PowerMac G3(Blue & White edition)nema slike...
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

PowerMac G3(Blue & White edition)nema slike...

25.10.2012 | 18:38
drugar mi doneo da mu ubacim u ovaj stari G3..Tiger,nabudzio mu 1gb rama...malo veci hard.....medjutim kad ga upalim,cuje se prepoznatljiv Mac-ov zvuk...ali slike nema...nema ni onog sivog ekrana.....
e sad da pomenem sta je on radio....na njemu je bio neki mali hard,sa sistemom Os 9.1.....posto je resio da mu pojacam sve to.....izbacio je taj hard....ali ga terao djavo,ne znajuci...pa je otkacinjao sve kablove,sa maticne,i vadio je bateriju(Hteo da resetuje bios:)....po njegovoj prici,sve je isto vratio...i eto sada imamo problem.....
ima li neko ideju sta da probam....a da ne menjam graficku,jer nemam u okolini tako staru....mada ne verujem da je do graficke,jer kaze,da je sve radilo,dok nije menjao taj hard....
25.10.2012 | 19:03
Kladim se po burek da je u tom drketanju po konektorima polomio makar jedan pin na jednom konektoru. I eto ti ga sad.

Ako svaki konektor otkačiš još jednom i pogledaš da li su sve nožice na mjestu, možeš provjeriti da li je to ili ne. Isto, ako je prilikom vraćanja konektora na mjesto nešto krivo uštekao, i to imaš šanse riješiti.
25.10.2012 | 19:06
Hvala smayoo....ako resimo...imas Tepsiju Bureka.....imam ovde kod mene jednog Turcina,odrastao sam na njegovom bureku....nema ga na Balkanu......al sa sirom...
25.10.2012 | 21:12
Mene su u Bosni naučili da je burek - burek (s mesom, jel...), a ostalo su pite. Ili, kako to oni kažu - sve su pite - pite (ženski rod), samo je burek - pitac (muški rod).
  • mileni
  • Posjetitelj
25.10.2012 | 21:23
Börek - turski, pita od mesa. Burek od sira ne postoji!
25.10.2012 | 21:59
Heheheh iz prve ruke Burek je samo sa mesom i postoje dvije vrste Sa sjeckanim mesom-male kockice(u 99% slucajeva se pravi ispod saca) i sa mljevenim mesom.Ostalo su samo pitice
25.10.2012 | 22:22
Je, da, ali skužio sam već da izvan BIH, pogotovo u većim gradovima, burekom zovu sve pite. Isto, to nisu pite savijene kao one u Bosni, nego su složene u okruglu tepsiju pa se režu na trokute.

Ali svejedno mogu biti fine.

Slično tako se tu po Hrvatskoj po restoranima svašta i koješta prodaje pod šopsku i grčku salatu. Nije nužno loše, ali grčka (ili šopska) salata - nije.
25.10.2012 | 22:32
Meni se taj vaš pristup stvarima ne sviđa previše iz čisto praktičnih razloga. Da li je Mac pravi Mac samo ako ima Motorolin procesor? Prije desetak godina mi je neki talijanski kuhar objašnjavao da je pizza samo jedna - tijesto, mozzarella i rajčica. Ako se doda bilo što drugo, onda je to Coca-Cola - to je njegov izraz.

Ko ga friga, meni je najbolja pizza ona koja se dobije kad na vegeterijansku pizzu s puno povrća i dodataka stavimo još pršut, špek i kulen, pa to prelijemo s malo vrhnja.

Tko zna, možda u pravi burek ide samo ovčje meso i to samo određeni dijelovi ovce?! Prije 500 godina je neko govorio da ako nije but sa ovcine stražnje desne noge onda to nije burek. Sve se mijenja, pa tako i burek.
  • mileni
  • Posjetitelj
25.10.2012 | 22:47
Sve je to ok, no sami prijevod rijeci burek = pita od mesa. Ne moze biti jasnije. Nikako
25.10.2012 | 22:47
Sa jedne strane si u pravu ali sa druge bas i ne.Zar mislis da se mjenjao nacin pripreme dalmatinskog prsuta zadnjih 500 godina.Ja mislim da ne,jer se sve prenosi sa koljena na koljeno.Ja sam rodjen u mahali(Bosanski izraz za stari dio grada gdje se svi znaju)na bascarsiji,gdje se pite i Bosanska tradicija u jelima cuvaju i njeguju otkako je Sarajeva tako da vjeruj znam sta pricam. Burek se naziva svim pitama u Srbiji,Sandzaku i tom dijeli EX YU. Mozda grijesim ali mislim da nigdje i niko ne zna spremiti ribu kao u dalmaciji,cevap u bosni.....Da ne nabrajam sada ica i pica iz svakog kraja.

