Thunderbolt Cinema na mini display port
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Thunderbolt Cinema na mini display port

25.07.2012 | 13:29
Kupio bi novu cinemu sa thunderboltom, ali surfajuci netom skuzio sam da je nemogu spojiti na mini display port (MBP 2009). Da li je to istina ili netko ima asa u rukavu?
Da li to znaci da komp star dvije godine vise nije kompatibilan sa novim monitorom i da mogu ga baciti u smece?

Hvala svim na odgovorima
25.07.2012 | 13:35
Baciti u smeće? Pa kupi jedan do tisuću monitora koji ima DVI ulaz.
25.07.2012 | 14:00
to mi je jasno, ali ideja da nesto sto je prije 2 godine bilo hit sada za smece je jadna.

Ja bi htio 27" monitor koji lici na nesto i jos ima dobru sliku, za sto sam siguran da cinema ima.
I da ne trebam kupovati dual DVi adapter koji kosta 800kn.
25.07.2012 | 14:41
Kupi polovnu Cinemu
25.07.2012 | 16:22
Kolko vidim još ima starih 27" Cinema na lageru, samo što su iste cijene kao i Thunderbolt
www.finder.hr/proizvodi.cfm?id=3943
25.07.2012 | 17:30
Zar ne prodaju obje Cuneme?
  • mileni
  • Posjetitelj
25.07.2012 | 17:32
Opcenito ne vidim smisao Cineme monitora osim u estetici. Cjenovno je dosta skuplji od Della, iako nisu iste kvalitete po prikazu slike. Dell je tu jaci. Znam da ce me mnogi napast radi ovoga, no jbg, radije dam 4000kn i prodjem sa boljim prikazom slike (ipak bi to trebala biti glavna odlika monitora?), nego 7500kn+ za ljepsi monitor, ali losiji prikaz slike.
25.07.2012 | 21:32
mileni kaže:
Opcenito ne vidim smisao Cineme monitora osim u estetici. Cjenovno je dosta skuplji od Della, iako nisu iste kvalitete po prikazu slike. Dell je tu jaci. Znam da ce me mnogi napast radi ovoga, no jbg, radije dam 4000kn i prodjem sa boljim prikazom slike (ipak bi to trebala biti glavna odlika monitora?), nego 7500kn+ za ljepsi monitor, ali losiji prikaz slike.

Jedino kaj dell ne kosta 4000 kn nego 5400kn + dual dvi adapter = 6200 kn sto bas i nije malo.
A sad da li je slika bolja ne znam, niti bi htio isprobavati za 6200 kn.
25.07.2012 | 21:33
mileni kaže:

Ubij me, no nisam našao jeftinog della a da ima BOLJI prikaz slike od Cineme. To ću prizanti samo EIZOu i La Cie možda, al oni su duplo skuplji od Cineme... Dell, how yes no
  • mileni
  • Posjetitelj
26.07.2012 | 01:57
Tito kaže:
mileni kaže:

Jedino kaj dell ne kosta 4000 kn nego 5400kn + dual dvi adapter = 6200 kn sto bas i nije malo.

www.telebit.hr/Monitor-Dell-27--U2711--2...IPS/p/764471830.aspx

Mini dp to dvi i/ili htmi = 90kn. Toliko sam ja barem isti platio. I ne, naravno da nije (smijesno preskup) Appleov adapter. Imas ih dosta po zagrebu, lako se snadjes.
A da je prikaz slike bolji, je. I to se dosta osjeti. Ako te zanimaju detalji, javi pa napisem dosta o tome. Malo sam "bolestan" po pitanju monitora, tocnije jako zahtjevan. Dok sam sam sebi sastavljao PC konfiguracije dugo je trajalo. Po barem mjesec dana. Pola toga vremena bih utrosio na potraznju najkvalitetnijeg monitora za novce koje mogu dati za isti. Cinema osim izgleda ni u kojem slucaju ne moze konkurirati Dellu ovdje
  • mileni
  • Posjetitelj
26.07.2012 | 02:03
Vanjuška kaže:
mileni kaže:

Ubij me, no nisam našao jeftinog della a da ima BOLJI prikaz slike od Cineme. To ću prizanti samo EIZOu i La Cie možda, al oni su duplo skuplji od Cineme... Dell, how yes no

