29.05.2012 | 10:39
Mahanje rukama po zraku ispred zaslona ne djeluje mi ništa manje zamorno od tapkanja po velikom touch zaslonu postavljenom u više manje okomiti položaj. Jedina prednost je čista površina zaslona, no nedostatak je izostanak bilo kakvog osjeta dodira. Ta navedena preciznost od 1/100 milimetra čisti je markentiški trik, jer što će biti ako ti se ruke malo tresu?
Ovo definitivno nije rješenje za crtanje, tj. slikanje na računalu jer naši pokreti su navikli da imaju i povratnu inofrmaciju dodira, jačine pritiska, otpora podloge itd.
Nije ni za tehničko crtanje u npr. Autocadu, jer takve aplikacije traže preciznost, a tko može biti toliko precizan u mahanju prstom po zraku i to npr. cijelo prijepodne?
Da ne spominjem kako je tu uvijek potrebna tipkovnica za upis mjera, udaljenosti itd.
Meni zapravo, sve to liči na lijepu igračku kojoj su neki SciFi filmovi pripremili teren da privuku zaljubljenike u novotarije tog tipa.
Dakle, premda ta stvarčica djeluje zanimljivo i pomalo magijski, ne, ne bih to naručio jer mi se definitivno ne da cijeli dan mahati rukama po zraku ispred monitora.