Dual 2.7
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Dual 2.7

29.04.2005 | 12:32
Prva reakcija mi je bila \"piiih, nisu napravili ništa u godinu dana\" i zaista ovo je jedan od najmanjih pomaka pro-serije naprijed u Apple povijesti, ali objektivno napredak nije niti za baciti - samo smo mi razmaženi. Stroj sada ima buseve na 1.35 GHz što je novi rekord u industriji, a 2x200 MHz je još jedan G4/400 \"na poklon\" (čak i više jer je G5 brži). Nekada nam je G4/400 bio čudo stroj sam za sebe, a sada nam to nije dovoljno dobro niti kao bonus snaga.

Izgleda da je tehnologija opet udarila u plafon. Sljedeći korak vjerojatno mora biti multi-core CPU o kojem se dugo priča.
29.04.2005 | 13:52
Davore, tvoj tekst nema veze s riječi \"objektivno\" .... Postoji mnogo ljudi koji su pissed-off zbog ove gluposti koju je Apple napravio. Naravno ima nešto i u tome što nisu željeli steal-the-thunder izlasku Tigera, ali izbacivanje ovakve minorno \"upgradeane\" revizije je van pameti, naročito kada se osvrneš oko sebe i shvatiš kako ta platforma kaska za onim ispred čega je uvijek bila.
Stoga, bez zavaravanja.
No PowerMac for me.
29.04.2005 | 16:32
Breed, PowerMac ne kaska ni za cim nego za samim sobom.

Isto tako, Tigra ne usporedjujem s Windowsima jer to vise nema smisla.
Zasto? Jer Windowse uopce ne koristim vec par godina, i zapravo .. bas me briga sto imaju a sto nemaju. Sretniji sam bez njih, nije li to najvaznije?

2.7 GHz dual je stroj vrijedan svacje pazje, i vrijedi svaku paru. No jesu li mogi vise od 200 MHz nakon godine dana ... vjerojatno nisu. Jer da jesu, izbacili bi. Mene to zalosti, jer ocito tu nesto ne stima.

Je li Davor bio objektivan? Nije, kao ni ja, kao ni ti. Objektivnost kao filozofski i gnoseoloski pojam je cista tlapnja -- sve oko nas je subjektivna stvarnost
29.04.2005 | 17:03
Zvonimir je napisao:

2.7 GHz dual je stroj vrijedan svacje pazje, i vrijedi svaku paru. No jesu li mogi vise od 200 MHz nakon godine dana ... vjerojatno nisu. Jer da jesu, izbacili bi. Mene to zalosti, jer ocito tu nesto ne stima.

po meni sve stima... tigar je glavna vijest trenutno... kad se potrosi marketing ce vec smisliti dobar slogan za \"2x3Ghz\"... mozda i vodeno hladjenje ustupi mjesto nekom alternativnijem... tko zna...
29.04.2005 | 18:55
Zvonimir je napisao:
Breed, PowerMac ne kaska ni za cim nego za samim sobom.

AGP, PCI, CPU, GPU ?

Isto tako, Tigra ne usporedjujem s Windowsima jer to vise nema smisla.
Zasto? Jer Windowse uopce ne koristim vec par godina, i zapravo .. bas me briga sto imaju a sto nemaju. Sretniji sam bez njih, nije li to najvaznije?

Ovo je vjerovatno digresija ?

Ako proizvođaći x86 matičnih ploča mogu napraviti ploču koja je socket kompatibilna sa otprije dostupnim CPUovima, a ima PCI-E, dizanje takta CPUa na matičnoj ploči čija je tehnologija stara par godina i prodavanje toga po istoj cijeni je notorni bezobrazluk. Da ne spominjem GPUove ...

Je li Davor bio objektivan? Nije, kao ni ja, kao ni ti. Objektivnost kao filozofski i gnoseoloski pojam je cista tlapnja -- sve oko nas je subjektivna stvarnost

... samo što neki žive kao biseri u školjci.
29.04.2005 | 19:50

Ovo je vjerovatno digresija ?

Hardwer nema smisla bez softwera. Tigar bi trebao biti brzi od Panthera, ako te muci brzina. Odnosno to je Mac OS paradoks koji razbija PC luzerske orgazme rastom gigaherca, jedini nacin da troma PC kanta puna bloatwarea, protuvirusnih i protuspijunskih programa postane upotrebljiva. Ja velim da ce onaj koji se prvi rijesi hard diska i posalje ga u roporatnicu povijesti ZBILJA revolucionarizirati racunalstvo. CPU-ovi danas su nenormalno dobri, u biti, no pravi uzrocnici sporoce rada racunala su lose napisan softwer i spori disk, jedini mehanicki dio u posve digitalnom/elektronickom racunalu.
Ali da se vratimo: 200 MHZ u godinu dana je presitno. Jadno. Zabrinjava.

Ako proizvođaći x86 matičnih ploča mogu napraviti ploču koja je socket kompatibilna sa otprije dostupnim CPUovima, a ima PCI-E, dizanje takta CPUa na matičnoj ploči čija je tehnologija stara par godina i prodavanje toga po istoj cijeni je notorni bezobrazluk. Da ne spominjem GPUove ...

Pa uvijek mozes kupiti neki drugi GPU. Sta fali nVidii 6800? Ne valja? Mislim da danasnjim grintavim korisnicima najvise fale virtualne prednosti, one koje ionako nikad i ne iskoriste do kraja, kao sto je neki ludjacki GPU i sl.

... samo što neki žive kao biseri u školjci.