Jeftin? Meni cca 4500kn nije jeftino. EIZOu je van konkurencije, tu nemamo sta raspravljati. No Dell je jeftiniji i kvaliteniji od Cineme. Cinema ima prednost samo u ljepsem kucistu, nista manje, nista vise. Zanimljivo je da im je unutrasnjost dosta slicna, no Dell koristi novije i naprednije komponente. Iste one koje ce navodno Apple ugraditi u sljedecu Cinemu. A jeftiniji. Isto kao I titu, ako te zanima vise, mogu se raspisati, ali sve vrlo lako i izguglas. No ako zelis, sutra se rado raspisem, nije nikakav problem
26.07.2012 | 04:29
mileni kaže:
Isto kao I titu, ako te zanima vise, mogu se raspisati, ali sve vrlo lako i izguglas. No ako zelis, sutra se rado raspisem, nije nikakav problem

Ako ti nije problem, svakako napiši, nisam neko vrijeme pratio tehnologiju, više ni ne znam što je aktualno sad, brijem da je još uvijek ISP matrica... S druge strane mislim da Cineme već dugo nemaju TN matricu u sebi, tako da... Zanimalo bi me, a vjerujem i ostale malo više o temi...

Ali uzmi moj primjer - trebao sam monitor za po doma, kad bi išao raditi na svom Airu - i uzeo sam Thunderbolt display, baš zbog te njegove lakoće spajanja i jednostavnosti. I nije mi žao, stavim Aira na stol, uštekam dva kabla, svaki sa svoje strane i imam svoje Firewire diskove, USB periferiju i prekrasan 27" ekran... Nijedan Dell ni ostali mi ne nudi te opcije, nažalost...

Za one kojima je HDMI važan da mogu spojiti konzole za igranje ili slično, to je druga priča - meni je prvenstveno prekrasan ekran i njegov hub priključaka u ovom slučaju bio najvažniji.

Ista je stvar bila i kad sam uzimao 30" monitor za u ured - Dell je bio jeftiniji, no nastranu ružnoća i previše priključaka i kablova, radije sam uzeo ACD i nisam zažalio... Prije njega sam imao 23" ACD, a prije njega 2x22" ACD... Svi oni i dalje rade, bez ijednog kvara, što se za Dell nikad ne bi moglo reći... I to je IMHO ona stara, koliko para toliko muzike...
26.07.2012 | 10:22
mileni - na koji ti je komp spojen dell?
  • mileni
  • Posjetitelj
26.07.2012 | 11:32
@Tito
Na iMac mid 2010 trenutacno

@Vanjuška
Evo da popijem kavicu i pojedem pa stize post.
  • mileni
  • Posjetitelj
26.07.2012 | 12:22
Evo par razloga zasto sam ja osobno odabrao Dell umjesto ACD:

1) Postolje
Kod Della isto podesavam kako meni odgovara. ACD je tu dosta ogranicen, jer vise se islo na dizajn nego li na prakticnost.

2) Cijena
Gotovo duplo jeftiniji Dell a bolji prikaz slike. Glavni i osnovni razlog kupovine.

3) I jedan i drugi koriste prakticki iste tehnologije...
No Dell koristi noviji/bolji LG LM270Q2, dok Apple Cinema Display koristi LG LM270Q1. I da, morao sam ovo izguglati, jer tko normalan bi zapamtio ovakav podatak?

No to nije jedina razlika. I jedan i drugi koriste naravno IPS matricu, no najveca razlika je u mozda i najbitnijem segmentu kod monitora. ACD koristi LED kao pozadinsko osvjetljenje i tu sam se poprilicno razocarao u Apple. LED osvjetljenja koriste IPS monitori od cca 1200-2000kn, a ne skupocjeni monitori poput ACD. LED osvjetljenje + glossy ekran = osjetno losija slika nego kod konkurencije (iako mene osobno glossy ne smeta).

S druge strane Dell koristi CCFL kao pozadinsko osvjetljenje. Bit cu iskren ovdje, ne sjecam se tocno zasto je CCFL toliko bolji, no znam da je. Citao sam, ali naravno i zaboravio. Sve sto se sjecam je da CCFL daje osjetno bolji i realniji prikaz tona boja. Ovo se vrlo lako provjeri i uzivo. To je osnovna razlika koje se vrlo dobro sjecam, ostatak vrlo lako sami izguglate

Zasto Apple nije isao na CCFL iako isti nije nista skuplji od LED-a? Iz jednostavna razloga:
CCFL = dodaje malo na debljini monitora. LED = tanji monitor. Dakle kod ACD najvise se gledalo na dizajn, tek onda na kvalitetu slike. Kod Della je suprotna situacija.

