05.08.2012 | 11:21
Postovani forumasi,
Zamolio bih Vas za pomoc.Potreban mi je novi magsafe 85W adapeter za macbook pro, no imam dvojbi oko kompatibilnosti istog. Posjedujem stari macbook pro mid 2007 15.4-inch: 2.2GHz (MA895LL). Do sada sam koristio adapter s T konektorom, pa sam sada u dilemi da li mogu biti miran i kupiti "novi" adapter s L konektorom? Jucer sam zvao Applov support(1-800-MY-APPLE) i javila se zena koja "misli" da je kompatibilan L konektor s mojim macbook pro modelom. To mi nije bilo dovoljno pa sam nastavio traziti no što sam vise pretrazivao na netu sve sam vise bio zbunjen: pola izvora koje sam nasao su navodili da moze, dok je druga polovina tvrdila da ne može. Evo nekih izvora:
support.apple.com/kb/HT2346
Ako sam dobro shvatio "L adapter" ide samo na unibody modele, dakle ne može.
discussions.apple.com/thread/2448955?start=15&tstart=0
forums.whirlpool.net.au/archive/1857183
www.welovemacs.com/6615474.html
(*
This new Apple design does not work on the non unibody machines. You can still use the older 85w "T" style connector adapters.)
store.apple.com/us/product/MC556LL/B
(Yes for Unibody, No for older MBP's )
"
Own Early 2008 MBP and Late 2009 MBP.
Works on the unibody, does not on my early 2008.
The port on the new MacBooks are smaller and more shallow, this charger reflects this change and will not make contact with older ports found on non-unibody.
Buyer beware, save yourself the hassle and find an 'I" MagSafe charger if you have a non-unibody."
S druge strane na eBay-u sam nasao citav čopor prodavača koji nude adaptere s L konektorom za koje tvrde da su kompatibilni sa starim macbook pro modelima.
Molio bih,
najiskrenije i najponiznije da neko ko ima informaciju odgovori, linkove sam naveo samo iz jednog razloga a to je da pokazem da sam se trudio na nadjem informaciju, i da uprkos tome nisam siguran u odgovor na pitanje koje je naznaceno na pocetku poruke.
Pitao sam na nekoliko foruma, no svi ignorisu pitanje jer je ovo "noob" pitanje i ne smatraju vrijednim napora da daju odgovor. Uskoro mi stize neka rodbina iz Kanade i ako ne budem imao odgovor moracu da narucim dva adaptera jedan novi L i jedan polovni T (ne moze se kupiti od Apple: ne prodaju stari) kako bih bio siguran da će bar jedan adapter biti kompatibilan.
Hvala Vam i oprostite na dugoj poruci.