Dilema
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Dilema

03.10.2012 | 19:17
Poštovana gospodo!
Moja situacija je ovakva...za koji misec iman priliku kupit Mac u Americi i ta mi se prilika pruža samo jednom, znači šta sad izaberen nema više povratka, jer će mi isti biti donešen from USA i ne želin se zajebat, jer se u mome poslu zajebi skupo plaćaju. Trenutno iman Dell-ov 15" laptop težak 2.7 kg + punjač + 5 externih hdd-ova + dokumenti(čitaj cca. 1.5kg dokumenata u papiru) + ostale pizdarije i kad sve to natrpan u ruksak stvarno je pain in the back pošto putujen između 4 i 8 puta godišnje,svake godine. Trčanje po svitskin aerodromima mi je posal da se tako izrazin i sad u čemu je problem...ova moja škatula od 2.7 kg me već pomalo umorila, namjeravan je ostavit doma i uzet macbook air. Zašto macbook air? Zašto ne neki dr lakši laptop il sl? Zato šta će ovo bit moj prvi Mac, zato šta želin macbook i iskusit taj čarobni OS X u svaki detalj (radio na snow leopardu već, al kratko), zato šta se malo želin maknit od windows/linux OS-a (dopizdi 20 godina "jest" istu hranu jel) lagan je,brz(brzina izvođenja mi je isto jako bitna), a to je baš ono šta mi triba i stvarno mi se sviđa. Ono šta radin na laptopu je surfanje, igranje SC2, žešći excel, word, access(baze) ugl. pisanje,računanje,čitanje, gledanje filmova, skype itd...ugl. ništa hardwerski zahtjevno, osim Starcraft2 šta mi je jako bitno, jer kad se iznerviran od buljenja u brojke i slova bolje da pucan i razvaljivan u igrici nego u stvarnosti . Jako mi je bitno da ne umaran oči, tj. da se ne naprežen dok nešto čitan-pišen-gledan. Samo da napomenen, cijena uređaja nije bitna dok god ispunjava moje zahtjeve.
Ipad 2 već posjedujen i koristin ga u krevetu dok čitan,surfan.

Ono šta je meni zapelo za oči su macbook air 11 i 13.

Macbook air 11"
1.7 i5 ili 2.0 ghz i7
8 gb rama obavezno
intel hd4000 (vrti SC2 dobro koliko san vidia)
128gb ssd

macbook air 13"

1.8 ghz i5 ili 2.0 ghz i7
8bg rama
256 gb ssd
intel hd4000

Kapacitet Hdd-a mi isto nije toliko bitan pošto sve šta mi triba držin na externalima,ali ispod 128gb nebi iša. Namjera mi je ubost air + 1TB thunderbolt external HDD koji bi u potpunosti zaminia onih 5 externala šta vucaran na leđima znači najmanje 2kg manje na leđima šta je ono osjetno veoma (ko putuje zna o čemu govorin).
Pošto nisan siguran šta mi je bolje 11 ili 13,tj. kolika je razlika između istih pogotovo šta se tiče rezolucije(radim u 1920x1080 rezoluciji trenutno) naprezanja očiju molim vas ode koji ste imali priliku radit sa njima ili bar vidit ih u živo da mi kažete i pomognete u izboru. Hvala.

p.s. više naginjen macbook airu od 11", ali me strah ako ga uzmen da neće zadovoljit moje zahtjeve.
03.10.2012 | 20:52
ne želin se zajebat, jer se u mome poslu zajebi skupo plaćaju

A koji je to posao? Razminiravanje?

Ako si heav duty MS Access korisnik, OS X vjerojatno nije za tebe (ili jest ako si spreman uložiti trud i vrijeme u portanje svojih baza na neki drugi alat). MS Office za Mac nema Access (samo Word, Excel, PowerPoint i Outlook).

Za jednostavne baze (tablice i queryji, bez formi, reporta i VBA kôda, relativno jednostavno i brzo možeš napraviti port baze na NeoOffice/OpenOffice/LibreOffice Base, ali oprez, jer je Base jako bugovit. Najmanje se koristi pa se developeri najmanje njime i bave.