Uzivo pogledati ova dva monitora jedan pored drugog je ipak uvjerljivo najbolja usporedba. Dell ne gubi na prikazu boja cak ni iz "najcudnijih" kutova gledanja. ACD ipak gubi.

Sto se tice konektora, Dell ima DP port u sebi. Nema TB istina, no dockovi su dosta jeftini pa tu ne vidim nekog veceg problema
26.07.2012 | 12:43
O monitorima nemam pojma u smislu kvalitete slike (meni jednako dobro izgleda slika i na običnom LG-ju od <1000 Kn), ali o rasvjeti ponešto znam (struka), pa mi ipak malo fali argumentacije na temu "CCFL je bolji od LED" (tim više što je tvoj argument "ne sjećam se zašto je bolji, ali znam da je" ). CCFL je starija tehnologija (bitno starija!), jeftina da jeftinije ne može, i ne znam po čemu je to (osim po cijeni) bolja od LED. Po spektru sigurno - ne - jer bijeli LED ima spektar dosta bliži prirodnom, dok su na fluo cijevima morali dugo dugo (desecima godina) mućkati taj premaz da bi dobili išta makar približno kao prirodnu svjetlost. Da ne zaboravimo i stroboskopski efekt - CCFL uvijek ima, makar i neprimjetno - treperenje, koje očima škodi čak i ako mozak to ne primjećuje.

Hoćemo li dalje? Energetska efikasnost - LED je čak i nešto štedljiviji od CCFL. Opasan otpad. Fluo cijevi su opako, über opasan i otrovan otpad.
  • mileni
  • Posjetitelj
26.07.2012 | 13:05
Istina, LED je "zeleniji", manje trosi (iako i nije neka velika razlika) i opasan je otpad. No ne slazem se da LED ima spektar blizi prirodnom od CCFL-a. Bas iz tog razloga CCFL je i dalje u upotrebi, posebice kod "profi" monitora. LED ima veci brightness za one koji stvarno zele da im monitor bljesti. LED je prije bio skuplji, sad je cijena prakticki ista i za LED i za CCFL.

Nije moja struka rasvjeta. I iskreno sam gore napisao da sam sve specifikacije zaboravio. Mogu ih izguglati da se prisjetim, no cemu to kad svatko ovdje ima pristup googleu?
A to sto je neka tehnologija starija ne znaci nuzno da je losija. Posebice ne u ovom slucaju. Blinkanje je vrijedilo za stare CRT monitore, no o kakvom blinkanju pricamo kod CCFL LCD-a ? Isto ne postoji, kao ni u slucaju LED blacklighta.

No za sladokusce najbolje je uvijek sve vidjeti na licu mjesta. Koristim Dell monitore dugi niz godina, na racun toga nisam ACD odmah kupio. I nisam pogrijesio. Citajuci reviewove Dell je u prednosti po kvaliteti prikaza slike. CCFL je jedan od razloga, skupa sa novijim panelom od LG-a. No najbolje je sve vidjeti uzivo, kao i uvijek, jer ne odgovara svakome isto. Otisao sam u Links, Dell monitor provjerio na licu mjesta i odluka je bila vise nego lagana.

Da sam neki strucnjak = nisam. No volim citati i volim kupiti najkvalitetniji monitor za novce koje si mogu priustiti. A ACD je precijenjen. 7500kn vs 4800kn, pa sve da je i ACD bolji 5%-10% nije isplativo. No nije ni bolji. Dapace. Ali da je ljepsi - je. No ljepota kad je monitor u pitanju meni osobno nije ni malo vazna. I ne vrijedi tih 3000kn vise
26.07.2012 | 14:59
Ne mislim a priori da je neka tehnologija lošija zato što je starija. To sam naglasio samo zato što si ti napisao da je Dell opremljen novijom tehnologijom.

