iMac problem
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iMac problem

13.05.2012 | 00:43
Moj najnoviji iMac se zaledio.Prilikom vecerasnjeg surfanja po netu,primjetim da mi je internet spor. odem , istekam iz struje i modem i AE , i rekoh dok se sve ne restartuje zapalim cigaru na balkonu. Udjem , sjednem za iMac , kad se ekran zaledio. Znaci ne reaguje ni na mis ni na tipkovnicu. Morao sam ga ugasiti rucno pa upaliti. Sad je opet sve ok,ali imam li razlog da se zabrinem. ovo mi se nikad ni na jednom macu nije desilo.
13.05.2012 | 01:34
Možda imaš razlog, a možda nemaš. Za početak provjeri disk, a onda zavrti Hardware Test. Ako su oba okej, zaboravi cijeli događaj jer je to onda bio neki rijetki bug ili je zalutala kozmička čestica zalutala baš do tvojeg RAM-a i okrenula jedan presudan bit.
13.05.2012 | 02:28
Meni se slicna stvar desila na 1 god. starom iMacu, tj. nije se htio probuditi iz sleep-a nikakvim pritiskanjem na tipkovnicu ili misa, pa sam ga morao paliti dugim pritiskanjem na dugme. Nije mi bilo ugodno, ali to je bio jedan (za sada izolirani) slucaj, pa se nadam da mu se nesto posemerilo taj put
  • Sank
  • Moderator
  • 221
13.05.2012 | 04:10
I meni se iMac zaledio nekoliko puta. Kako se to desilo svaki put kad je bila aktivna zadnja verzija jednog programa kojeg tu i tamo koristim, vratio sam ga na stariju verziju i prestao se smrzavati.
13.05.2012 | 09:19
Zna se desiti. Meni nikad samo od sebe. Obicno neki program zaglavi i onda nikud nikam. Treba duze drzati gumb za paljenje. Obicno tome prethodi nasilno gasenje programa.
13.05.2012 | 11:11
meni se nekidan desilo kod cure na Miniju da je valjda screensaver zaštekao i Mini se nije više dao probuditi iz sleepa pa smo ga morali ručno ugasiti i upaliti.
13.05.2012 | 11:50
Je li moguce da je zbog flasha zastopao? Prije toga sam radio provjeru brzine interneta na nekoliko sajtova a za sve provjere koristi flash. Zaledio mi je na chromeu. I to dok sam restartovao modem i AE. Da li je to slucajno tako ili? Evo radim hardware test , i sinoc sam ga radio ali nisam mogao cekati pa sam otisao spavati. Jutros nisam vidio rezultate testa. Ima li gdje da se oni naknadno nadju i vide?
13.05.2012 | 13:27
Hadrware test je dobar, HD test isto. Ko zna zbog cega je.
13.05.2012 | 13:28
Usput sad vidjeh da sam premasio 1000 poruka. Cestitam
13.05.2012 | 20:35
Čemu tolikoa paranoja. S kompom je sve u redu. Program se objesio i nikou nikam, a OSX je sve snage upro u rješenje nećega što se neda riješiti.
13.05.2012 | 21:18
Ma ne boh volo da ga opet moram nositi do apple storea. Tesko i i dosadio sam im vjerovatno sa proslim.
14.05.2012 | 13:18
Jutros da se cujem sa starcima nece kame a da se upali preko skajpa. Odem na face time, tamo kaze da ne moze naci cam. Onda odem na photo booth i tamo isto upozorenje. Restartujem ga i tek onda proradi.pa hajde ti ostani miran.
14.05.2012 | 14:40
Dok je iMac pod garancijom ako treba svaki dan ga nosi u servis,ipak si dao toliko novaca i mora da radi sve kako treba
14.05.2012 | 15:59
Cim je sve ok kasnije, ja ignoriram i zaboravim.
Npr. dodjem doma prekjucer i gdja koja posprema mi slucajno upalila iMac kad je cistila, a imao je onaj "pokrivac" s kojim je kupljen zbog usisavanja i prasine. I naravno da nije maknula pokrivac, niti ugasila iMac..ja dodjem, vidim upaljen i brzoooo hladim sa limenkom..bio je toliko vruc da sam se skoro opekla. 60 stupnjeva! Zivot mi je preletio pred ocima (iMacov i moj..haha), no ohladio se i sve je ok! Phew... Inace, nije mogao "disati" pod pokrivacem koji stavljam kod usisavanja, a i bio je onaj najvruciji dan 30+ stupnjeva. Horor.

