Problemi sa SDD-om na MacBook Pro 13'
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Problemi sa SDD-om na MacBook Pro 13'

14.09.2012 | 09:41
Pozdrav svima,
prvo mi je riknuo obicni hard disk, nakon toga sam kupio novi SSD i on je riknuo.
U iServiceu su mi rekli da je to zbog statickog elektriciteta.
Sada sam opet dobio novi SSD, uvazili su mi garanciju.
SSD je 120 GB OCZ Agility. Instaliran je Mountin Lion i sve je lijepo radilo dok ga nisam restartao.
Da li je netko imao slican problem i da je problem rijesio?

Mac je MacBook Pro 13', SSD 120 GB, 2,26 Ghz Intel, 4GB RAM.

Hvala
Marko
14.09.2012 | 10:07
A što se dogadi kada se napravi restart?
14.09.2012 | 10:29
Pardon nisam napisao.
Dode do Apple loga, i ispod loga se vrti kao da ga podize, ali se nista ne dogada. Cekao sam cak pola sata i nista.

Pod "safe mode" se digne, bilo je problema s nekim premisions, ali sam popravio.

Vidim da su neki pisali da je mozda problem sa przilicom. Da mozda nije dobro spojena.
14.09.2012 | 10:52
a da probaš boot napraviti u verbose modeu?

nakon paljenja pritisni (Command-V) pa pogledaj gdje "zapinje"
14.09.2012 | 17:20
Ako je SATA kanal od pržilice loše prikopčan (ne da je pržilica odpojena, nego onako - malo radi, malo ne), to može jako usporiti power-up, ali ne baš pola sata. Međutim, ako se ispod jabuke vrti krug, to znači da je power up self test prošao i OS se boota. To više onda nije problem loše prikopčane pržilice.
15.09.2012 | 21:06
Ali cek, przilicu nisi dirao kad si stavljao ssd?
Ja sam si neki dan sam ugradio vertex4 ssd od 256gb i sve normalno radi, satu od przilice nisam dirao. Jer ti trim ukljucen?
17.09.2012 | 16:39
To nisam. Budem probao veceras, pa javim!
17.09.2012 | 16:39
Nisam dirao przilicu.
17.09.2012 | 16:41
Smayo,
inace mi se cini da se on i podigne samo sto je taj start up dio stalno upaljen jer nakon 2 minute se ekran "dimma"...
17.09.2012 | 18:00
Ne vjerujem. A jesi li probao cmd+V za verbose mode?
17.09.2012 | 22:14
Simptom crkavajućeg diska.
17.09.2012 | 22:32
Ne znam šta se mudruje već 3 dana? Verbose mode! I postaj gdje visi, da vidimo šta je.
18.09.2012 | 08:47
Evo probao sam Verbose mode i pise da je sve u redu. Inace mi je to vec drugi SSD, prvi je riknuo i dobio sam novi.
Instaliramo ML na njega i digne se bez problema, stavili smo CS6 i radilo je. Onda sam stavio T-mobile program za spajanje na internet i vise ne radi. Uglavnom, izdrzi 3 paljenja i onda se vise ne dize. Citao sam po netu da dosta ljudi ima tih problema. Izbrisao sam neki dokument koji je kao smetao, ali nije ni to pomoglo. Inace SSD radi normalno. Mozda je rjesenje da stavim u njega obicni hard disk i to je to? Inace mi je prvi hard disk koji je bio originalno u njemu riknuo nakon 3 godine.
Kabel od przilice je O.K., znaci prikopcano je. Jos jedna stvar, uopce se nece bootati sa DVD-a, ML je instaliran sa USB sticka...
Stavio sam i drugi RAM jer sam mislio da je mozda on krepao, no nije ni on. Napravio sam hardware test i pise da je sve u redu.
18.09.2012 | 10:07
Što ti znači da "Verbose mode piše da je sve u redu"????