Treperenje je kod CRT bilo vidljivo. Kod CCFL nije vidljivo, jer je frekvencija prevelika pa mozak to ne percipira, ali se zjenica oka stalno pokušava prilagoditi i zato se oko više umara. Treperenje kod CCFL postoji jer se za pobudu CCFL koristi izmjenični napon visoke frekvencije (fluo lampa ne radi na istosmjernu struju). Zato ti treba inverter. LED, s druge strane, radi na istosmjernu struju pa nema treperenja.

Što se tiče spektra, CCFL spektar je uvijek "čupav" - ima izraženih 4-5 špica na određenim frekvencijama i te su boje puno jače izražene od ostalih, pa se to na monitorima kompenzira različitim intenzitetom pixela ovisno o boji. LED spektar nema takve špice i utoliko je sličniji sunčevom svjetlu. Iako, po samom obliku spektralne ovojnice, ni LED, ni CCFL nisu toliko blizu kao halogena lampa.

(BTW, sad mi se čini kao da smo već jednom na sličnu temu diskutirali tu na Jabučnjaku, samo se onda radilo o nekoj profi lampi za tiskare, ili tako nešto? - Dakle, netko mi je demonstrirao da postoji fluo lampa s vrlo vjernom reprodukcijom spektra, ali radilo se o takvoj nekoj profi stvari, drama skupoj, a ne o LCD backlightu).
  • mileni
  • Posjetitelj
26.07.2012 | 15:41
smayoo kaže:

(BTW, sad mi se čini kao da smo već jednom na sličnu temu diskutirali tu na Jabučnjaku, samo se onda radilo o nekoj profi lampi za tiskare, ili tako nešto? - Dakle, netko mi je demonstrirao da postoji fluo lampa s vrlo vjernom reprodukcijom spektra, ali radilo se o takvoj nekoj profi stvari, drama skupoj, a ne o LCD backlightu).

Sjecam se cak i ja te teme, iako osobno u njoj nisam diskutirao. Ako se ne varam to je ona tema gdje ekipa koristi lampe iz monitora pa im koristi kao izvor svjetla na vecer umjesto standardnog osvjetljenja u sobi?

Sto se tice ostatka rasprave, nemam doslovno sta dalje za reci. Dal CCFL trepteri a da mi to ne mozemo vidjeti? Vjerovat cu ti na rijec, jer nisam dovoljno upoznat sa temom. Pod novije tehnologije mislio sam na LG-ov panel gdje Dell koristi noviji od ACD-a. Posto sam oba monitora uzivo vidio, mogu bez imalo suzdrzavanja reci da Dell ima kvalitetniji prikaz slike. Naravno, ovo je subjektivan dojam, i vjerojatno varira od osobe do osobe. No isto tako su cinjenice da na reviewovima dell dobiva fantasticne ocjene, bolje od ACD-a.

Ako zanemarimo tehnicku stranu price, meni kod ACD-a ni malo ne odgovara postolje. Ne mogu monitor podic/spustit kako mi odgovara, a niti zaokrenuti isti. No sve su to sitnice naspram cijenom, koja je sve samo ne opravdana. Oko 700$ dodje ovaj Dell u SAD-u, dakle nije neka veca cijena kod nas. Oko 900$ dodje ACD ako se ne varam. A pogledaj cijene kod nas. Presmijesno.

Ne znam za monitor na iMac-u, imam "27 mid 2010 verziju. To je jedino sto trenutacno mogu usporedit, jer Dell koristim cesto kao secundary na iMac-u. Ponekad ovu "27 verziju, no najcesce "23 Dell. Dell jednostavno ima "prirodniji" prikaz od mog iMac-a, a isti dojam sam imao i prilikom kupovine kada sam uzivo provjeravao i ACD
26.07.2012 | 17:13
Dobar LCD s CCFL je bolji od loseg LCD-a s LED-om.
Tesko je kod izvora svjetlosti govoriti o dvevnom svjetlu koje ovisi o doba dana i doba godine. Meni bijeli LED vuce na vise na plavkast nego na zuckast svjetlost. Uzrok je jer se ustvari radi o plavom ili UV LED-u s fosfornim slojem. CCFL im jos gori spektar i ni jedno ni drugo nije sretno rjesenje. Pitanje je je li CCFL jeftiniji (odnos kvalitetnog CCFL-a i kvalitetnog LED-a).
Prvi mora imati posebno napajanje koje nije nesto upravljivo, dok LED ima upravljivo napajanje. KED je moderan, upravljiv, jeftin i cool.
E da, CCFL se treba grijati a LED je cool stalno. LOL
26.07.2012 | 17:24
mileni kaže:
Tito kaže:
mileni kaže:

www.telebit.hr/Monitor-Dell-27--U2711--2...IPS/p/764471830.aspx

Mini dp to dvi i/ili htmi = 90kn. Toliko sam ja barem isti platio. I ne, naravno da nije (smijesno preskup) Appleov adapter. Imas ih dosta po zagrebu, lako se snadjes.

