Magic mouse gubi vezu
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Magic mouse gubi vezu

12.03.2012 | 19:00
Pozdrav!

Novi Magic Mouse ( star blizu 2 mjeseca) stalno gubi vezu.
Doslovno imam ukljucen usb mis u iMac i drzim ga u ladici (stalno ukljucen), pa kad ovaj tupson izgubi vezu vadim ovog ruznog ( ah, da - izgled puuuno znaci, jer da nije tako MM bi vec odavno bio taj koji bi bio u ladici, a ne obrnuto ) i ponovo gore na bluetooth i connect. Ne mogu shvatiti u cemu je problem. Sve sam "forice" isprobala sa ovog linka: discussions.apple.com/thread/2218823
Nazalost, cim ima toliko ljudi sa istim problemom, pretpostavljam da uzalud trazim pomoc.
No, ako itko iz HR Apple Community ima isti problem voljela bi cuti mozda neko novo rjesenje.
Magic keyboard nikada ne gubi vezu sa Macom, tako da ocito nije stvar u toj "magic" "funkciji".

Ko ima slican problem i mozda neko rjesenje lijepo molim da ga ustupi.
12.03.2012 | 21:49
1. Makni mobitel(e) sa stola.
2. Napuni baterije
3. Izvadi baterije iz miša
4. Prodaj miša
5. Isključi TesliN trafo (ako ga imaš)
6. Ako dalekovod prolazi iznad stana/kuće, napravi Faraday-ev kavez

Ne pada mi više ništa na pamet.
12.03.2012 | 21:56
Ad 5. Ili, ako imaš Teslin trafo, moduliraj napon na primaru tako da se nijedan od harmonika ne podudara s 2,4 GHz.

Žabac,

Najprije bi posumnjao na slabe baterije, ali to si valjda već provjerila. Iduće je svakako ovo što kaže žabac za mobitel(e) na stolu. Ako ni to ne pomaže, možda ti je WiFi router preblizu radnog stola. Ako jest, probaj isključiti WiFi makar samo da vidiš da li pomaže.
12.03.2012 | 21:58
ja prodao i uzeo logitechov MX.prezadovoljan i osjetno nemam bolove u saci. MM jest lijep ,ali poslije sat vremena mi se saka ukoci od njega.
12.03.2012 | 22:04
Šaka se ukoči ne samo od MM-a. Ima dosta radnji nakon koje je šaka ukočena. LOL

Da, Da, Teslin trafo!!!!
12.03.2012 | 22:52
od tih drugih radnji je slatka ukocenost
13.03.2012 | 08:24
"Boys with toys." LOL
13.03.2012 | 17:09
Da, da bas smo boys with toys!

@smayoo, router mi je u drugoj sobi, tak da nazalost nije to u pitanju...
Baterije - nisu, prije bih rekla da je softverski problem ( kao kako je wireless veza znala padat, pa su pred 2 tjedna stavili update da rijese taj problem - prije mi se nije desavalo, no nakon update-a vec par puta mi je pala veza.. )

Ah, jos cu se malo truditi oko MM - dajem mu vise sanse zbog ljepote. haha
Sto se tice kocenja ruke ( od MM!), meni je bas obrnuto - on mi najbolje pase, jer je bas sitan, posto imam tipicnu zensku rucicu
13.03.2012 | 17:46
Probaj ići u preferences od bluetootha i makni kvačicu sa "Discoverable". Kad poželiš spojiti neki novi BT uređaj stavi opet kvačicu i nakon uspješnog spajanja ju opet makni.
Nadam se da će pomoći.
13.03.2012 | 19:59
@Soffoklo - pokusala vec sa uncheck discoverable i nakon toga mi je taj dan 3 puta izgubio vezu tak da...
Hvala, inace
13.03.2012 | 20:14
Probaj istog miša na nekom drugom računalu da vidiš da li tamo ima isti problem. Ako ima, ja bi reklamirao miša i tražio zamjenu pod garancijom.
13.03.2012 | 20:40
Razmisljala sam odmah o reklamaciji, no kako sam naletila na onaj link gore na Apple forumu nekako me obeshrabrilo... :/
13.03.2012 | 20:43
Nema razloga da te to obeshrabri. Svakako probaj na još jednom Macu. Ako je i tamo problem prisutan, nemaš što misliti. Traži zamjenu.
13.03.2012 | 20:57
Hvala na savjetu i ohrabrenju. Uf..reklamacija...sjetim se zadnjeg Panasonic telefona i technomaxa---i nije mi dobro... Ugh.
13.03.2012 | 21:02
Ma kakav technomax. Ne ideš s reklamacijom trgovcu, nego u servis. Formalno zamjena ionako mora ići preko servisa. Oni po svoj prilici nemaju što popravljati na Magic Mouseu, nego samo zatraže novi od uvoznika.
14.03.2012 | 14:50
Samo sam se prisjetila zadnje nocne more sa zamjenom neispravnog uredjaja - to je bila prava nocna mora, a telefon je bio ocito neispravan..meh.
Da, idem u iStyle sa misem, znam. I onako sutra idem tamo, pa cu odnijeti i mis.
15.03.2012 | 22:19
Da ne otvaram novu temu, eto, glupi magic mouse nakon 9 mjeseci poceo trokirati...
Da, bas to...trokirati...
Nakon dizanja macproa na SL...
How lame
16.03.2012 | 13:32
Eh, kole... Pogledaj gore link na pocetku i isprobaj sve finte, pa javi za par dana. Meni se moj skuzio da cu ga ici reklamirat, pa se uplasio i sad je dobar ( haha...isla sam u iStyle po nesto, no ostavila mis doma...nisam ga uspejal isprobati na drugom Macu po Smayoo - voj preporuci, pa eh).
Ima nekih ideja da bi moglo biti softverski na tom linku gore, nazalost.
16.03.2012 | 19:59
Tnx, arya...to mi je radni komp, pa moram naci vremena zajebavat se s njim
Ali, zaboga...to je mis od 500 naku, kao ono apple...do jaja ultra turbo super mrak...
I ne radi...
Potrgal se
16.03.2012 | 20:06
Jesi siguran da je do miša? "Trokiranje" ti može biti znak loše BT veze. A razlozi za to mogu biti:

