26.08.2012 | 22:10
Bok ekipa
Tko ne zeli pricati cijelu pricu evo sazetka. (na kraju teksta je link za download slika i klipova).
Kupljen 2011 13'' MBP > graficki artefakti > promjena ploce > na plocu upisan krivi serijski broj i dalje ponekad prikazuje artefakte > zamjena ploce zbog krivo upisanog serijskog broja + osteceni display > opet se pokazuju artefakti >> Sve je up to date, artefakti se pokazivali na vise verzija Liona i sada Mountain Lion kao i na vise verzija iPhotoa.
Imam jednu zanimljivu pricu. Imam doma dva gotovo identicna 2011 13'' MBP. Prvi i5, 4GB, 320GB i drugi i7 8GB i SSD. i5 MBP je kupljen u RH i radi kako bi svaki trebao raditi. gore je Snow leopard i nikad s njim problema. Problem se javlja kod drugog i7 modela koji je kupljen u SADu. Problem koji se ponavlja kroz nekoliko maticnih ploca je i dalje identican i pojavljuje se od doslovno prvog dana.
Nakon malog uvoda krenimo redom. Dok sam jos boravio u SADu primjetio sam da mi iPhoto nakon nekog vremena pokazuje artefakte. U pocetku sam mislio da je problem u Softwareu, ali taman je u to vrijeme izasao i novi update 10.7.1 te je i nakon toga nastavio prikazivati istu stvar. Nakon toga je usljedio i iPhoto update koji je takoder prikazivao artefakte. Kad sam odlazio iz SADa svratio sam do Apple storea di sam kontaktirao genijalca koji je rekao ako je sve up to date da je vjerojatno do laptopa i da ce mi ga promjeniti kad dodem do genijalnog bara. Posto se moralo cekati 45 minuta na taj sastanak a avion ne moze cekat otisao sam s namjerom da cu to rijesiti u RH. E sada
Nakon sto sam se vratio u RH na red su dosle obveze te nisam imao vremena, tako da sam tek u veljaci otisao do iStylea u nadi da ce se problem rijesiti. Dosao sam i nakon sto sam detaljno objasnio o cemu se radi i pokazao slike i klipove koje sam snimio dok su se ti problemi desavali serviser je rekao nema problema rijesit cemo to. Ostavio sam laptop u nadi da ce se problem vrlo brzo rijesiti. Nakon dva tjedna dobivam poziv koji kaze, " gospodine, testirali smo vas MBP ali sve je u redu s njim. mozete li nam detaljnije pokazati o cemu se radi". Izasao sam s posla otisao u servis i opet im pokazao filmice na koje su rekli da nisu nikakav dokaz. Nakon cudenja sto je dokaz odbacen iako je prvi put i serviser rekao da je to gotovo sigurno problem do graficke koja je integrirana na ploci i koju ce promptno zamjeniti. Uzeo sam laptop i pokusao reproducirati problem u iPhoto. Nakon 30ak minuta se problem pojavio i serviser je zacudeno pogledao u fotografiju koju sam trenutno editirao i rekao da je to problem do fotica iako je cijelo nebo bilo zarko crveno. Ali nakon sto sam prebacio na drugu sliku i problem se opet pojavio s drugacijim artefaktima rekao je da je to to i narucio novu plocu.
Ploca je stigna kroz 2 tjedna i sve super sve 5. Ispricavam se sto rastezem pricu ali me bas zanima vase stajaliste.
Slijedeci poblem se pojavljuje kada sam reinstalirao Liona jer sam kupio SSD. Nakon sto sam skinuo Liona i instalirao ga otisao sam na App store po iLife paket. Na koji je app store odgovorio da ga moj MBP i racun nisu podrzani?!?! Pokusao sam login log out clear cache skoci kroz prozor ali nista nije pomagalo. Da bi na kraju usporedio serijske brojeve u System information i na donjoj ploci MBP koji su se razlikovali u xxxxxxxxxxxx9 (original) i xxxxxxxxxxx6 (zamjenjena ploca). Odmah sam nazvao iStyle i uz slikovne dokaze odmah su narucili plocu koja je stigna u rekordno vrijeme od 4 dana (ponedjeljak prijava kvara - petak nova ploca).
Donio sam MBP na zamjenu za koju vec od prije znam da traje 30-45 minuta i otisao prosetat po gradu. Nakon 45 sam dosao do servisa i jos nije bilo nista gotovo. Nakon 30 minutnog cekanja serviser izlazi i kaze da je zamjenio plocu ali da je procesu zeznuo neke kablove od monitora i da je zamjenio monitor ?!?!?! Reko dobro potpisao sam papir i otisao. Da bi kasnije skuzio, pa dobro, di je na papiru napisana zamjena ekrana iil cega god? Ali reko, nema problema bitno da radi neka im bude.
Jos ste tu? Slijedi grand finale
))
Prije mjesec dana sam instalirao ML da bi se pred neki dan OPET pojavili artefakti ovaj puta i u Mailu i u iPhoto. Da otklonim prve sumnje, laptop koristim iskljucivo na tvrdoj radnoj podlozi (radni stol) u sobi koja je klimatizirana.
Sto je sada ciniti? Vec sam promjenio 2 ploce, a kako mi se cini bit ce da je problem u seriji. iStyle ne zeli napraviti zamjenu za novi laptop iako u zakonu o zastiti potrosaca pise da je duzan ili otkloniti kvar ili dati novi uredaj. Posto kvar vec 2 puta nisu otklonili (a mislim da nece jer se problem javlja u 3 maticne ploce na vise operativnih sustava) jedino sto mi se cini da bi trebao dobiti novi uredaj?
Hvala na trudu da procitate i ako cete imati energija odgovorite
LP
Dropbox ne da da se shera pa sam stavio zip stavio na speedyshare.com
www.speedyshare.com/eN6jT/Archive.zip