@smayoo

Okrugla tepsija se zove Sinija(bar u Bosni- vjerovatno je Turcizam) i naj ljepsa pita je bas iz te tepsije i to kada se pece na starim sporetima(stednjacima) na drva.
25.10.2012 | 23:13
Je, ali bosanske pite i bureci se uvijek zavijaju. Bilo da se peku u siniji, ili u čemu drugom, zar ne?

IgorD, zato sam i naglasio da je meni i ona pita od sira što je zovu burek u Srbiji ili Hrvatskoj - ako je dobro napravljena - isto dobra.

To što ti je ovaj rekao za pizzu - istina je. Pričaju mi ljudi koji su bili nedavno u Napulju da tamo kažeš "pizza" i dobiješ margheritu. Ako hoćeš neku drugu, moraš reći "pizza ta-i-ta". Jbg, učinili su ustupak turistima.

U Genovi isto tako je dovoljno da kažeš "pesto" i dobiješ umak od bosiljka, češnjaka, maslinova ulja i pinjola. I nemaju nikakav drugi. Ni masline, ni kapari, ništa. Samo pesto. U dvije varijante - ponente i levante (zapadni i istočni) - tj. sa i bez vrhnja. Ostatak Italije to zove "pesto genovese", jer ima još desetak sličnih fora koje su redom sve neusporedivo manje popularne. A pesto je - pesto. Mmmmm....

U francuskoj pokrajini Lorraine rade nešto donekle nalik pizzi (ali finije, ako mene pitaš), što oni zovu jednostavno "quiche" (grubi prijevod bi bio, recimo, pita, ali ne u ovom bosanskom smislu, nego u onom zapadnom - prhko tijesto u okruglom plehu). I ima samo jedna varijanta - jaja, vrhnje, sir, slanina. Ostatak Francuske to zove "quiche Lorraine", a susjedi iz Alsacea imaju još 100 varijanti iste fore, i zovu to "tarte". Mi doma najviše volimo kad se doda tikvica, mrkve, graška i paradajza. Ali "quiche" je samo jedan.

Tko je makar jednom bio na Visu, zna što je "pogaca". Ima dvije vrste - viška i komiška - sa i bez rajčica. Teško mi je odlučiti koja je bolja. Ali kad ih kreneš spremati doma, imaš 100 fora koje možeš dodati, promijeniti, itd. Sve jedno bolje od drugog. Ali to je onda neka, ne znam, kvarnerska pogača. Ali nije više ona izvorna, viška ili komiška.

I tako dalje... mogao bi nastaviti u nedogled...
25.10.2012 | 23:17
Uglavnom, amsterdamxxx, ako riješite problem, a ispadne da sam ja nešto pomogao, prihvaćam poziv na "burek od sira", dapače!
26.10.2012 | 00:22
Bosna je Bosna, kod nas u Rijeci je "burek sa sirom" i još da je onaj legendarni "Kod Braće" i svi sretni!

Šteta da je išao kopati po stroju, a vjerojatno bez prave potrebe. Nadam se da ćete to srediti.
26.10.2012 | 01:52
Ej....ko b.e,spominje Bosnu...ja sam Sumadinac(Srb)....pa i kod mene bili Turci..500 god.....u svakom slucaju..biraj..Burek,Zeljanica,Burek"smesom...pa Onda...Pecenje...prasence,jagnjence,pilence,sharance..Leskovacka pljeka....najbolje mesano meso sa Rostilja...nema saje da pojedes,u 100 evra se kladim....na kraju ,ne nudim to zbog jebene G3,koja nije moja....nego da jedemo,Ljudski.......a onda...ljuta sljiva,loza...pa vino..pivo....a ako bude zima...Vruca rakija,ili Vino.....Eto.... HAUG
26.10.2012 | 10:11

Znam, znam kako se jede kod vas... Ali ti ne znaš koliko ja mogu pojesti. Pa ti neću tu okladu prihvatiti, da te ne ogulim za 100 EUR.
26.10.2012 | 13:50
hebesh 100 ajvara....znas kako se kaze kod mene u kraju.."jedina prava i istinska Ljubav,je...Ljubav prema jelu..."
26.10.2012 | 14:11
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 8 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

drlovric, Gjuroo, m@xym, Riba, Anonimci (657)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.84 Seconds

Provided by iJoomla SEO