Problem :( iMac
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Problem :( iMac

25.04.2012 | 15:10
Pozdrav!
Evo danas sam ujutro normalno probudio moj iMac i krenuo ceprkati po netu i odjednom sam vidio da mi internet nesto steka,radi ali zapinje.
Resetiram modem i iMac i nakon tog vise ne zeli ethernetom se spojiti na mrezu???
Probao reinstal ali nista...?
Pomoć dragi Vi.....
25.04.2012 | 15:14
Odmah pa reinstall. Ne znaš ni opisati točno što ti se dogodilo, ali si najprije prepeglao sistem. Tako i auto, ako ti se ugasi na semaforu, odmah voziš na generalku, jel'da?

Više se ne želi ethernetom spojiti na mrežu: Klik na jabuka, pa system preferences, pa network, pa s lijeva odaberi Ethernet, pa onda napravi screenshot i postaj ovamo, da malo preciznije utvrdimo gdje je problem.
25.04.2012 | 15:21
ok saljem ubrzo,i nemoj se ljutiti smayoo,nisu svi "pametni"...
Isao sam reinstall nakon sto sam razgovarao saservisom.I posto "kaze" tesko preko phona,ali servis kosta sat 300kn... nije kasalj za nesto sto mozda mogu i sam provjeriti.
A sto bis ti da ti detaljnije objasnim.Naveo sam da sam surfao i da sam vidio da se nesto desava sa netom...steka stranica se sporo otvara itd itd...
pa sam restart mac-a i onda odmah restart rutera jer oni obicno znaju zahebavati(jeli tako)i nakon toga ne zeli na netputem etherneta ali wireles ide.
I onda sam zvao servis pa evo i svima Vama jer nemam novaca za bacanje
25.04.2012 | 15:23
a screenshot evo ide....samo nemoj po glavi smayo
  • Sin
  • Korisnik
  • 17
25.04.2012 | 15:57
ovo izgleda kao problemčić koji će se riješiti sam od sebe

btw. Ako si recimo na Optimi ili nekom drugom alternativnom provajderu, događa se da šteka...al radi

kad se dogodi nešto kao tebi, prvo vidiš jesu li Ethernet i ostali kabeli poštekani, ili ih je recimo netko iskopčao dok je čistio i sl.

A zašto si zvao servis ? kad imaš službu za korisnike od provajdera, đaba je, pa vidiš šta oni kažu
25.04.2012 | 16:04
Eto screenshot...
Hvala unaprijed
Screen_Shot_2012_04_25_at_3.png
25.04.2012 | 16:05
pa zvao jer nakon resetiranja mac-a i resetiranja rutera se ne mogu vise spojiti na internet,kabelom ali beyicno mogu.
25.04.2012 | 16:09
Smanji malo taj screenshot zaboga.
25.04.2012 | 18:09
Dakle, kabelom se ne možeš spojiti, a bežično možeš? To si zaboravio napisati u prvom postu. Daj onda ponovi screenshot koji sam tražio (ali ga smanji, tako da ga server prihvati), a onda i screenshot gdje se vide AirPort parametri, u istom prozoru (s lijeve strane klik na Airport).

U međuvremenu probaj odmah promijeniti ethernet kabel i uzmi drugi (ali ne neki drot iz furde, nego fini, novi, ili neki koji ti provjereno radi na nekom drugom mjestu). Pa onda probaj uštekati na drugi port na routeru, ako novi kabel ne pomogne.
25.04.2012 | 18:46
sorry nisam isao za tim...
Screen_Shot_2012_04_25_at_3.png
25.04.2012 | 18:46
Ma jamačno je problem negdje kod providera i sve će uskoro biti u najboljem redu.
25.04.2012 | 18:53
probao vec promjeniti port u routeru i drugi cabel i nista a evo saljem i ove druge parametre...
25.04.2012 | 18:56
pa
Screen_Shot_2012_04_25_at_5.png
25.04.2012 | 18:57
ma da je kod providera onda nebi radila ni jedna druga mashina.Ali nazalost radi...
25.04.2012 | 19:07
Kaže "Cable Unplugged", dakle fizički je veza u prekidu. Ili je mahnički problem sa konektorom u Macu ili je hardverski kvar na ethernet kontroleru. Pogledaj malo vizuelno konektor jesu li pinovi u redu, u suprotnom moguće da je krepao ethernet kontroler iako se to ne događa baš često.
25.04.2012 | 19:12
upravo me toga strah iako je to onda sam nahebo....a nemam bas 5,000 kn da bih zamjenio plocu.Pa cu morati biti na airportu i to je to...
25.04.2012 | 19:36
Možeš se uvijek šlepati na USB-Ethernet adapter, a ni zamjena ploče nije nužna - popravak je uvijek opcija. Tekst na Jabučnjaku za koji dan baš o tome!
26.04.2012 | 11:18
Hi evo dana s neka promjena a nista se nije radilo na mac-u od jucer...
saljem screeanshot....ali sad je kao sve connected i skyp recimo radi ali u safariu kako se vidi u pozadini stranica nikakko da se otvori...
vrti veti ali......ne kuzim onda je valjda stvarno nesto sa ethernet controlerom ili .
Sta vi kazete..?
Prilozi:
26.04.2012 | 11:23
Jesi li probao iMac spojiti na neki drugi port na switchu? Meno ovo sve više smrdi n switch a ne na Mac problem.
26.04.2012 | 11:30
Ili je loš kontakt u konektoru
26.04.2012 | 13:57
pronao ali sito....probat cu jos jednom ugasit router pa ce mo vidjeti....
TNX
26.04.2012 | 13:59
e da ne zaboravim,nevezano uz ovaj problem....imam ext hard i spojio na com i sve pet radi
ali sam neke filove iz hdd bacio u tresh...i sada kaze da ne moze izbrisati jer Error code -36???
Mozete pomoci...
26.04.2012 | 14:40
Probaj spojiti opet taj vanjski HDD pa onda prazniti smeće.
26.04.2012 | 14:49
Moguće je da si spojen na mrežu ali nemaš internet pristup,ono limitirana konekcija kao na winsima.Skype ima neke svoje protokole koje koristi pa ga zato imaš on-line a ne možeš otvoriti niti jedan web.Znam jel tako je meni jednom bilo,doduše na windowsima.
26.04.2012 | 16:03
a probao sam ali jok...cak sam isao ponovo spojiti na windowse da widim da li imam tamo taj problem ali
ne samo tu u OS-u!
fck
26.04.2012 | 18:09
Dakle, na istom Macu, kad bootaš windowse (u virtuali ili boot camp?), ethernet radi, ali u Mac OS ne?
05.09.2012 | 16:31
Klik098 ... ako se radi o ML-u i Etherbet problemu onda je situacija ista kao i kod mene ako je o necem drugom zanemarite post...) .. nije hardver vec software, mislio sam da ce biti rjeseno sa 10.8.1 ali nije ... na ML javlja istu gresku kao i tebi... no kad restartiram stroj na 10.7.4 sve radi savršeno ... dakle problem je ML ... sve sto mi preostaje kao i tebi ako nisi nasao neko rjesenje je da budemo STRPLJIVI, jer na netu ima dosta pritužbi glede istog problema ... pozz
05.09.2012 | 19:07
Da si čitao datum njegovog posta koji je napisan prije više od 4 mjeseca,onda bi shvatio da nije mogao biti u to vrijeme na ML,nego na Lionu
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 5 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.31 Seconds

Provided by iJoomla SEO