1. slaba baterija (ako imaš punjive probaj makar radi testa staviti friške alkalne, nepunjive)
2. smetnja (jaki bluetooth predajnik unutar istog metra-dva) - mobitel s uklj. BT...
3. jako gušenje (neka veća metalna masa unutar 5-6 m koja prije nije tamo bila, ili je bila, ali je sada bolje uzemljena)
4. neispravan miš
5. neispravan BT modul na kompu

Probaj miš na drugom Macu. Probaj drugi miš s Macom. Ako na istom Macu uredno radi BT tipkovnica (Apple tipkovnica npr), probaj isključiti tu tipkovnicu (izvadi joj baterije), privremeno spoji neku žičanu pa vidi da li se onda miš bolje ponaša. Ako da, napravi unpair i miša, i tipkovnice pa ponovi pairing oba uređaja.
16.03.2012 | 20:35
Kole - mis od 500 kn da...ali pogledaj koilko ljudi ima problem sa njim...
Mislim da Apple koji put malo zrtvuje previse ( prasina iMacovi) zbog izgleda ipak...
Mozda je to i sa MM slucaj. :/
No cinjenica je da od Apple-a ocekujemo skoro pa savrsenstvo, zbog jel ugleda, cijene...
Kada se neki pc mis pokvari ( imala sam jedan HP i Logitech koji su riknuli prebrzo - i bili su blizu MM cijene - koilko se sjecam), onda nam je to, recimo, normalno..no kada se MM pokvari eee onda smo u soku.
16.03.2012 | 20:42
Ne znam. Meni ne bi bilo normalno ni za koji proizvod koji toliko košta.
16.03.2012 | 20:45
Htjela sam reci da lakse prihvacamo kada se non - Apple proizvodi kvare...
Barem je to kod mene slucaj.
16.03.2012 | 20:52
Ja lakše prihvaćam kad se *jeftin* proizvod pokvari. Koliko puta je jeftiniji, toliko puta lakše prihvaćam da se pokvario.
16.03.2012 | 22:06
smayoo kaže:
Ja lakše prihvaćam kad se *jeftin* proizvod pokvari. Koliko puta je jeftiniji, toliko puta lakše prihvaćam da se pokvario.

Upravo tako!

Nego Smayo, nedavno sam stavio audio mixer/kontroler (dosta velika zeljezna kanta) i mis stoji drito do njega...
Mozda to to?!
Kreagh bundolo!!!
17.03.2012 | 09:34
To sigurno smeta. Ne znam da li može smetati toliko da miš trza, ali sigurno mu ne pomaže. Za test probaj maknuti to ća (u susjednu sobu) pa vidi da li je bolje.
17.03.2012 | 10:01
Pih, nakon sto smo ga tjedan dana spajali i lemili...nema sanse da ga sad micem...
Izgleda da mis ide bajbaj...

Da, izgleda da je to to...mis na bookprou radi normalno.
Ocuuu zicuuuuuu...
Tnx Smayo & arya
09.04.2012 | 20:19
Dakle, nisam mogao naći srodnu temu, pa pitam ovdje:

(pitanje u posebnu temu preselio moderator)
10.04.2012 | 15:21
Ja bih podijelio svoje zapazanje vezano za trzanje magic mouse-a pa mozda to nekome pomogne.

Primjetio sam da mi mis trza kada mi se smanji slobodna sistemska memorija. I samo u tim slucajevima.

Koristim Free Memory programcic i cim mi mis pocne trzati pogledam u menu bar i vidim da je slobodna memorija niska niza od 40MB
08.06.2012 | 16:22
Update:
mis ne gubi vezu vec blizu mjesec dana. Nemam pojma kako, ali ne bunim se...da li je stvar o infamous 10.7.4 update-u ne znam, a i ne pitam razlog kada je sve ok ( klasika).
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 4 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.44 Seconds

Provided by iJoomla SEO