Kako god okrenes, objektivnost je opsjena, isto kao i demokracija i mir u svijetu. Kad covjek to sebi prizna, manje se nervira. Nekad je bolje da ti puca kifla za sve i stavis plave naocale
29.04.2005 | 23:33
Urgh.

a) Ja sam zadovoljan brzinom OSa. Nigdje nisam spominjao OS, osim u kontekstu da Apple možda nije izdao \"novije\" strojeve zbog izlaska Tigra. Toliko.

b) Tko kaže da ne možeš kupiti drugi GPU ? Ono ŠTO SE NUDI kao entry-GPU je zastarjelo. Naglasak je bio na staroj MATIČNOJ PLOČI.

c) Misc
30.04.2005 | 00:23
Stara matična ploča? Pa teško da mi može pasti na pamet ijedan bolji motherboard u industriji ovog trenutka. Ima sve - od dva nezavisna busa na 1.35 GHz, pa do PCI-X slota - za koji s pravom njurgaš da nije iskorišten jer još nema takve kartice, ali mogu reći da uopće ne osjećam da je Ultra 6800 \"usko grlo\" ovog stroja. Zapravo ovo je prvi stroj na kojem se osjećam potpuno lagodno i s viškom snage ako zatreba - dakle 2.7 može biti samo malkec bolji.
30.04.2005 | 04:34
Naglasak je bio na staroj MATIČNOJ PLOČI.

Kako god okrenes, maticne ploce za PowerMacove su dvije svjetlosne godine ispred bilo cega u PC industriji. Koja x86 ploca ima buseve na 1.35 GHz, po procesoru?
Pfff .. Breed, sta ti bi ovih dana?

Pa cak i ona dvije godine stara, na 1GHz, je u vrhu onoga sto nude proizvodjaci PC djubra.
01.05.2005 | 10:49
Slatki isuse. Da li itko od vas dvojice ČITA postove osobe kojoj odgovaraju ?!?!?!
Argh. Netju više, jer mi je suludo sve ponovo ponavljati. Zealoti !!!!
01.05.2005 | 13:51
Breed je napisao:
Slatki isuse. Da li itko od vas dvojice ČITA postove osobe kojoj odgovaraju ?!?!?!
Argh. Netju više, jer mi je suludo sve ponovo ponavljati. Zealoti !!!!

Mac nikada u sebi nije imao sve najbolje sto industrija nudi. Nesto je bolje, nesto u prosjeku. Koga kriviti? Nemam pojma. Ali Apple nikad nece ohrabriti korisnike da prckaju previse unutar racunala, overclockaju procesore i sl. Plus, ritam izlazenja PowerMacova je drukciji -- dok oni testiraju graficku koja je izisla na PC trzistu, i spremaju nov updatre PowerMacova, dotle je Dell izbacio kante sa svime time. Della boli kifla, jer ne pise niti drajvere niti operativni sustav niti gleda kako je sve to upareno. Onda kad PowerMac vec izidje, ima u sebi \"staru\" graficku. I tako jos bar pola godine, a nekad i dulje. Eto.
Ali zato svog Maca i nakon tri godine mozes prodati za tri puta vecu cijenu nego PC kantu. Pa sad budi pametan i odluci sto je bolje za te ...
02.05.2005 | 10:47
Kako ti briješ.
Hajde onda objasno što su to inteligentno radili Appleovi softveraši za \"novu\" reviziju G5ica ako već POSTOJE jače kartice od R9600 koje možeš BTO i ako su driveri već napisani ??? Stvar je u fakin Northbridgeu !
A glede i unatoč isplativosti kupovine radi eventualne buduće prodaje - to mi nikada nije bio jedan od argumenata za kupovinu Maca. Na svu sreću, zakonitosti tržišta ruše i tu famu - o držanju cijene Macova.
02.05.2005 | 12:18
Nemam više vremena previše proučavati svaku sitnicu. Ono što mene zanima je da li se može kupiti nešto bolje ovog trenutka. Mislim da ne može. Da li je moglo bolje - naravno da je moglo, ali očigledno ne lako jer bi inače to i realizirali.

Da li je novi G5 dobar stroj? Možda jesam subjektivan, ali svi smo - mislim da nema niti jednog stroja u 1000$ +/- klasi cijene kojeg bih radije koristio.
02.05.2005 | 23:44
2.7 je samo ugrijavanje, brijem da nas ceka veliki mac boom; u svakom slucaju ibook (jaaaako blizu), imac, emac, PBG5(mooozda ne tako brzo), macmini(mali apdejt, a mozda i ne, pa tek je izasao...)

....inace steve je obecao G5 3.0 jos davno.....
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)
  • cariblanco: Zašto mi neće primiti odgovor o ogulinskom zelju...klikam tri puta i ništa, a regan sam ?
  • Riba: Ali vjerojatno je ista prica kao i sa Studion.
  • drlovric: Raskopali su novig Minija. Izmjenjiv je disk. Vjerojatno radi njihove SKU ustede, ne radi korisnika. Uglavnom nije zalemljen.
  • kupus: nije, to je isto kao i apple.hr
  • zvone: Imaju apple.hu. Valjda je to istyle.
  • kupus: samo hoće li ti htjet prodat minija s 256gb storagea, to je pravo pitanje :P :)
  • kupus: a imaš i našeg dpasarica s foruma, pa se njemu javi. vjerujem da ti može složiti konkurentnu cijenu
  • kupus: imaš translate u browseru, čak i u firefoxu od ne toliko davno

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.12 Seconds

Provided by iJoomla SEO