03.08.2012 | 18:43
evo, ja ti mogu dati neke KONKRETNE informacije temeljem iskustva. Imam air, 1.7 Ghz i5, 13" sa 256 Gb SSD i 4 Gb rama.
Stroj radi ko munja, posebno pod ML-om! Da, 10.8 ga je dodatno ubrzao. Na njemu surfam, pišem, provjeravam mailove, ali i vrtim i CS4 suite (indesign, PS i Illustrator). Da odmah naglasim, U CS-u ne radim, nego samo provjerim i eventualno dodam potpise ili nekaj slično. Istovremeno mi znaju biti otvoreni Indesign, Bean, Safari, Mail i iChat (Messages u 10.8) i sve radi bez ikakva problema.
SSD disk je nešto posebno. Lakoća instaliranja, brzina otvaranja i kopiranja; ko da si cijeli život crtal s ugljenom i naučil se da ne zamuljaš papir pazeći stalno, a onda ti netko pokloni set od 58 flomastera i sve se promijenilo preko noći.....
Portabilnost? Prošao samo scila i haribde od Salona u Frankfurtu, Ženevi i Parizu i nacukal se prvo powerbooka titanium 15", pa powerbooka G4 12" i nakon njih je air iz raja poslan....
Dakle, vjeruj mi, air, posebno jači, dovoljno je jak za sve. I 4 Gb rama je dosta. Ako ne budeš baš u photoshopu obrađival 78 fotki u RAW-u od 14Mpixa, dosta je.
A lakoća nošenja, brzina dizanja i sve ostalo, to je nova dimenzija.....
Air rules!