Za složenije baze najbolji izbor je napraviti port na FileMaker Pro. Ali to je ozbiljan posao koji zahtijeva učenje posve drugačijeg načina razmišljanja i utrošak puno vremena. Nešto sam o tome pisao u nedavnom članku: www.jabucnjak.hr/clanci/softver/prijelaz...aker-pro-1.-dio.html

Ovo sve što si pitao će ti odgovoriti netko tko ima Air.

PS

(Samo usput - odavno nisam vidio tako dosljedno svjesno nepoštivanje standardnog pravopisa. To mi je uvijek bilo smiješno kako svi drugi mogu u miješanom društvu pričati književno, samo Dalmatinci ne. )
03.10.2012 | 20:58
smayoo kaže:
[quote]
...

Upravo tako, razminiravanje jednadžbi Krivo si svatia...žešći excel korisnik al ni to nije bitno, jer excel za OSX ima. Pročita san taj članak . Ovo sve ostalo je bitnije. Samo ću reć da OSX ispunjava sve moje zahtjeve, tako da šta se tiče OS-a sve 5 .
03.10.2012 | 21:00
smayoo kaže:

PS

(Samo usput - odavno nisam vidio tako dosljedno svjesno nepoštivanje standardnog pravopisa. To mi je uvijek bilo smiješno kako svi drugi mogu u miješanom društvu pričati književno, samo Dalmatinci ne. )

Jebaji ga, ja ni lektiru nisan pisa književno, ova moja profa je ispaljivala...bitno da razumiš.

p.s. ako kome smeta, neka se obrati mojoj bivšoj profi iz Rvackoga.lol.
03.10.2012 | 21:25
I to sam već vidio. U Dalmaciji ni profesori hrvatskog u školama ne pričaju književno.
03.10.2012 | 23:19
Emile, oteo si mi rijeć iz usta (ono više gore za dalmatince). Ja sam malo uspoređivao i shvato sam kako je to stvar kulture i inteligencije, a ne obrazovanja.
Usput, poznanica iz Dubrovnika fenomenalno govori zagrebački s naglaskom, a znamo kako je njihov govor specifičan. Izuzetno je inteligentna, a i kulturna.
04.10.2012 | 00:02
Ma dobro, daj sad... To što si napisao netko može smatrati uvredljivim. Ja to uopće nisam tako mislio. Niti povezujem to s razinom kulture ni inteligencije (znam vrlo kulturne i inteligentne Dalmatince i Dalmatinke, ali isto ovako ignoriraju književni jezik).

Recimo to ovako: znam puno Zagoraca i ovih tu, mojih, Primoraca (koji doma pričaju pravi autentični čakavski, kako se to ovdje kaže "domâtji" ), koji se automatski prebace na književni (ili skoro književni) štokavski, ijekavski i biraju riječi koje nisu lokalizmi i talijanizmi/germanizmi/hungarizmi čim skuže da se u društvu nalazi netko tko se ne služi njihovim dijalektom. Ali znam tek jednu takvu Dalmatinku i dva takva Dalmatinca.

To je jednostavno - osobina. Kao što npr. Zagrepčani nikad ne kažu odakle su, jer im se podrazumijeva da su svi iz Zagreba, ili da svi znaju Zagreb. Kao npr. "Imaš onu trgovinu u Jurišićevoj." (kao da Jurišićeva postoji jedino u Zagrebu) ili "Može li mi tko pogledati Maca?" (podrazumijeva nekog iz Zagreba, dok bi netko drugi rekao "Ima li netko iz ______ tko mi može pogledati Maca?" ) I to je isto - jednostavno osobina. Nema veze s kulturom ni inteligencijom.
04.10.2012 | 01:36
Evo par od mene...

