne ide za rukom spržiti CD na Pioneerovoj pržilici (DVR-108) tako da mi pokaže na CD-u prethodne fileove (onako kako to Nero radi na PC-iju). Nije mi jasno da li on preprži sve ono prethodno ili program koji to radi na Mac-u (Toast 6.0.1.) to inače ne pokazuje? Radi li se o tome da negdje moram promijeniti postavke (u Neru je to opcija "multisession disc" ili tako nekako - dakle omogućuje naknadno dodavanje fileova) u "Tosteru", ako da - koje?
Sve ovo se događa na PowerPC G3 na kojem je OSX.

Unaprijed zahvaljujem onome tko se potrudi oko odgovora.
  • mosca
  • Posjetitelj
20.03.2005 | 01:08
I usput da pitam, ako netko ima, modem za G3. Ako ga prodaje, pošto? ako ga daje, još bolje.

Hvala.
20.03.2005 | 11:52
Mac malo drugacije prikazuje multisession CD-ove od Windowsa. Na Macu se svaki session na CD-u prikazuje kao zasebni CD, tako da ako stavis unutra CD sa tri sessiona, na desktopu ce ti se pojaviti tri CD-a. Sto se tice snimanja, vise sessiona sa Toastom se snimi tako da kod snimanja u opcijama iskljucis checkbox "close disc". Nakon takvog snimanja biti ce moguce snimati dodatne sessione na taj CD.
Sto se modema tice, raditi ce bilo koji serijski modem za PC uz prikladni serijski kabel (sa mini-DIN na D25), a ne bi smjelo biti problem anis a USB modemima ako se stavi unutra USB kartica.
20.03.2005 | 16:04
S time da USB modemi zahtjevaju svoje drivere.
21.03.2005 | 15:09
Glavno da se drzimo teme, a?...=)))))
No, za one mozda koje zanima osnovna tema, ja sam upravo
to ucinio sa svojom 109tkom i sada je 09 i stvarno se mora
priznati da ripa puno brze, a pri reprodukciji je tisi puno.
Ako imate PC, lijepo prebacite 109tku tam, napravite postupak
i vratite u mac, radi bez greske...provjereno.
Eto, to je kaj se teme tice, a za modeme i ostale probleme pri
snimanju na 108icu, ne znam odgovor...Oprostite mi, molim Vas..
  • mosca
  • Posjetitelj
21.03.2005 | 19:54
O. K., Inko, ispricavam se. Da se vratimo na temu: zanima me sto znaci "izmjena firmvera" i da li taj postupak pali i na Pioneerovoj 108-ici? Zahvaljujem na odgovoru slucajnom prolazniku.
22.03.2005 | 14:01
Firmware je softwer koji upravlja hardwerom doticnog uredjaja, bilo to przilica, graficka ili nekaj trece... slicno kao sto je bios za plocu.
Ovo kaj sam ja radio je iskljucivo za 109tku, no za 108icu imas firmware koji pretvara 108icu u PIODATA108 verziju, koja je isto fenomenalna, tako
da ako imas 108icu, toplo ti preporucam tu nadogradnju... isto dobijas
rip free, regione free i otvorene sve brzine snimanja... Eto... odi pa pogledaj, imas sve o tome na ovom linku...

