04.05.2012 | 01:38
smayoo kaže:
Kakvi hertzi, čovječe, kakvi kontrasti?
HDMI je digitalni protokol, a ne analogni. Nema tu nikakvih hertza ni kontrasta. To su samo nule i jedinice koje se reinterpretiraju s druge strane kabela.
To o čemu ti pišeš može imati veze jedino s VGA vs YUV ili S-video.
(BTW, Bug mi nije referencija ni za što, da sad ne elaboriram dalje...)
I što onda, kažeš, DisplayPort daje jednake rezultate kao HDMI? Dakle (po tvome) totalno loše i neupotrebljive? To bi reć - imaš Mac Pro i Apple Cinema 30" spojen display port kabelom, i to je katastrofalna slika na kojoj nešto treba brljati s kontrastom?
Ali, ako na taj isti Display Port (samo s mini konektorom) na MBP uštekaš adapter na DVI, onda dobiješ super sliku na, kobajagi, 60 Hz?
Think again...
Za DP sam pogresno napisao, mislio sam napisati da daje iste rezultate kao DVI.
Sto se tice herza i sl., imas obilnih tema i lijepih testova na internetu. Nisam ni strucnjak, niti se smatram strucnjakom u ovom polju, no imam 2 razlicita monitora doma (osim iMaca). Jedan je TN matrica, Samsung t24, drugi je dellu24.
Po svemu sto ti pises, slika bi trebala biti jednaka bez obzira dal koristim HDMI ili DVI. No evo cisto tebi za ljubav, meni nije jednaka. Ni priblizno.
Na PC imam 6850 HD graficku, i TN i IPS matrica pokazuju razlicit prikaz slike sa istim postavkama. Dakle nije jednak. I kod DVI-a prijelaz boja mi je bolji, posebice se kuzi ako upalim neku igru.
I nitko nije spominjao nikakve adaptere, niti je itko pisao da bi spajanjem sa DP na DVI dobio bolju sliku. Pogresno sam gore napisao, no za primjer ako uzmem hdmi kabel i na oba kraja spojim DVI adaptere tako da bi mi bio kao DVI adapter, sumnjam da bi slika bila ista bolja. Tocnije, znam da ne bi, ali eto reda radi cu napisati sumnjam posto takvu ludariju nikad nisam isprobao. Na to da Bug nije referenca... Necu ni ulaziti u to. Ima budala svugdje, pa tako i u Bug casopisu. No reci da cijeli casopis nije referenca bez objasnjenja... Oprosti ti meni sto ja onda tebe necu uzeti za neku referencu, posebice ne po ovom pitanju
P.S.
AOC-ov novi monitor moze preko DVI kabela postici 120Hz, preko hdmi max 60Hz. Ovdje uzimam u obzir 3D prikaz slike (sa naocalama i sve to...). Kad se uzme jos u obzir 3D prikaz, razlika je stvarno jako, jako vidljiva. DVI jednostavno bolje prikaze istu sliku. Ne vjerujes? Provjeri sam.