Ma koji to za 90 kn da podrzava dual link i 2560x1600?
  • mileni
  • Posjetitelj
26.07.2012 | 17:39
Nije dual link, vec obicni dp to htmi kabel. A rezolucija ne ovisi o kablu, barem ne u ovom slucaju.
26.07.2012 | 17:42
Cinema se još prodaje jer se Th ne može spojiti na MacPro koji ima grafičke s mini Display Portovima i imat će ih dok se ne počnu izbacivati grafičke s Thunderboltom. Već sam imao slučaj da su ljudi kupvali Th monitor pa onda svatili da im ne radi na MacProu pa su ga vraćali natrag i tražili zamjene za LED Cinemu a naravno da nisu tražili savjet nit su htjeli reći za što im treba.

Što se tiče usporedbe kvalitete prikaza IPS monitora evo link na jednu detalju recenziju
www.anandtech.com/show/4832/the-apple-th...olt-display-review/5

Moj zaključak je da LED pozadinsko osvjetljenje smanjuje paletu boja tako da je za prepress još bolji kvaliteti IPS s dobro raspoređenim lampama. Kvalitetni LED raspoređen iza cijele površine monitora a ne samo na rubove s refleksnom folijom iza monitora košta ki sv. Petra kajgana. Philips to ugrađuje samo u HDTVe serije 9.
26.07.2012 | 18:28
Cjene padaju, a i dalje ce padati.
26.07.2012 | 22:33
mileni kaže:
Nije dual link, vec obicni dp to htmi kabel. A rezolucija ne ovisi o kablu, barem ne u ovom slucaju.

Cek cek.

Lijepo pise u specifikacijama U2711 da ne moze radit na nativnoj rezoluciji preko HDMIa.

support.dell.com/support/edocs/MONITORS/...Optimal%20Resolution

A to onda nije to.
26.07.2012 | 23:03
Ja sam isto cuo za situacije kad obican mini display port to dvi adapter nije radio.
mileni - na kpojoj rezoluciji imas Della?
26.07.2012 | 23:28
Tito kaže:
Ja sam isto cuo za situacije kad obican mini display port to dvi adapter nije radio.
mileni - na kpojoj rezoluciji imas Della?

miniDP na single link DVI ne radi sigurno u nijednoj kombinaciji za 2560 monitore.

Zato mi je i cudno ovo za HDMI, pogotovo sto dell tvrdi da to ne radi na tom monitoru.
26.07.2012 | 23:41
Wikipedia kaže da HDMI 1.4 podržava 2560x1600p75 preko single linka, pri 24bit/px.

en.wikipedia.org/wiki/HDMI
26.07.2012 | 23:57
smayoo kaže:
Wikipedia kaže da HDMI 1.4 podržava 2560x1600p75 preko single linka, pri 24bit/px.

en.wikipedia.org/wiki/HDMI

Ma ok je to.

Ali, tko zna kakav je HDMI u miniDP izlazu na macovima. Sumnjam da je 1.4.

A i stvar je da monitor nema 1.4 ulaz i da, po proizvodjacu, ne podrzava WQHD rezu na HDMI ulazu.
  • mileni
  • Posjetitelj
27.07.2012 | 00:08
P tko koristi HDMI utor? iMac spojen na dell preko miniDP to DP porta, jer Dell ima DP port.
Kad je spojen preko PC-a, onda je spojen DVI utorom. Iako sam upravo sad iz znatizelje isprobao i HDMI utor. I uredno prikazuje 2560 x 1440 rezoluciju i preko HDMI-a. Mada osobno uvijek idem na DVI opciju.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 4 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.53 Seconds

Provided by iJoomla SEO