forum.rpc1.org/portal.php
22.03.2005 | 22:21
Ja obavio svoj FLASH Pionner-a 108. Totalno bezbolno.
23.03.2005 | 18:18
Jel bi se ovo (108 u PIODATA108) moglo obaviti i na macu? Ili preko VPC-a? Samo da ne moram opet raskopavati komp (imac g4) ...
24.03.2005 | 14:42
Na zalost, mislim da moras na PC napravit update, tako sam bar ja, jer nisam vidio da ima nes za Mac-a... No, vjeruj mi, isplati se definitivno, s tim updateom je ta 108ica bolja od 109tke, ak zanemaris brzinu snimanja na DL medije, koje tako i tako rijetko tko upotrebljava zbog cijene, a zbog svega ostaloga, tko ima 108icu neka napravi update na piodata i neka zaboravi na 109tku...nema smisla mjenjati... eto, to je moje misljenje.
  • Ivo
  • Korisnik
  • 1
30.03.2005 | 22:15
Službeno A09 nema u Pioneer-ovom asortimanu, dakle radi se isključivo o firmware-u kojih ima masu širom weba.
Što se tiče komparacije 108 vs 109, 108 se pokazao kao mnogo izdržljiviji drive po pitanju snimanja. DVR-109 postoji u dvije verzije DVR-109 beige i DVR-109BK dakle crni onakav kakv nam je potreban za Mac.
Uskoro stiže novi drive DVR-110 koji bi mogao biti posljednji u nizu hardwerskih snimača od Pioneer-a.
Prava šteta što Apple ne integrira DVR-K slim slot in 8x drive-ove u imac, PB i ibook, jer su uistinu vrhunski, a uskoro više neće biti dobavljivi.
30.03.2005 | 22:41
DVR-K? Jel se to moze nabaviti u HR, i jel se moze ugraditi u Powerbook umjesto sporog Matshita drajva?
05.04.2005 | 17:55
Nažalost, Pioneer ne isporučuje slot-in drive-ove, mi smo kao njihov distributer uspjeli izvuć jedan mali broj tih driveova i ugrađujemo ih u naše privatne Macove. Ako uspijemo doći do još jednog broja slot-in drive-ova javit ćemo na Jabučnjaku.
Pozdravček!!!
27.04.2005 | 12:56
Da li se to može na external fw 109-tki napraviti?

Ima li tko, tko bi mi to napravil (da ima pc! dolazim s 109 u kućištu)?

...Ili

još jedna opaska, Firmware/PIONEER/DVR-109/DVRupdate v0.9.zip se ne da (!!! da li se nekad moglo ne znam) downloadati, dakle tko to nema nemre ni napraviti ovu transformaciju?!
Da li bi mi netko to poslal ili spržil, pa da mogu sam pokušati naći neki pc i fleshati, (čulo bu se, vjerojatno grmljavina munje, možda bi i pokoja sekira mogla pasti s neba... strašno se kužim u to )

Ujedno jedno pitanje uz ostnovnu temu, ali ipak srodno, 109 na externom kućuštu mi prži i čita sve bez problema, ali ono s brzinama još uvijek laže (u Toastu 6 hoće mi samo 4X pržit cd-ove!!! prestrašno!!!), instaliral sam onaj patchburn 3, ali je ostal lažljivec, ili možda treba nešto podesiti što ja nisam?! Volio bih ako mi netko i o tome može posavjetovat! Najme bi li se to ovim gore flashanjem sredilo ili kako?
27.04.2005 | 14:30
Performita je napisao:
Nažalost, Pioneer ne isporučuje slot-in drive-ove, mi smo kao njihov distributer uspjeli izvuć jedan mali broj tih driveova i ugrađujemo ih u naše privatne Macove. Ako uspijemo doći do još jednog broja slot-in drive-ova javit ćemo na Jabučnjaku.
Pozdravček!!!

e, ako uspijete, svaka vam cast panasonic (matshita) u powerbooku mi je spoooooooooor
27.04.2005 | 17:21
Ja imam sve kaj trebas i svoju sam prepravio... super radi...
ak hoces posaljem ti na mail, a ak nisi ziher da znas kaj radis, dodji, pa
cemo tu to srediti...jako brzo je to gotovo... 10ak minuta...
  • Ivo
  • Korisnik
  • 1
27.04.2005 | 21:42
provjeri na netu DVR-K04 Pioneer i zaboravit ćeš panasonic drive
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)
  • cariblanco: Zašto mi neće primiti odgovor o ogulinskom zelju...klikam tri puta i ništa, a regan sam ?
  • Riba: Ali vjerojatno je ista prica kao i sa Studion.
  • drlovric: Raskopali su novig Minija. Izmjenjiv je disk. Vjerojatno radi njihove SKU ustede, ne radi korisnika. Uglavnom nije zalemljen.
  • kupus: nije, to je isto kao i apple.hr
  • zvone: Imaju apple.hu. Valjda je to istyle.
  • kupus: samo hoće li ti htjet prodat minija s 256gb storagea, to je pravo pitanje :P :)
  • kupus: a imaš i našeg dpasarica s foruma, pa se njemu javi. vjerujem da ti može složiti konkurentnu cijenu
  • kupus: imaš translate u browseru, čak i u firefoxu od ne toliko davno

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

BigMac, Maxxy, Riba, robee, VanjusOS, Anonimci (551)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.08 Seconds

Provided by iJoomla SEO