Evo inace sam korisnik PC-ja i svu sam video obradu dosad radio u Pinnacle-u i Premieru, no HW zahtjevi za pogon tog softwarea na PC-ju su ogromni i s druge strane, na samom PC-ju je soft prilicno nestabilan. Imao sam priliku gledati i malo probati FCP 3 i moram reci da sam odusevljen stabilnoscu i brzinom (radilo se na nekom G4 stroju)... Moje pitanje je: Koju minimalnu MAC konfiguraciju bi trebao pribaviti za vise-manje ugodan rad sa FCP-om? odmah da napomenem da za G5 nemam financijskih mogucnosti.... U MAC arhitekturu se ne razumijem skoro uopce pa se zato obracam vama. Pa sad, jel to moze biti iMac, eMac ili kojih vec sve verzija postoji i koliko bi me to otprilike (rabljeno?) kostalo...
definitivno G4 stroj ,ne ispod 1ghz... min. 1gb rama... ext hard 120gb.. mozes pogledat u malim oglasima vidia sam tamo da se prodaju neki power mac-ovi za cca. 8500 kn... inace powermac je stolno racunalo pogodno za nadogradnju...i mac ,e mac su integrirane masine u monitoru,tako da nisu bas dobre za nadogradnju.... ili si ljepo kupi neki powerbook (laptop) s slicnim karekteristikama gore navedenim...
Ja - Mac Mini, giga RAMa, 200+80+80+40 HD, OBAVEZNO 1 x widescreen LCD ili 2x 4:3 monitora. Dovoljno za sve osim Motiona, ali i za to postoji (off-the-record) rješenje.
(Naravno, Mac Mini ne može ganjati 2x4.3 monitore)
Sve je to stvar komocije i vremena. Mi smo godinama radili broadcast-stil stvari za regionalnu televiziju (pogledaj portfolio na www.kreativni.hr) i to sve na iMacu G4/700. I bio nam je bolji od Dual Pentium sustava s hardverskom Sony EditStation podrškom koji je koštao kao 10 Macova. Danas pak radimo na Dual 2.5 GHz s terabajt diska i Cinemom 30\". U konačnici proizvod može biti sasvim jednak, ali je sve pitanje komocije i vremena. A vrijeme je novac... Što više novca izdvojiš više ćeš vremena uštedjeti, a možeš raditi već i na Mac miniju.
Mac mini za to sto si do sada radio na PCju je formula. Vrti FCP, AFX, CS i sve sto bi ti jos moglo trebati.
Ubodi jos memorije unutra, uzmi FW hard i vozi, misko!
drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice [link]
drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada
Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo
Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj