20.04.2012 | 09:12
@JOHN
Evo ovako, kako nisam htio govoriti napamet dok sam ponovno sve ne isprobam i rezultat je sad ovakav,...
Kako nisam imao stalno upaljen i spojen komp s kabelom na mrežu zadnjih dva dana sam spojio jedan PC s Win XP-om na router s mrežnim kablom,... i mrežu kao i ti putem žice imam, ali putem wifi-a ne ukoliko prethodno ne ugasim pa upalim router,…
Također ponavljam da su se meni problemi pojavili prije nekih mjesec i po, i da tad vezu nisam imao ni žičano, ni bežično,...
Nakon par kontakata s njihovom SZK, nakon nekih dva tjedna se stanje stabiliziralo s povremenim problemom nemogućnosti spajanja recimo jednom tjedno,…
Međutim u zadnjih tjedan dana je nemogućnost spajanja na net bez gašenja/paljenja routera ponovo svakodnevna što upućuje da su opet nešto nadograđivali u samom kabelskom modemu,…
Dakle, da rezimiram, u zadnjih dva dana (jutros ponovo provjereno oko šest prije nego sam krenuo na posao) vezu putem žice imam, vezu putem wifi-a ne,
I opet ponavljam, greška vjerojatno nije kod tebe, nego kod njih i sve mi više smrdi na to da namjerno žele izluditi korisnike kako bi uzeli njihove routere za koje bi onda ili plaćali mjesečni najam ili ih jednokratno preplatili
Za kraj, dao bog da griješim i da ti frend osposobi mrežu i da ti onda rješenje podijeliš s nama
PS: Samo da se sad još dopunim, po ovom što sad vidim izgleda da ipak nije problem u IP adresama kako sam ranije mislio (iako je tad možda i bio) nego isključivo u softwareu kabelskog modema koji mi je sad zaključan i ne mogu mu pristupiti i sam promijeniti postavke ili vratiti stari frimeware koji je radio kak spada,...