30.10.2012 | 14:26
@drokan
Mislim da griješiš (u pogledu snage CPU/VGA) jer Intel predstavljanjem Sandy Bridgea (tick) u 32 nm procesu predstavlja/uvodi i grafiku u vidu HD3000 (koja je veliki skok u odnosu na GMA), u drugoj fazi (tock) Sandy Bridge prelazi u 22 nm proizvodni proces i oznaka CPU je Ivy Bridge koji donosi optimiziranu i poboljšanu HD 3000 grafiku u vidu HD4000,…
Što to znači? Znači da u drugoj fazi 22 nm procesa (ponovno tock) dolazi CPU kodnog naziva Haswell koji će donijeti i novu grafiku (HD5000 ili kako će se već zvati, nebitno) koja mora imati bolje perfomanse i manju potrošnju i koja će se onda u opet slijedećoj fazi (tock) i prelaskom na 14 nm proizvodni proces (Broadwell) dodatno optimizirati,…
… zato ti je @drlovric dobro napisao da od čekanja boljeg i povoljnijeg nema koristi,… i po meni je to gubitak vremena i bacanje u očaj i depru ak nešto jako želiš, a trenutno nemaš dovoljno kunica za to što nije nikakva sramota s obzirom na vremena u kojima živimo,…
Zato jednostavno kad skupiš dovoljno ili približno dovoljno kunica i ako tad i dalje budeš imao želju kupiti Appleov prijenosnik baciš oko na trenutnu ponudu i glasine i ostvariš želju u roku ne dužem od dva tjedna,… inače buš ponovno na početku
PS. Kaj se tiče drugog djela pitanja, ja bih također osobno išao na MBP, prednosti su već navedene ranije.