07.09.2012 | 18:26
Dobio sam (naslijedio bolje rečeno) iMac G4, negdašnja lampa, 700 mhz, 256 mb, 40 gb.
Prije nego što sam ga odnio doma, upalio sam ga i pojavio se startup chime ali je ekran bio crn i samo je svijetila lampica za sleep. Spojio sam na njega Apple keyboard i mislim da sam držao C ili alt, uglavnom nešto sam stisnuo i komp se bootao u OS 9.2. Dođem doma (nažalost nisam uspio dobiti tu faking tastaturu) i hoću ga upaliti, ista priča samo što ovaj put nemam tastaturu da probam ono što sam prvi put napravio i onu windowsovu ne prepoznaje tj. ne reagira na komade za reset prama i slično.
Što mi je činiti? Taj put kada sam ga uspio upaliti, OS 9 je javio nekakvu čudnu grešku na memoriji ali kako sam zadnji put devetku vidio valjda '98, nisam imao pojma što to znači. Moja pretpostavka je da je unutra cd sa devetkom pa se bootao s njega i sada se ne želi bootati bez tastature ili moguće da je stvarno memorija otišla za zato zaj*****. Ili jednostavno komp ne želi raditi bez tastature?
Ako netko ima neku sugestiju, recite. Lampu želim više nego išta, makar da mi stoji za ukras i za sinkronizaciju starih firewire ipodova.