19.04.2005 | 11:41
Čast je čitati tvoje članke i komentare MAK, i po ne znam koji put osvježiti globalnu percepciju komprimiranih pro-comp-net autio-video dostignuća, pogotovo kada su već tako povjesno bogato razvedena. To stvarno tako volim i pratim, čak sam se jedva suzdržal na kraju otvaranja ove teme, tj mog pitanja o kompetenciji završiti s \"pucaj Mimi!\", činilo mi se preprivatno, no nije ni bilo potrebno
.
Autorska prava su svakako dotaknuta u mom pitanju, ipak moj cilj je bio osvještavanje jednoj strani da postoji i druga, pa sam je i nazval digresijom,
no to je također, kao što si je ti prepoznao i otvorio, jedna vrlo interesantna tema, malo se o njoj priča, a mislim da se i još manje zna!!!
Jednostavno mislim o neredu u odnosu novih medija i novog informatičkog poretka u globalnom smislu kao nepoznanice!
\"Tko prvi njemu djevojka\", ili \"tko rano rani, dvije\"... nismo mi zmislili, to su narodne poslovice, narodne stečevine, koje su ipak samo relativno istinite, jer kako bismo inače shvatili onu neprihvatljivu \"život je sranje...\"
Jedna stvar mi ipak nije sasvim jasna s aspekta tvog zaključka, ondnosno cilja mog pitanja!
Kako s legalnošću mp3? (aktivno i pasivno)
Da li,
neovisno o zainteresiranim stranama, mastodontima, tajkunima, dinosaurima ili pak nama smrtnicima,
jednostavno da li je legalno skinuti Severinu ili U2 u mp3 i razmjenjivati ih?
Da li je to jednostavno i konkretno pitanje?
Ako N I J E I L E G A L N O, zašto Apple plaća, a zanima nas i kome plaća, mogućnost da downloadamo iz iTunes Storea (najme oni u svijetu, mimoiđimo nas u ovom \"bezreda\"-nom kontekstu), ili ne plaća?
Ako J E S T L E G A L N O, zašto onda Apple traži lovu za downloadanje iz iTunes music Storea?
Pucajte... svi!
PS Kao što vidite iz mojih threadova, nemojte se bojati neznanja, naivnosti ili osobnih stavova, ili sasvim subjektivnih pitanja, čak provokacija,
ovo je upravo NAŠE mjesto za pitanja, komentare, ali i rješenja nekih problema ili tabua, odnosa prema problemu s više aspekata koji često i slučajno mogu rasvijetliti naizled neshvatljive stvari, nikad se ne zna!!