Pažnja: Macbook Air 2010-2012 NEMA IR reciever
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Pažnja: Macbook Air 2010-2012 NEMA IR reciever

03.09.2012 | 22:22
Evo samo upozorenje da netko ne postupi nepromišljeno kao ja. Kupio sam novi Apple Remote, no potpuno mi je beskorisan budući da Macbook Air mid 2011 nema ugrađen IR reciever (te svi modeli Aira od 2010. do danas).

Naravno, kriv sam budući da sam podrazumijevao da će remote raditi na Airu. Air smatram prezentacijskim strojem te mi uopće nije palo na pamet da se može dogoditi ovakav slučaj. Mislio sam da ne radi stari (plastični) remote, ali za ovaj novi "alu" nisam ni sumnjao. 189 kn bye bye.

OK, bar imam lijepi komad aluminija na stolu
03.09.2012 | 22:30
Meni prezentacije pomoću IR daljinca nisu baš neka sreća. Puno sam sretniji s bluetooth daljincem. S IR-om jako ovisiš o tome kakva je dispozicija u prostoru. Gdje si ti, gdje je laptop, gdje su ljudi... Drugi je problem što svi imamo naviku daljinac uperiti u sliku dok "šaltamo". Ako je slika projicirana na platno, obično je to na "krivu stranu" od laptopa.
03.09.2012 | 22:33
Pa za prezentacije i takve stvari uvijek mozes koristiti Apple Remote app, radi istu stvar kao fizicki daljinac, naravno, u slucaju da posjedujes iPhone.
03.09.2012 | 22:42
@smayoo
Ne znam postoji li bluetooth daljinac za Air. Da sam posumnjao da Air nema IR reciever (i da sam provjerio prije kupnje) naravno da bih potražio drugo rješenje. Ni na kraj pameti mi nije palo da ga nema. To mi je u rangu provjeravanja ima li računalo USB port. No, krivica je isključivo moja, tu nemam što reći. Fail.

@Teddy
Imam iPhone i aplikaciju Remote. Isprobao sam to sa iPadom i to radi, međutim vrlo je nepraktično jer je iPhone nezgodan da ga se cijelo vrijeme predavanja drži u ruci. Osim toga, potrebno ga je isključiti prije prezentacije kako se ne bi dogodilo da zvoni ili prima notifikacije usred prezentacije.
Edit: pod isključiti mislim pozive i wifi.
03.09.2012 | 23:27
Da, bilo je govora o ovoj temi i na supportu od Applea, pa se jedan lik zalio da je totalno razocaran workaroundom od Applea odnosno ovim linkom kojeg su mu poslali:
store.apple.com/us/product/TK703LL/A?mco=MTY3ODQ5OTY

A sto se tice Remote aplikacije, da, imas totalno pravo, jos ako ti se i dlanovi znoje onda si nagrabusao.
04.09.2012 | 11:42
A ovo:
www.logitech.com/en-us/support/mice/3443
Naziv je u skladu s Macom, a i cijena je Apple-ovska. LOL
Inače je prokleta stvar i treba je isprobati.
04.09.2012 | 12:14
Možda je nekaj ovakovog bliže: www.amazon.com/Targus-Bluetooth-Presente...reless/dp/B001HQDFGC
ima i novijih modela :www.targus.com/us/productdetail.aspx?sku=AMP18US
04.09.2012 | 12:42
Amazon kaže:
We're sorry. This item can't be shipped to your selected destination. You may either change the shipping address or delete the item from your order.

Šteta, jer za $6,75 bi si odmah kupio 3 komada.
04.09.2012 | 12:50
Evo, najpovoljnije što se nudi, a da se isporučuje u Hrvatsku:

www.ebay.com/itm/Targus-Bluetooth-Wirele...;hash=item35b662c125
04.09.2012 | 13:47
Znači, ipak ima riješenja. A toliko ili nešto više je DrAle platio. Šteta, ali možda nađe kupca za svoj.
04.09.2012 | 15:30
Ovi Targus modeli mi se čine OK. Pogledat ću malo po ebayu, možda se nađe nešto.

BTW uz rizik da ispadnem sllijepi Apple obožavatelj, moram primijetiti da je (za mene!) Apple remote prekrasan, jednostavan, sa onoliko funkcija koliko mi treba, bez nepotrebnih džidža i mogu samo plakati što ne radi na mom Airu
Bolji za tri koplja od Targusa!

Hvala svima za savjete i sugestije.
04.09.2012 | 15:46
Uz rizik da (opet) ispadnem gunđalo i Apple mrzitelj, moram ovdje ispričati jednu priču iz stvarnog života, s vrlo jasnom parabolom na Apple remote (ili Apple nešto drugo) nasuprot 3rd party rješenja.

Prije sam radio u jednoj firmi koja je često izlagala na poslovnim sajmovima u regiji, i to uvijek na relativno velikim štandovima. Svaki put se za te sajamske nastupe angažiralo i neke hostese, tj. cure koje bi pozdravile posjetitelja i malo ga zadržale kavom, sokom, osmijehom i ćakulom o vremenu, sportu i muzici (da ne ode dalje) dok se ne oslobodi netko tko bi ga preuzeo za poslovni razgovor. Radilo se uglavnom o studenticama, koje su uvijek bile fair plaćene i rado bi na kraju dana pomogle i s pospremanjem, odnošenjem smeća i sl. Kriterij odabira nije nikad bio duljina (kratkoća) suknje, noktiju, kose, dubina dekoltea, visina peta ili debljina namaza šminke. Samo volja za odraditi to za što su plaćene. I uvijek smo bili zadovoljni.

