23.09.2012 | 20:56
jzelko kaže:
Pozdrav svima!
Nosim se mišlju da u Alu iMac 7.1 kraj 2007g. ubacim SSD a umjesto optike stavim HD. Međutim optika je na IDE konektoru i trebao bih adapter da mogu priključiti SATA HD. Već se o tome tu pričalo , ali nisam našao ništa konkretno. Ako netko zna , molio bi da mi kaže gdje mogu nabaviti taj adapter. Nešto kao ovaj
www.sabrent.com/category/mac-compatible/SBT-STDB/, ali nisam siguran da paše, ili
www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16812232004 . te još
www.rosewill.com/products/1432/ProductDetail_Overview.htm.
Drugo, isplati li mi se to stavljati u taj stroj, premda još radi OK uz čarobiranje sa grafičkom ? Imam već jedan SSD 60GB od Corsaira ( CSSD- F60GB2-BRKT-A) za OS , dok bi ostalo imao na drugom. Nisam se još usudio probati ugraditi SSD a dodatni koristiti preko FW800 na vanjskom kučištu. Nisam siguran kako bi to radilo jer mi se čini da kompatibilnije kad je i drugi unutar stroja.
Izbacis optiku, ubacis SATA disk u ovo:
www.ebay.com/itm/12-7mm-Optical-Bay-2nd-...;hash=item43af7324ba
zaserafis i vozis. Mozda ti treba 9.5mm verzija, nisam siguran. Ali ima i toga za slicnu ili istu cijenu.
Nemre bit jednostavnije.
Macbook 3,1 late 2007 sa SSDom na mjestu HDDa i HDDom na mjestu optike s ovim adapterom radi savrseno. Sa 6 GB rama koliko maksimalno stane, i sa koji mjesec manje od 5 godina jos radi sve sto je potrebno, boota se za 15-18 sec, vrti virtualne masine, i vanjski fullHD monitor.