07.04.2012 | 11:30
Hah, ako je tako ozbiljan i financijski situiran, čemu se onda uopće zamara s pitanjem što s pronađenim iPadom?
Uobičajena praksa je da se pronađena stvar preda prvoj službenoj osobi u blizini pronalaska ako se ne može vidjeti čija je ili se ne želi ili ne može odvojiti malo vrermena da bi ga se predalo u prave ruke. U krajnjem slučaju se pusti tamo di je i bila, pa će je vlasnik sam pronaći jer će se sigurno sjetiti gdje je bio i gdje ju je mogao odložiti.
Problem kod pronađenih stvari jest da često kroz glavu prolazi cijela salva razmišljanja:
- Ako ga ja ne uzmem ionako će ga uzeti netko drugi.
- Ispast ću glup ako ga predam nekome jer sam ga našao.
- Tko nađe njegovo je.
- Tko mu (vlasniku) je kriv što ne pazi svoje stvari.
- Tko prvi njemu djevojka
- Ja bih ga i vratio, ali nemam se vremena s time zezati...
Najčešće je ona prva misao koja nas tjera da uzmemo ono što nije naše, a onda nam osjećaj da ćemo ispasti naivni i glupi ne da da napravimo jedinu ispravnu stvar.
iPad definitivno zna svog vlasnika, ako nikako drukčije onda preko IMEI ili serijskog broja i ako ga vlasnik prijavi prije ili poslije će se locirati, a možda ima i uključenu opciju "Nađi moj iPad".
Dakle, taj tvoj poslovnjak i nije baš neka faca kad ga pronađeni iPad muči, jer muka dolazi samo kad postoji dilema, posvojiti ili ne posvojiti, a u ovom slučaju baš i nema nekog dobrog savjetodavca.