Zamjenski MagSafe adapter
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Zamjenski MagSafe adapter

01.07.2012 | 20:19
Krepava mi MagSafe adapter za MacBooka, nakon samo godinu i pol, a čuvam ga, mazim i pazim k'o jabučicu oka svoga , kao i sve druge svoje nagrižene jabuke, dakle nije "do mene".

Gubi kontakt negdje desetak centimetara od metalnog dijela i zasad ga još uspijevam namjestiti i zakvačiti onom njegovom kopčicom tako da radi, ali jasno mi je da neće još dugo.

Nimalo mi se ne sviđa opcija da u nekom od naših dućana dam 700+ kn za novi adapter, a na eBayu nalazim samo rabljene originalne Appleove po prihvatljivim cijenama (a tko zna koliko bi mi oni trajali) pa me zanima ima li tko iskustva sa zamjenskim punjačima kakvi se prodaju čak i ovdje na Jabučnjaku po 250 kn.

Jesu li pouzdani? Rade li dobro?
01.07.2012 | 21:14
Popravi ga!
Kad bi meni crkavao, ja bi odrezao konektor prije tog mjesta gdje crkava i iza. Taj dio kabela (par centimetara bi bacio). Tada bi rastvorio krajeve kabela i zalemio žičice (nadam se kako su obojane).
Ja gledam to ovako, adapter je/bude crko, štetu baš i nemreš napraviti (ako ne puni, ne puni). Kako konektor ima 5 pinova 1. i 5. su GND, 2. i 4. je 16.5V, a srednji je kontrola punjenja. Znaći, nemreš bog zna kaj zeznuti. Ja zamjenski ne bi kupovao.
01.07.2012 | 21:35
I planiram to napraviti, ali tek nakon što nabavim drugi adapter. Jer kaj ako popravak u kućnoj radinosti ne uspije?
01.07.2012 | 21:51
Zasto ne bi uspjelo? Pa ne moze biti gore nego kaj je sada. Ako nabavis novi, kaj ce ti ovaj potrgani? Moze se to fino popraviti. Kupi teflonske buzire (kad ih zgrijes se stisnu) razlicitih dimenzija, odrezi, zalemi i izoliraj buzirima. Jedino mislim kako ih nema u bijeloj boji.
01.07.2012 | 21:54
NE KUPUJ kineske kopije. Meni je riknula nakon mjesec dana. Kad sam zvao prodavača preko njuškala, jednostavno me otpilio. kažem, govorim o kineskoj kopiji. Ja sam svoj popravio, meni je izvukal žica dolje kod same "kocke". Imaš na Youtube-u cijela čuda tutoriala kako popraviti postojeći.
01.07.2012 | 22:19
zabac kaže:
Zasto ne bi uspjelo?

Zato kaj nisam sigurna gdje točno gubi kontakt. Najvjerojatnije je u tih zadnjih 10ak cm pri metalnom dijelu, ali ne mora biti. Moguće je i da je na samom spoju kabela i metalnog priključka.

Pa ne moze biti gore nego kaj je sada.

Može. Zasad ovaj još radi.

Ako nabavis novi, kaj ce ti ovaj potrgani?

Za rezervu. Nakon što/ako ga popravim.

Moze se to fino popraviti. Kupi teflonske buzire (kad ih zgrijes se stisnu) razlicitih dimenzija, odrezi, zalemi i izoliraj buzirima. Jedino mislim kako ih nema u bijeloj boji.

Ček malo, idem sad guglati kaj su to buziri, a onda idem pozvati bolju polovicu i poslati ga sutra po buzire (pritom se praveći da sam oduvijek znala što su to buziri).

P.S. Nađoh bijeli bužir u Chipoteci. Svašta čovjek nauči na Jabučnjaku.
01.07.2012 | 22:43
Nakon ponovne pomnije inspekcije, čini se da je problem ipak tik ispred onog šireg gumenog dijela prije alu priključka. Vidi se i jedva zamjetno vanjsko oštećenje kabela pa je krivac najvjerojatnije mačak (prasac iz porodice glodavaca ).

