Apple remote, stari - novi
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Apple remote, stari - novi

06.08.2012 | 10:24
Radi li stari Apple remote (plastični bijeli) na novim macovima sa kojima se taj daljinac više ne isporučuje?
06.08.2012 | 10:42
S minijem (NVidia 9400) uz koji nije došel daljinski radi. MBair nisam probal.......
06.08.2012 | 11:25
Djuro genijalac kaže:
S minijem (NVidia 9400) uz koji nije došel daljinski radi. MBair nisam probal.......

Baš me za Air i zanima! Nadam se da će se neki od vlasnika javiti. Dakle, kombinacija: stari daljinac i novi Air.
Hvala!
06.08.2012 | 11:36
Bum ti probal kad doma dojdem. Iako, znaš da od Liona nema više onog, kak se zove programa za pregled i skrolanje po kompu muzike, fimova i itd.....
Skroz sam zblokal, nemrem se sjetit kak se zove, showview?
06.08.2012 | 12:12
Front Row
06.08.2012 | 12:45
Racunalo mora imati infrared receiver kako bi Apple remote funkcionirao.

iMac se jos uvijek isporucuje snjima ali za laptope vise nisam siguran. Macbook Air (mid 2011) znam da ga nema, stoga i ne funkcionira daljinski.

A umjesto front row-a postoje odlicni i besplatni programi: Plex i XBMC (xbox media center) koji takodjer podrzavaju Apple remote.

Umjesto Apple remote, u slucaju da imas smartphone, postoji cijeli niz app-ova koji omogucuju remote funkciju.
06.08.2012 | 14:33
Hvala @Djuro genijalac. Javi rezultat.

@jiggs Upravo sam zato i pitao jer mislim da novi remote komunicira sa macovima putem blutootha tj. (koliko mi je poznato) na novim prijenosnim macovima nema više infrared recievera pa pretpostavljam da stari remote više neće raditi

BTW isprobao sam upravljanje Keynoteom putem aplikacije na iPhoneu. To uredno radi. No, za listanje stranica u Keynoteu nije mi previše praktično držati iPhone u ruci i radije bih imao pravi daljinac. Kako mi se čini morat ću posegnuti u džep
06.08.2012 | 14:51
Za bluetooth opciju nisam cuo...

Na Apple Store pise pod napomenom da je za macove potreban infrared receiver.

store.apple.com/us/product/MC377LL/A#overview
06.08.2012 | 15:33
jigss kaže:
Za bluetooth opciju nisam cuo...

Na Apple Store pise pod napomenom da je za macove potreban infrared receiver.

store.apple.com/us/product/MC377LL/A#overview

Ovo sa blutoothom je bila moja pretpostavka budući da tako (uz wifi) radi aplikacija na iPhoneu. U međuvremenu sam našao ovaj podatak koji kaže da (gotovo!) svi macovi imaju IR reciever http://bit.ly/Q33vNK

To bi moglo značiti da stari remote radi (ako je upotrijebljena tehnologija ista).

BTW nisam tehnički potkovan tako da sve moje zaključke treba uzeti cum grano salis.

Čekam da mi @Djuro genijalac javi radi li mu stari remote na Airu.
06.08.2012 | 16:06
Sori ako nisam prije odgovorio:

imam stari (bijeli) remote od iMaca 7,1 i probao sam ga spojiti na Macbook Air (mid 2011) i nije islo...

06.08.2012 | 16:34
jigss kaže:

imam stari (bijeli) remote od iMaca 7,1 i probao sam ga spojiti na Macbook Air (mid 2011) i nije islo...

I mislio sam da će tako biti
Hvala ti.
06.08.2012 | 16:59
jigss kaže:

Kako se to proba 'spojiti' remote na racunalo?

Koliko ja znam, barem ona 2 koja imam, plasticni i metalni, oba su IR, i zapravo funkcioniraju identicno.

Podrzavaju ih svi MBPovi, MBovi do unibodya, i to je to.

E da i ovaj novi rMBP ne podrzava.
06.08.2012 | 17:52
Da, moze se upariti daljinski s kompom. To znaci ako imamo dva i vise MAC-a u sobi, tada svaki daljinski moze biti za samo jedan komp, a ne dase mjesaju medjusobno.
Uparivanje jedino ne radi s iPhone/Pod/Pad dockom. On radi uvijek.
06.08.2012 | 17:57
@ lukarak

krivu sam rijec upotrijebio: nije spojiti nego spariti...

Ali to je potrebno raditi ako komp ne prepoznaje daljinac (a ima naravno IR receiver)

support.apple.com/kb/HT1619?viewlocale=en_US&locale=en_US
06.08.2012 | 17:57
DrAle kaže:
jigss kaže:

I mislio sam da će tako biti
Hvala ti.

Evo, upravo probah. MBAir stoji glup ko stup dok ja klikam s daljinskim. Kako nema Front Rowa (fala Smayoo!), dignul sam iTunese koji bi morali raditi (play-pause, glasnoća itd..) ali nula bodova......
06.08.2012 | 19:13
Hvala @Djuro genijalac
12.08.2012 | 16:24
Baš sam isprobao na svom MacBook Pro 8,1 i nije reagirao ništa sve dok nisam skinuo kvačicu sa: Disable remote control infrared receiver koji se nalazi pod: System Preferences-Security & Privacy-FileVault-Advanced. I sada radi bez problema.
12.08.2012 | 18:48
Gotovo, već sam naručio novi.
13.08.2012 | 08:59
Renzo kaže:
Baš sam isprobao na svom MacBook Pro 8,1 i nije reagirao ništa sve dok nisam skinuo kvačicu sa: Disable remote control infrared receiver koji se nalazi pod: System Preferences-Security & Privacy-FileVault-Advanced. I sada radi bez problema.

Ne moras na FileVault, Advanced izbornik nema veze s tabom koji je selectan u Security & Privacy.
13.08.2012 | 10:07
Da, u pravu si.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 5 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.35 Seconds

Provided by iJoomla SEO