03.10.2012 | 19:17
Poštovana gospodo!
Moja situacija je ovakva...za koji misec iman priliku kupit Mac u Americi i ta mi se prilika pruža samo jednom, znači šta sad izaberen nema više povratka, jer će mi isti biti donešen from USA i ne želin se zajebat, jer se u mome poslu zajebi skupo plaćaju. Trenutno iman Dell-ov 15" laptop težak 2.7 kg + punjač + 5 externih hdd-ova + dokumenti(čitaj cca. 1.5kg dokumenata u papiru) + ostale pizdarije i kad sve to natrpan u ruksak stvarno je pain in the back pošto putujen između 4 i 8 puta godišnje,svake godine. Trčanje po svitskin aerodromima mi je posal da se tako izrazin i sad u čemu je problem...ova moja škatula od 2.7 kg me već pomalo umorila, namjeravan je ostavit doma i uzet macbook air. Zašto macbook air? Zašto ne neki dr lakši laptop il sl? Zato šta će ovo bit moj prvi Mac, zato šta želin macbook i iskusit taj čarobni OS X u svaki detalj (radio na snow leopardu već, al kratko), zato šta se malo želin maknit od windows/linux OS-a (dopizdi 20 godina "jest" istu hranu jel) lagan je,brz(brzina izvođenja mi je isto jako bitna), a to je baš ono šta mi triba i stvarno mi se sviđa. Ono šta radin na laptopu je surfanje, igranje SC2, žešći excel, word, access(baze) ugl. pisanje,računanje,čitanje, gledanje filmova, skype itd...ugl. ništa hardwerski zahtjevno, osim Starcraft2 šta mi je jako bitno, jer kad se iznerviran od buljenja u brojke i slova bolje da pucan i razvaljivan u igrici nego u stvarnosti
. Jako mi je bitno da ne umaran oči, tj. da se ne naprežen dok nešto čitan-pišen-gledan. Samo da napomenen, cijena uređaja nije bitna dok god ispunjava moje zahtjeve.
Ipad 2 već posjedujen i koristin ga u krevetu dok čitan,surfan.
Ono šta je meni zapelo za oči su macbook air 11 i 13.
Macbook air 11"
1.7 i5 ili 2.0 ghz i7
8 gb rama obavezno
intel hd4000 (vrti SC2 dobro koliko san vidia)
128gb ssd
macbook air 13"
1.8 ghz i5 ili 2.0 ghz i7
8bg rama
256 gb ssd
intel hd4000
Kapacitet Hdd-a mi isto nije toliko bitan pošto sve šta mi triba držin na externalima,ali ispod 128gb nebi iša. Namjera mi je ubost air + 1TB thunderbolt external HDD koji bi u potpunosti zaminia onih 5 externala šta vucaran na leđima znači najmanje 2kg manje na leđima šta je ono osjetno veoma (ko putuje zna o čemu govorin).
Pošto nisan siguran šta mi je bolje 11 ili 13,tj. kolika je razlika između istih pogotovo šta se tiče rezolucije(radim u 1920x1080 rezoluciji trenutno) naprezanja očiju molim vas ode koji ste imali priliku radit sa njima ili bar vidit ih u živo da mi kažete i pomognete u izboru. Hvala.
p.s. više naginjen macbook airu od 11", ali me strah ako ga uzmen da neće zadovoljit moje zahtjeve.