09.10.2012 | 07:29
tino1 kaže:
Sve su naznake da će brzo biti obnove u MacBook Pro obitelji, 13,3" sa retinom bi trebao izaći. Samsung, LG i Sharp su već isporučili hrpu retine sa rezolucijm 2560 x 1600.
Ako bude sa zalemovanim Ram-om i zaljepljenom baterijom i SSD čvrsto ugrađenim onda stvarno moram razmisliti da li je to nešto za mene. Samo radi retine, u kojoj razliku u pixlima mogu samo lupom vidjeti, mi se stvarno ne daje tolika (?) lova, jer jeftiniji neće biti, toliko je sigurno. Osim toga bi u njemu morala biti bolja grafulja da može vrtiti tu retina rezoluciju. Samo se nadam da im neće pasti na pamet da ugrade IGP-ove jer u zadnje vrijeme previše lemuju, nego ako već mora- a mora, onda dedicated grafulju.
appleinsider.com/articles/12/06/14/apple...ro_by_early_oct.html
Jer onda radije čekam novi Air, koji napucavam punim.
SSD nije 'cvrsto ugradjen' ni u 15, a nece bit ni u 13 vjerojatno.
Ram je na svima zalemljen (i na Airu), ali je lijepo sto Apple za MBPr 15 nudi 8 GB u seriji i 16 GB upgrade, sto za obican MBP ne nudi sluzbeno. Tako da i za 13 mozemo ocekivati da ce ici do 16 GB, pa onda problema nema.
Za mene je osnovna poanta ekrana tolike rezolucije to sto mogu koristiti ne samo nativnu (ili neki cjelobrojni nizekratnik
) vec i sve ostale bez jako primjetnog zamucenja kao na ovim 100 i nesto PPI monitorima
Mene konkretno zanimao MBP 13 sa 1680x1050 rezolucijom, a ova retina ce omoguciti da se dobije nesto slicno. Sigurno ga necu vrtit na onoj najostrijoj, jer onda nisam dobio nista u odnosu na sadasnji model koji imam. Osim IPSa.
Sto se tice Aira, meni je za masinu koja bi mi trebala potrajati sljedecih par godina 8 GB rama dealbreaker. Vec sad imam toliki maksimum u C2D MBPu, i zato i razmisljao sam da predjem na neki Core iX koji moze do 16, ali sad cu cekati ovo vjerojatno. Ipak me 24 GB u hackintoshu razmazilo.
17 vise necete vidjeti, jer je prodaja bila uzasna, a isti workspace sad nudi i 15 MBPr sa 'More space' opcijom. Zato su 17 i izbacili. A ako je 15'' premalo, sjednes blize
Zato i ima toliko piksela.