Eh, sad, tu će biti malo teže izvesti popravak, čini mi se.

01.07.2012 | 23:30
Ali pod hitno nešto napravi, ja sam imao punjač koji je malo držao malo ne i tako sam ga namiještao neko vrijeme dok se jedan dan nije počelo dimiti iz njega. Čak sam bio kod nekih klijenata i taj dio kabla gdje se dimilo je napravio finu fleku na stolu, a mislim da je čak i jedna iskrica frcnula. Sva sreća da sam bio odmah do i fino ga isčupao iz zida prije nego što je napravio veću štetu.
01.07.2012 | 23:38

Možda me mačak pokušava ubiti?
02.07.2012 | 08:08
Ovo bu problem. Dosta je blizu.
Preporuka je kupiti preko oglasnika adapter koji je izgorio i obično ga se prodaje za male novce. S njega iskoristiti kabel.
U dučanim aelektromaterijala se prodaju teflonski bužiri. Imaju svojstvo kad uh se zagrije onda se skupe (obično su deklarirani FI8-Fi4 - imaju promjer 8mm, a kad ih se zgrije s upaljačem recimo, onda se skupr na promjer 4mm > ovo je samo primjer).
To je meni zgodno za krpanje kabela jer taj bužir nakon tretmana postane dosta kruti i ne dozvoljava novom spoju žica ponovno pucanje.
02.07.2012 | 16:01
Malo teže DA, ali ne i nezvedivo. Najbolje je da odneseš adapter nekom stričeku koji ima bar malo iskustva sa takvim stvarima, i on ti to bude bez problema rješio. Jer ak radiš sama, i zezneš, jednostavno nemaš više žice za štukanje. A sam metalni dio spajati - nemoguća misija.
Dakle, nađeš nekog električara, nabaciš par "migova" i rješiti će ti to za 2 pive!
02.07.2012 | 16:32
Zdravac kaže:
Najbolje je da odneseš adapter nekom stričeku koji ima bar malo iskustva sa takvim stvarima, i on ti to bude bez problema rješio. Jer ak radiš sama, i zezneš, jednostavno nemaš više žice za štukanje. A sam metalni dio spajati - nemoguća misija.
Dakle, nađeš nekog električara, nabaciš par "migova" i rješiti će ti to za 2 pive!

Ako hubby ne sredi stvar, sve si mislim da lijepo odnesem punjač Marku u iServis pa mi ne trebaju "migovi" i pivce.
Jer bojim se da je vrijeme kad su mi stričeki električari obavljali sitne popravke za par "migova" i pivu davno prošlo. Sad mi kažu "gospođo" i "vi".
02.07.2012 | 18:04
To je zbog teške situacije ili godina? LOL
02.07.2012 | 20:29
zabac kaže:
To je zbog teške situacije ili godina? LOL

Ha čuj, biti u mojim godinama je i samo po sebi teška situacija, tak da je odgovor na oba pitanja "da".
02.07.2012 | 21:44
16.07.2012 | 23:07
miomika kaže:
NE KUPUJ kineske kopije. Meni je riknula nakon mjesec dana. Kad sam zvao prodavača preko njuškala, jednostavno me otpilio. kažem, govorim o kineskoj kopiji. Ja sam svoj popravio, meni je izvukal žica dolje kod same "kocke". Imaš na Youtube-u cijela čuda tutoriala kako popraviti postojeći.

A zašto kupuješ s Njuškala što sam možeš kupiti s E-baya? Mene još nikad nijedan prodavač s E-baya nije otpilio. Jednostavno - E-bay je tako organiziran da im se to ne isplati.

Ja sam kupio kinesku kopiju na E-bayu prije 2 godine, koristim je svaki dan po nekoliko sati (stoji mi doma u dnevnoj sobi, trajno uštekana) i radi super još uvijek.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 4 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.32 Seconds

Provided by iJoomla SEO