04.09.2012 | 15:46
Uz rizik da (opet) ispadnem gunđalo i Apple mrzitelj, moram ovdje ispričati jednu priču iz stvarnog života, s vrlo jasnom parabolom na Apple remote (ili Apple nešto drugo) nasuprot 3rd party rješenja.
Prije sam radio u jednoj firmi koja je često izlagala na poslovnim sajmovima u regiji, i to uvijek na relativno velikim štandovima. Svaki put se za te sajamske nastupe angažiralo i neke hostese, tj. cure koje bi pozdravile posjetitelja i malo ga zadržale kavom, sokom, osmijehom i ćakulom o vremenu, sportu i muzici (da ne ode dalje) dok se ne oslobodi netko tko bi ga preuzeo za poslovni razgovor. Radilo se uglavnom o studenticama, koje su uvijek bile fair plaćene i rado bi na kraju dana pomogle i s pospremanjem, odnošenjem smeća i sl. Kriterij odabira nije nikad bio duljina (kratkoća) suknje, noktiju, kose, dubina dekoltea, visina peta ili debljina namaza šminke. Samo volja za odraditi to za što su plaćene. I uvijek smo bili zadovoljni.
Jedne godine se odlučilo napraviti sajamski nastup na visokoj razini pa se unajmilo neke "profesionalne" (hm) "modele". Koje su izgledale prekrasno i ispunjavale isključivo funkcije "hostesa" (noge do poda, suknja do p..., dekolte do pupka, trepavice do stropa, nokti do koljena, osmijeh oko glave). Koštale su bolje da ne znam koliko, a kad se od njih tražilo da operu dvije šalice, to je završilo kao bombastičan naslov u nekom tabloidu.
Elem, između "skupo, prekrasno i radi samo to što piše" i "jeftinije i radi i ponešto više po potrebi", ja uvijek biram ovo drugo.