- nemoj 11" za ovo što si opisao što radiš,

- ako ideš na 8GB (što i ja preporučujem) onda kod Aira to mora biti CTO model i moguće da ga neće biti u trgovini, ako nije unaprijed naručen jer je RAM na motherboardu i nema kasnijeg proširivanja kao kod MBP,

- SSD zbilja vrijedi para u radu, ali ako misliš gore imati i Windowse brzo ćeš potrošiti prostor, ne znam jesi li mislio raditi u virtualnoj okolini (ugodnije i štedljivije iz Mac perspektive) ili baš moraš ići na dvije particije i Boot Camp zbog neke žešće kompatibilnosti...

- Igram SC2 i mogu reći da radi ok na toj klasi grafičke, ali ipak "nije to to" nakon neke mrcine (primarni stroj mi ima 5870), pa ako je istina da novac nije problem, ali da imaš one-time-shot priliku, ja bih kupio MacBook Pro 15" Retina i to CTO sa 16 GB RAM-a. Stroj da ti mozak stane kada ga probaš, a u ruksaku razlika između tankog 13" i 15" i nije tako velika.
04.10.2012 | 05:19
Probao Air 11".

Nije to prijatelju za nikakav ozbiljan rad u Excelu. Jednostavno je premalo, i presitno...

Uzmi 13" ili jos bolje MBP i igraj SC2 "ka covik"
04.10.2012 | 07:04
Eto, eto! www.jabucnjak.hr/forum/jabucnjak/96739-mjesto-stanovanja.html

Ispricavam se na uvredljivom postu.
04.10.2012 | 08:46
Možda ti ipak treba samo appleast PC:
http://www.codinghorror.com/blog/2012/09...-last-pc-laptop.html
04.10.2012 | 09:09
dpasaric kaže:
Evo par od mene...

- nemoj 11" za ovo što si opisao što radiš,

- ako ideš na 8GB (što i ja preporučujem) onda kod Aira to mora biti CTO model i moguće da ga neće biti u trgovini, ako nije unaprijed naručen jer je RAM na motherboardu i nema kasnijeg proširivanja kao kod MBP,

- SSD zbilja vrijedi para u radu, ali ako misliš gore imati i Windowse brzo ćeš potrošiti prostor, ne znam jesi li mislio raditi u virtualnoj okolini (ugodnije i štedljivije iz Mac perspektive) ili baš moraš ići na dvije particije i Boot Camp zbog neke žešće kompatibilnosti...

- Igram SC2 i mogu reći da radi ok na toj klasi grafičke, ali ipak "nije to to" nakon neke mrcine (primarni stroj mi ima 5870), pa ako je istina da novac nije problem, ali da imaš one-time-shot priliku, ja bih kupio MacBook Pro 15" Retina i to CTO sa 16 GB RAM-a. Stroj da ti mozak stane kada ga probaš, a u ruksaku razlika između tankog 13" i 15" i nije tako velika.

E vidiš nije ti ni ta luda. Pa čuj definitivno bi win7 diza u virtuali ako mi išta zatriba, a ne mogu pokrenit na os x-u, al čisto sumnjan da s obziron na ono šta koristin da će mi uopće zatribat...čak i SC2 radi nativno . Samo znaš šta je problem, a ja čin vidin "dim" okrećen se od toga ako me moš razumit. Gleda san po forumima da ljudi imaju masu problema sa retina ekranima od LG-a i da je većinsko tržište pokriveno istima, a da su ovi od Samsunga ekrani OK, e sad nebi tia pljunit tolike pare na nešto šta ću morat vraćat ili popravljat,,jer želin vrhunski proizvod za tu lovu kad već dajen, a stvarno neznan koja in je to logika da koriste 2 marke ekrana ako se za jednu već pouzdano zna da valja (samsung). Valjda zbog prevelikih narudžbi nisu bili u stanju opskrbit dovoljno samsungovih pa su morali posegnit za šrot od LG-a, al ni to nije opravdanje i to mene kao consumer-a ne zanima, jer ja ako ću izdvojit 2500$ za nešto šta oću da mi traje najmanje 5 godina (inače koristin sve uređaje dok mi ne crknu) oću da mi to i radi. Dok ne poprave to sa ekranima bježin od retine za sad. A drugi problem su aplikacije koje još nisu prilagođene za retinu, nadan se da će se i to do izad nove godine rješit, ako ništa drugo bar da rješe ovo sa ekranon.
04.10.2012 | 09:11
Borisone kaže:

