17.07.2012 | 13:43
smayoo kaže:
Pisali smo već o ovom nekoliko puta. Inače, i ja sam nedavno kupio bateriju s E-baya. Nakon 2 mjeseca baterija je počela zezati (povremeno bi se izgubio kontakt - Mac bi se ugasio ako nije bio na punjaču - i onda još tjedan kasnije nije se više htjela napuniti do kraja - pisalo je nešto kao 80% i predviđeno vrijeme još 100 sati za punjenje). Pisao sam prodavaču i bez riječi je rekao da mu je pošaljem natrag (ispuniš carinsku deklaraciju da je to povrat pokvarenog uređaja, običnom poštom šalješ, dođe nekih 30 kn) i mailam scan papirića od pošte te da odmah šalje drugu, bez da čeka da mu ova stigne. Druga baterija je stigla za 10 dana. I za sad radi dobro.
tinyurl.com/d3qx7wg
Evo i ja sam danas dobio bateriju, narucio sam ovu, dosla je za 12 dana, identicna kao originalna, do zadnjeg slovca, kineskog znaka i fonta.
Tj, to je za macbook pro 5.5 koji ima 60 Wh, a ova koja je dosla je zapravo za 7.1 koji je 63.5 Wh, al je sve ostalo isto, prepozna novi kapacitet. Cycle count je 1, health nakon kalibracije 98%. Sad cemo vidjet jel ce trajat ko i dosadasnja koja se napuhnula nakon 780 cycleova. Do nekih 750 je bila na preko 85% kapaciteta, pa je pocela padat na cca 78%, i dalje je lijepo drzala, ali sam dobio service battery poruku koja je onda samo stajala tako par mjeseci, kad su poceli problemi s touchpadom, jer ga je baterija tocno stiskala odozdo.
Nije bilo poreza i carine, tako da je zapravo vrlo jeftino, manje od 350 kn.