”Nevidljivi” externi hard
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

”Nevidljivi” externi hard

02.05.2012 | 12:28
Kad sam prije godinu dana kupila novi Power Mac, iz starog (MacPro G5) sam izvadila hard, stavila ga u ladicu (ili kako se to vec zove) i na taj način ga prikopčala na novi komp. Eksterni hardovi su mi uglavnom isključeni, palim ih prema potrebi tako da sem tek jučer sam skužila da se taj hard ne može dignuti (prije par mjeseci radio je bez problema). U disk utility-ju se taj hard vidi. Uglavnom, nekon Verify-ja je ispalo da ima nekih problema pa sam kliknula Repair i dobila poruku da je popravljen (prilažen print screen). No, ni nakon restartanja taj hard se ne diže. Da li se može spasiti? Ako ne, da li se mogu spasiti bar neki podaci? U kompu imam 4 mjesta za diskove, dva su već popunjena. S obzirom da je ovaj koji ne radi iz starog Mac-a i ima na sebi sustav, da li se uopće smije staviti u komp? Ili da izvadim novi sa sustavom i stavim ovaj stari i prekopiram podatke? Jer, palo mi je na pamet, možda nešto s ladicom ne štima, a disk je ok. I da, na koji god USB da ga prikopčam, stvari se ne mijenjaju. Što da radim?

Hvala.
komp_1.jpg
02.05.2012 | 12:45
Što se dogodi ako klikneš na zasjenjeni particiju "Macintosh HD" i onda probaš "Mount" opciju u Disk utilityju?
02.05.2012 | 12:54
Dobijem poruku da se ne može dignuti. A onaj ”mount” na gornjoj traci (mislim na onaj 4. plavi gumb između burn i eject) je zajenjen i ne može se kliknuti. First Aid predlaže Repair, koji mi opet kaže da je s diskom sve ok. Što se tiče ovog što predlaže s istalacijskim diskom, imam jedan, ali nije 10.6.8 koji trenutno vrtim, nego 10.4 ili čak manje. Da probam s tim?
komp_3.jpg
02.05.2012 | 12:55
First aid predlaže...
komp_4.jpg
02.05.2012 | 13:27
Rona kaže:
Dobijem poruku da se ne može dignuti. A onaj ”mount” na gornjoj traci (mislim na onaj 4. plavi gumb između burn i eject) je zajenjen i ne može se kliknuti. First Aid predlaže Repair, koji mi opet kaže da je s diskom sve ok. Što se tiče ovog što predlaže s istalacijskim diskom, imam jedan, ali nije 10.6.8 koji trenutno vrtim, nego 10.4 ili čak manje. Da probam s tim?

Ne, to je bitno samo ako je problematični disk onaj s kojeg je dignut sistem. trebalo bi pogledati što piše u prozoru od Console.app kada pokušaš Mount koji ne uspije.
02.05.2012 | 14:09
Dobijem samo onaj prozor koji sam već stavila, dolje nema nikakvog teksta, ili nešto krivo radim??
02.05.2012 | 14:37
Jesi li pokrenula aplikaciju Console?
02.05.2012 | 15:15
Evo, jesam, nakon MOUNT dobijem

kernel jnl: disk2s3: open: journal magic is bad (0x0 != 0x4a4e4c78)02.05.2012. 12:34:13
kernel hfs: late jnl init: failed to open/create the journal (retval 0).

Što dalje?
02.05.2012 | 17:31
Nekija je pomoglo kada su isključili journaling na disku. Pokušaj to - pokreni Terminal aplikaciju i napiši:
diskutil disableJournal /dev/disk2s3

...i onda ga probaj mountati. Ako ti se na gornju naredbu požali da nemaš dopuštenje onda napravi:
sudo diskutil disableJournal /dev/disk2s3

...i upiši svoju lozinku kada te traži.
02.05.2012 | 17:37
Nažalost, nije pomoglo, javlja

An error occurred journaling the filesystem: Could not mount disk (-9954)

Postoji li drugi način?
02.05.2012 | 18:02
KOpala sam po netu, netko je predložio da napravim ”dismount” (koja je hrvatska riječ?? da ga srušim?)

sudo diskutil disableJournal force /dev/disk2s3

na što mi je odgovorio:

An error occurred journaling the filesystem: The underlying task reported failure on exit

No, tad sam ponovno pokušala s tvojom idejom

diskutil disableJournal /dev/disk2s3

i upalilo je!

Hvala puno, sad me čeka back up.
02.05.2012 | 18:30
Hura!
02.05.2012 | 19:12
A najjača fora je ta da ono što sam tražila uopće nije na tom hardu, dapače, na njemu nema niš korisnog. Koji vic, a zafrkavam se s tim dva dana. Al dobro, makar sam nešto naučila ))
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 3 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.32 Seconds

Provided by iJoomla SEO