Probo, tipkovnica od kurca, ćesme od hardwarske specifikacije za te pare. Koga zanima ima ga u Elipso dućanima bile tehnike za vidit i probat, a i oću OS X vrtit tako da...
04.10.2012 | 09:16
zabac kaže:
Eto, eto! www.jabucnjak.hr/forum/jabucnjak/96739-mjesto-stanovanja.html

Ispricavam se na uvredljivom postu.

Ma gospon Posebni ne beri brigu. Jema nas svakakvih, ni se nikome za rugat. Aj živia.

p.s. Ako što ne razumiješ budem ti preveo, kuiš ne, sam ti kaži kaj, kuiš ne, al prvo nauči razliku između Č i Ć.
04.10.2012 | 09:19
drlovric kaže:
Probao Air 11".

Nije to prijatelju za nikakav ozbiljan rad u Excelu. Jednostavno je premalo, i presitno...

Uzmi 13" ili jos bolje MBP i igraj SC2 "ka covik"

Fala na informacijunu.
Baš sad gledan svoj Ipad a on je 9.6", ajde rekoh dodaj još 5 cm u horizontali i i i i izgleda mi malo. Al na youtube-u 11.6" stvarno izgleda ko da ga ima komad. Optička varka perhaps.
04.10.2012 | 10:26
Što se Excela tiče, to sve ovisi o načinu korištenja. Moji XLSovi su s malo stupaca (desetak), ponekad i s malo redaka (100-200), ali s dosta sheetova, grafova i makroa s posebnim funkcijama. 11" bi funkcioniralo za XLS i DOC. Samo (meni) za CAD ne bi.
  • num
  • Korisnik
  • 3
04.10.2012 | 12:28
Momentum kaže:

E vidiš nije ti ni ta luda. Pa čuj definitivno bi win7 diza u virtuali ako mi išta zatriba, a ne mogu pokrenit na os x-u, al čisto sumnjan da s obziron na ono šta koristin da će mi uopće zatribat...čak i SC2 radi nativno . Samo znaš šta je problem, a ja čin vidin "dim" okrećen se od toga ako me moš razumit. Gleda san po forumima da ljudi imaju masu problema sa retina ekranima od LG-a i da je većinsko tržište pokriveno istima, a da su ovi od Samsunga ekrani OK, e sad nebi tia pljunit tolike pare na nešto šta ću morat vraćat ili popravljat,,jer želin vrhunski proizvod za tu lovu kad već dajen, a stvarno neznan koja in je to logika da koriste 2 marke ekrana ako se za jednu već pouzdano zna da valja (samsung). Valjda zbog prevelikih narudžbi nisu bili u stanju opskrbit dovoljno samsungovih pa su morali posegnit za šrot od LG-a, al ni to nije opravdanje i to mene kao consumer-a ne zanima, jer ja ako ću izdvojit 2500$ za nešto šta oću da mi traje najmanje 5 godina (inače koristin sve uređaje dok mi ne crknu) oću da mi to i radi. Dok ne poprave to sa ekranima bježin od retine za sad. A drugi problem su aplikacije koje još nisu prilagođene za retinu, nadan se da će se i to do izad nove godine rješit, ako ništa drugo bar da rješe ovo sa ekranon.[/quote]

Ja sam prešao sa Air 13" na Pro Retina i nisam požalio.
Jedina prednost Air-a je što je nešto lakši. U svemu ostalom Pro Retina je daleko bolji. Nakon što počneš gledati u retina zaslon, zasloni na svim ostalim monitorima će ti djelovati mutno.
A po pitanju aplikacija koje nisu prilagođene za retinu: to samo govori da će te aplikacije izgledati isto kao i na ne-retina zaslonu, ništa lošije od toga.
Kad čitaš forume (na kojima pišu uglavnom samo oni koji imaju problem) uzmi u obzir da je statistički šansa da dobiješ neispravan Pro Retina jako mala. Jednaka da dobiješ i neispravan Air.
04.10.2012 | 22:59
num kaže:
[b]

