23.08.2012 | 10:47
Riba kaže:
Disk ne možeš prebaciti jer bus više nije isti. Migration Assistant je sve što ti treba, ako novi Mac ima firewire nabavi odgovarajući kabel, ako ne možeš i preko mreže (tako sam ja nedavno). Kada uključiš novi Mac, pitat će te onih par instalacijskih pitanja i odmah želiš li prebaciti podatke migration assistantom, ali to možeš uvijek nanadno.
Migration assiatnt prebaci ono što odabereš, dakle ako treba i baš sve. MOguće da u to ne ulaze neki driveri i slične stvari koje se instaliraju u sam sistem van tvojeg user foldera ali to lako reinstaliraš.
Ke?
Ako ne kupuje Retinu, onda je bus itekako isti, SATA su i jedan i drugi disk. Samo prebacis disk i to je to, nikakvi driveri nisu potrebni jer OSX ima sve drivere za sve podrzane uredjaje vec stavljene. Mozes selit disk iz MBa u MBP i obrnuto bez problema.
Osobno sam selio diskove vise puta izmedju MBPova 5.5, 7.1 i MBa 3.1, sto obicne, sto SSDove. Jedino sto MB podrzava samo SATA 1.5 gbps a MBPovi podrzavaju 3 gbps. Al to nema veze s diskom.
Isto tako sam MBP instalaciju na 2.5'' disku skopirao na 3.5'' disk koji sam ubacio u hackintosh i instalirao bootloader, i sve radi.
Frend je pricao da je MBP kopiju diska ubacio u iMac i isto tako da radi bez greske odmah na prvom bootu.