Kad se boota u Verbose modu, skrola ti se hrpa bijelih slova po crnom ekranu. Ako je sve u redu, ne piše da je sve u redu, nego se normalno boota komp, nestanu slova i crni ekran i pojavi se desktop te dalje normalno radiš. Ako negdje stane na bijelim slovima, onda nije u redu, nego pročitaš na dnu ekrana (ili fotkaš mobitelom) na čemu je stao.
18.09.2012 | 12:55
Hm koliko se sjecam nije pisao nikakav error ni nista lose.

Budem veceras ponovio pa da vidimo sto je na kraju ekrana pisalo.
18.09.2012 | 15:45
Verbose ti samo pokaziva sve procese koji se odvijaju prilikom, u ovom slučaju, zatvaranja -podizanja operativnog sustava. Ako se neki proces stalno ponavlja je znak da ima problema sa završavanjem -podizanjem tog procesa. E to je interesantan podatak, jer tu se može vidjeti koji proces stvara probleme pri zatvaranju -podizanju i dali se na to može utjecati. Kratko ERROR, je to da ti jedan od procesa ne zarvara-podiže kako treba. Nije da piše bukvalno ERROR. Zato fotka ekran pa da vidimo.
19.09.2012 | 08:36
Eto ga.

A kada stavim bootabilan DVD, onda pise disc1: I/0 error.
Prilozi:
19.09.2012 | 08:38
Evo slike, ne zeli upload na jabucnjak... jumbo-old.iskon.hr/dl/197h5ueixabjw8j3/
Prilozi:
19.09.2012 | 09:25
1. Da li ti je nešto priključeno u periferiji npr. printer ili nešto?
ako je onda otkopčaj sve i prikopčavaj jedno za drugim i nakon svakog probaj boot.
2. Da li si napravio PRAM Reset?
3. Pokušaj izvaditi SSD i Bootati ga sa USB-a.
4. Da li si napravio SMC Reset.
5. Da li si probao popraviti prava sa Disk Utility ili bolje ako imaš mogućnost sa Disk Warrior-om. Kad to radiš pogledaj da li ima učestalo grešaka sa LaunchDaemons.
19.09.2012 | 10:08
Bok tino,
1. nije nista prikljuceno, bio je USB stick za mobilni internet, i to sam probao razlicite kombinacije, sa, bez...
2. PRAM reset sam napravio vec nekoliko puta i nista
3. bootanje sa USB-a radi i sa i bez SSD-a u Macu, i normalno se instalira na SSD i podize, ali nakon nekog vremena, recimo nakon sto ga ugasim 3 puta i zelim ga ponovno upaliti, sustav se ne dize
4. SMC reset isto napravljen nekoliko puta
5. bilo je nekih greska, ali je "popravljeno" i nakon ponovne provjere pise da je disk u redu, ali opet nakon sto sam napravio restart, sustav se ne dize
19.09.2012 | 12:29
Zmay kaže:
Onda sam stavio T-mobile program za spajanje na internet i vise ne radi. Uglavnom, izdrzi 3 paljenja i onda se vise ne dize.

U tome vjerojatno i lezi problem jer je klasicni simptom nakon instalacije nekih od stickova mobilnog interneta upravo taj koji ti se desava. OS vrti na splash screenu, ali se ne podize. Cekiraj ovo:

www.jabucnjak.hr/forum/mac-os-x/72522-li...ot-on-a-new-mbp.html
19.09.2012 | 12:36
Hvala! Vjerojatno je onda to i problem.

Isprika svima kaj nisam nasao tu temu na jabucnjaku, inace sam trazio, ali valjda ne dobro...

Pozdrav i hvala svima

Marko
19.09.2012 | 13:04
Ništa, nek si ti riješio problem. Nema potrebe za isprikama i ja nekad nešto tražim pa ne mogu nać.
17.12.2012 | 11:11
Pozdrav,
malo brisem prasinu sa teme...

Na kraju je bio problem sa driverom stika za mobilni internet.
Medu svim tim, bio je i problem sa ostecenim kabelom koji povezuje hard s maticnom plocom.
Kupio sam novi kabel, ali ne isti, nego kabel za novi model MacBooka Pro koji je po meni napravljen dosta kvalitetnije.
Ne pristaje 100%, no to nije bitno.

Pozdrav
Marko
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 6 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.38 Seconds

Provided by iJoomla SEO