Ja sam prešao sa Air 13" na Pro Retina i nisam požalio.
Jedina prednost Air-a je što je nešto lakši. U svemu ostalom Pro Retina je daleko bolji. Nakon što počneš gledati u retina zaslon, zasloni na svim ostalim monitorima će ti djelovati mutno.
A po pitanju aplikacija koje nisu prilagođene za retinu: to samo govori da će te aplikacije izgledati isto kao i na ne-retina zaslonu, ništa lošije od toga.
Kad čitaš forume (na kojima pišu uglavnom samo oni koji imaju problem) uzmi u obzir da je statistički šansa da dobiješ neispravan Pro Retina jako mala. Jednaka da dobiješ i neispravan Air.

Sve to stoji, al eto previše me strah da nebi uboa šrot LG od ekrana. Vidiću šta će se odvijat sljedećih miseci kad se smire strasti prije nego donesen konačnu odluku.
Btw. reci mi kad ga opteretiš jel se previše zagrijava pošto san čita od drugih ljudi da se tipkovnica previše zagrije pod prstima...ja otprilike igran SC2 cca između 3 i 5 sati dnevno pa eto čisto informativno?
04.10.2012 | 23:21
Ja imam MBP late 2008, ali stvar je u aluminijskom kućištu. Aluminijsko kućište hladi unutrašnjost na takav način da preuzima toplinu na sebe i zrači je pasivno u okolinu. Ventilatori na Macu tek djelomično sudjeluju u hlađenju. Zato i jesu Macovi puno tiši od plastiša laptopa.

Downside je, naravno, ta da to aluminijsko kućište može, kad jače natovariš stroj, postati neugodno vruće pod rukama. Nikad toliko da se opečeš, ali onima koji imaju osjetljivije prste - smeta.
  • num
  • Korisnik
  • 3
05.10.2012 | 01:41
Momentum kaže:
Btw. reci mi kad ga opteretiš jel se previše zagrijava pošto san čita od drugih ljudi da se tipkovnica previše zagrije pod prstima...ja otprilike igran SC2 cca između 3 i 5 sati dnevno pa eto čisto informativno?[/quote]

Ne igram se baš na njemu pa ti ne bih znao kako bi se ponašao nakon 5h igranja.
Ono što znam je da ako ga opteretiš (npr. kompajliranje ili konvertiranje video zapisa) kroz dulji period onda bude vruće aluminijsko kučište između zaslona i tipkovnice (jer je na tom mjestu procesor), no to je sve unutar predviđenih granica. Isto mi se dešavalo i na Air 13" (no uz isto opterečenje je ventilator na Pro Retina daleko tiši od Air 13" ).
05.10.2012 | 10:14
Imam MBA 13" (mid 2011); 1,7GHz, 4GB rama. Jako sam zadovoljan s racunalnom. No sigurno mi ne bi bio dovoljan da mi je jedini Mac (premalo USB-a, CD rom itd). Koristim ga jedino kad sam van ureda/kuce. Ocekivao sam dosta od racunala prije nego sam ga kupio, pogotovo zato sto ima vrlo dobar procesor i SSD umjesto HDD-a. Kad sam ga uzeo moram priznati da su mi se ocekivanja jos i nadmasila. Moram priznati da nisam nikada osjetio nikakvu nelagodnost u radu, niti bilo kakvo usporavanje, kocenje i sl. Dapace. Uz standardni uredski dio s office paketom, mailom i webom, najvise radim s fotkama (Lightroom ili Bridge + PS). Sve ide glatko i tecno. Cak mi i puno brze ocitava preview i pokrece program nego iMac s jacom konfiguracijom. Kad sam na terenu cesto imam i neki video za smontirat. I to odradjuje besprijekorno. Naravno, sve je stvar brzine obavljenog posla, ali ne i kvalitete ili stabilnosti. Igrice nisam isprobavao jer ih ne igram.