Jedne godine se odlučilo napraviti sajamski nastup na visokoj razini pa se unajmilo neke "profesionalne" (hm) "modele". Koje su izgledale prekrasno i ispunjavale isključivo funkcije "hostesa" (noge do poda, suknja do p..., dekolte do pupka, trepavice do stropa, nokti do koljena, osmijeh oko glave). Koštale su bolje da ne znam koliko, a kad se od njih tražilo da operu dvije šalice, to je završilo kao bombastičan naslov u nekom tabloidu.

Elem, između "skupo, prekrasno i radi samo to što piše" i "jeftinije i radi i ponešto više po potrebi", ja uvijek biram ovo drugo.
04.09.2012 | 18:40
Kad su hostese u pitanju, nisam previse izbirljiv

Jos ako je free cuga, ihhh
04.09.2012 | 19:10
Zar niste znali da pro hostese znaju sve ostale radnje koji počinju sa "P" osim "P"ranja šoljica.
04.09.2012 | 19:10
Sklon sam proizvodima koji imaju mali broj funkcija i njih odrađuju kako treba. Još ako su pritom dobro dizajnirani (po mom ukusu) - puna šaka brade.

Ne krivim Apple za svoju pogrešku, ali ih krivim što mijenjaju takvu stvar kao što je mogućnost korištenja daljinca na Airu 2010.-2012. (daljinac uredno radi na svim ostalim Mac modelima od 2005. na ovamo). I to na računalu kojem je jedna od osnovnih namjena - izvođenje prezentacija (bar ja tako vidim Macbook Air)!

Od sada ću za svaki proizvod morati detaljno čitati specifikacije i pitati se jesam li štogod preskočio. Za taj potez - Appleu ide veliki minus sa moje strane.
04.09.2012 | 19:21
Neznam da li je kome palo na pamet ova improvizacija; USB IR receiver.

Znači, uštekati u USB port na Air-u IR receiver? Nisam googlo, pa neznam da li je to moguće, samo mi je palo na pamet!

?
04.09.2012 | 20:07
Koliko sam razumio, jer meni to ne treba, prezentacija, (duboka mirovina), IR se mora usmjeravati prema uređaju, dok BT ne mora. Sad, zašto nisu prešli na to (Apple), pa omogućili ljudima daljnje korištenje te mogućnosti, je vjerovatno njihov gaf. Ovako se moraš snalaziti !
05.09.2012 | 00:03
jzelko kaže:
Koliko sam razumio, jer meni to ne treba, prezentacija, (duboka mirovina), IR se mora usmjeravati prema uređaju, dok BT ne mora. Sad, zašto nisu prešli na to (Apple), pa omogućili ljudima daljnje korištenje te mogućnosti, je vjerovatno njihov gaf. Ovako se moraš snalaziti !

Upravo tako. Čudno je da za Air koji je prezentacijski stroj i više nego Macbook Pro serija laptopa (lakši je od njih, nečujan, više nego dovoljne procesorske snage, dakle, izuzetno pogodan za nošenje po prezentacijama) nisu osmislili BT remote (kao što i sam kažeš) ili bilo što drugo što bi zamijenilo nefunkcionirajući IR remote.
05.09.2012 | 00:28
Kužiš, jbt... Kad to ne treba. To ti ne treba. Ne treba. Ne treba. Ponavljaj za mnom. Ne treba. Ne treba. Ne treba...

Ti bi htio Air koristiti za neku profesionalnu zadaću, a oni ga zamislili da se njima ekipa frajeriše po kafićima. Q faktor. Kuiš?
05.09.2012 | 08:20
DrAle kaže:
Sklon sam proizvodima koji imaju mali broj funkcija i njih odrađuju kako treba. Još ako su pritom dobro dizajnirani (po mom ukusu) - puna šaka brade.

Ne krivim Apple za svoju pogrešku, ali ih krivim što mijenjaju takvu stvar kao što je mogućnost korištenja daljinca na Airu 2010.-2012. (daljinac uredno radi na svim ostalim Mac modelima od 2005. na ovamo). I to na računalu kojem je jedna od osnovnih namjena - izvođenje prezentacija (bar ja tako vidim Macbook Air)!

Od sada ću za svaki proizvod morati detaljno čitati specifikacije i pitati se jesam li štogod preskočio. Za taj potez - Appleu ide veliki minus sa moje strane.

Nema ni retina. Sto znaci da sljedece godine nece imat nitko. Dosad svatko normalan iovako ima iphone, i tamo ima kontroler.
05.09.2012 | 09:00
@smayoo
LOL!

@lukarak
U tvojim bi se riječima mogao nazrijeti pravi razlog. Možda zato ne žele povećavati iPhone - ne bi bio dobar daljinac
05.09.2012 | 16:37
Da li je netko uspio skužit koji remote kontroler koristi Apple na svojim prezentacijama?
I onaj na TED sceni izgleda jako zanimljiv, ali ne uspijeva se vidjet koji je.
U zadnje vrijeme na TED prezentacijama viđam nekakav crni sa žutom crtom unaokololo.
Zna netko koji je to remote model?
05.09.2012 | 17:44
Mislim da na TED-u koriste MicroCue2.

interspaceind.com/component/virtuemart/?...e&category_id=13
05.09.2012 | 17:54
A Jobs je navodno koristio PerfectCueMini.

perfectcue.com/CueLights/PerfectCueMini.asp
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 4 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.38 Seconds

Provided by iJoomla SEO