Sorry na OT
14.05.2012 | 16:41
Arya ti si jos veca picajzla nego ja. Cuj stavlja pokrivac na njega kad nije kuci. Hahahahahaha legenda si majke mi.
Saint ma dosadilo mi vise nosati. Valja 15 kila spustiti sa treceg sprata a stepenice kao da se na munaru penjes. Ipak sam sto se garancije tice miran godinu dana.
14.05.2012 | 21:27
Arya, ako nemaš, napravi HDD backup jer ti je to pregrijavanje vrlo vjerojatno načelo HDD pa ti je za očekivati da će ti crći uskoro.
14.05.2012 | 21:52
scarface32, samooo kada se usisava!
smayoo, ajd ne maljaj, neceeeee se nista desiti, ispricala sam mu se i rekao mi je da je sve ok.
14.05.2012 | 21:53
Imam Time capsule tako da ne brinem za podatke, ali iMac je skoro pa novi, pa je prosao svoju 1.temperaturu i sveee ce bit ok - smayoo, ajd napisi sad da se nista nece desiti molim te! Plizzzzzz!
14.05.2012 | 21:56
smayoo - o zastoooooo si mi to napisao? nakon sto napises da nece crci (pliz), pliz mi daj time frame koliko si mislio pod uskoro..
14.05.2012 | 22:56
ma nece mu se nista desiti.a ako se desi , imas garanciju. ja sam u zadnju godinu promijenio 5 imacova. svakom neki djavo falio. lijepo je nositi 15 kg do servisa.
14.05.2012 | 22:58
Teško je reći. Možda ti zaista neće crći. A možda ti otkaže već sutra. A možda za mjesec dana. Ovisi što je radio dok se pregrijavao, tj. koliko je roštao po disku.

Žao mi je što sam te uznemirio, ali moram priznati da je i mene ta priča o pokrivanju kompjutera uznemirila. Kakva sumanuta ideja... Da ti je Mac dijete, sad bi ti ga socijalna služba već oduzela

Ako misliš da se nešto puno prašine uskovitla kod usisavanja, nabavi gospođi vodeni usisavač, ili napravi na Macu shutdown pa ga onda pokrij.

E, da... ovaj... neće se ništa desiti, neće ti crći hard.
14.05.2012 | 22:59
arya kaže:
scarface32, samooo kada se usisava!
smayoo, ajd ne maljaj, neceeeee se nista desiti, ispricala sam mu se i rekao mi je da je sve ok.

a sto kad se usisava? ja stavim pokrivac samo kad ga nosim na servis.
14.05.2012 | 23:06
smayoo kaže:

E, da... ovaj... neće se ništa desiti, neće ti crći hard.

Valjda ili bar ne tako brzo

A da ga spakujes svaki put prije usisavanja
box.jpg
14.05.2012 | 23:51
ma meni je arya legenda. za svaki slucaj sad kupi i ventilaror da ga hladi dok je pokriven a i oduvat ce prasinu.
15.05.2012 | 01:03
Ne dao Bog ako crkne, pozivas nas na sahranu. LOL
15.05.2012 | 11:17
Hahahaha - nece crci, nece!
Hvala Smayoo, znam da nece.
A saint, dobra ideja..razmislit cu o tome, imam kutiju u podrumu.
Sto se tice pokrivaca, tu sam citala o onoj prasini kak udje u ekran i eto paranoje..jabucnjak...mda.
Trebali ste vdijet kak sam ga hladila sa limenkom Red Bulla i ispricavala mu se..hahahahaha..zena me gledala malcice cudno.
Sorry scarface sto sam ti otela temu!
15.05.2012 | 13:10
Ma tema nije bitna, vazno je da covjek nesto novo nauci. Hahahahahahah.
15.05.2012 | 19:22
26.05.2012 | 21:28
Sve je to divno i krasno ali kad gledam iz svoje perspektive koja je od servisa udaljena 300 km taj problem od 15 kg do servisa mi ne izgleda baš nešto. Upravo iz tog razloga se premišljam da li da opet uzmem Imac!
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 3 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.43 Seconds

Provided by iJoomla SEO