P.S. Smayoo, samo mi se smajl navukao na onu opasku oko Zagrepcana i Dalmatinaca. Kao da slusam svoje rijeci
05.10.2012 | 10:40
smayoo kaže:
To je jednostavno - osobina. Kao što npr. Zagrepčani nikad ne kažu odakle su, jer im se podrazumijeva da su svi iz Zagreba, ili da svi znaju Zagreb. Kao npr. "Imaš onu trgovinu u Jurišićevoj." (kao da Jurišićeva postoji jedino u Zagrebu) ili "Može li mi tko pogledati Maca?" (podrazumijeva nekog iz Zagreba, dok bi netko drugi rekao "Ima li netko iz ______ tko mi može pogledati Maca?" ) I to je isto - jednostavno osobina. Nema veze s kulturom ni inteligencijom.

Krivo si shvatio. Ne radi se o tome da mislimo da su svi iz Zagreba, nego je jednostavno mnogo jednostavnije pretpostaviti da je netko iz Zagreba, pa pustit njega da kaze ako nije, nego svakog pitat otkud je.

Samo zagreb i zagrebacka zupanija imaju preko milijun i sto tisuca stanovnika cca. Ubroji u to jos one koji su u Zg neprijavljeni, a takvih su desetine tisuca, od studenata do nekih sto samo rade u Zg (i zive) ali su prijavljeni negdje na selu uokolo, pa do onih koji se nadju u Zg iz okolnih zupanija, sve u svemu dolazis do brojke od preko trecine Hr.

A pogotovo kad se prica o racunalima, mislim da se moze pretpostaviti da je udio onih kojima se obracas, a da zive u zagrebu jos i veci.
05.10.2012 | 10:52
Ajoj, evo ga sad... Zaista nisam imao namjeru ikog "ubosti". Volim Zagreb, često mu se vraćam i poznajem u njemu puno dragih ljudi.

Ako smo to utvrdili, onda, da probam pojasniti. Imaš npr. ovdje na jabučnjaku često puta situacije da ljudi traže nešto. I onda imaš postove:

"Ako ima netko iz Osijeka da mi posudi instalacijski DVD od 10.5.x..."

"Ja sam iz Rijeke pa ako ima netko u blizini da mi pomogne provjeriti da li mi je crkla baterija ili punjač..."

"Ljudi, jel ima slučajno netko iz Makarske ili okolice da mi dođe pogledati ovo, ja stvarno više ne znam..."

"Molim da mi netko posudi fw 800 kabel na par sati da nešto prekopiram."

Pogodi odakle je ovaj zadnji?

Kužiš?
05.10.2012 | 15:57
vidis da znas od kud je. U cemu je onda problem?
05.10.2012 | 16:09
Kako - u čemu? Pa - ne znam iz kojeg je kvarta, kuiš, ne?
05.10.2012 | 16:17
smayoo kaže:
Kako - u čemu? Pa - ne znam iz kojeg je kvarta, kuiš, ne?

onako od oka, jarun
05.10.2012 | 16:18
smayoo, iz kojeg si ti zg kvarta?
05.10.2012 | 16:52
Dok sam živio u Zagrebu, bio sam u Središću (N. Zagreb - Zapruđe-Bundek-Sopot). Zašto?
05.10.2012 | 17:03
smayoo kaže:
Dok sam živio u Zagrebu, bio sam u Središću (N. Zagreb - Zapruđe-Bundek-Sopot). Zašto?

pa zato što je svijet mali. ja bio u sopotu. osnovna škola ivo andrić
05.10.2012 | 17:16
Taj dio života (osnovnu i srednju školu) sam živio u Rijeci. Prije toga i poslije toga u Zagrebu. A od '95 opet u Rijeci/Viškovu.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 5 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.42 Seconds

Provided by iJoomla SEO